Σταθεροποιητικές κινήσεις στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στα macro και τη Fed

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές στο ξεκίνημα, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα νέα οικονομικά στοιχεία από τη Γερμανία και τις αυξημένες προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,22% στις 341 μονάδες. Οι φαρμακευτικές μετοχές καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο, με κέρδη 0,8%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές τηλεπικοινωνιών. Ο όγκος συναλλαγών είναι περιορισμός καθώς στις ΗΠΑ είναι

αργία για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,31% στις 6.796 μονάδες, ο DAX καταγράφει κέρδη 0,1% στις 10.668 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,1% στις 4.527 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινείται οριακά ανοδικά στις 8.628 μονάδες και ο FTSE MIB με κέρδη 0,21% στις 16.557 μονάδες.

Στις μετοχές, η γερμανική Thyssenkrupp ανακοίνωσε μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης των λειτουργικών κερδών και σημείωσε ότι θα ενισχύσει τις προσπάθειες περιορισμού του κόστους.

Η μετοχή της άνοιξε με πτώση 1,8%.

Ανοδικά 0,35 κινείται η Rio Tinto μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της να αυξήσει τις ταμειακές ροές της κατά 5 δισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια. Η εταιρεία θέλει να επεκταθεί στο σιδηρομετάλλευμα, τον χαλκό και τον βωξίτη.

Στις τράπεζες, η ιταλική Monte Dei Paschi καταγράφει ράλι 7,7% καθώς οι επενδυτές αναμένεται να εγκρίνουν το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησής της, ύψους 5 δισ. ευρώ. Στην αρχή της συνεδρίασης η μετοχή ανεστάλη από τη διαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα