Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές - Νέος γύρος εταιρικών αποτελεσμάτων

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στις πρωινές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν και σήμερα την προσοχή τους στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 σημειώνει απώλειες 0,28% στις 364,50 μονάδες. Σε αρνητικό πρόσημο οι περισσότεροι κλάδοι και οι μεγαλύτεροι δείκτες.

Στη Βρετανία ο FTSE100 με πτώση 0,11%, ο γερμανικός DAX στο -0,54%, ο Γαλλικός CAC 40 στο -0,05%, ο ιταλικός FTSE MIB με πτώση 0,23%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί χάνει 0,15%.


Οι αγορές εστιάζουν στις εμπορικές εξελίξεις

καθώς Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα για νέο γύρο συνομιλιών, εν όψει και της λήξης της «εμπορικής ανακωχής» στις 2 Μαρτίου.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Steven Mnuchin, ανέφερε ότι εμπορικοί αντιπρόσωποι από Ουάσινγκτον και Πεκίνο στοχεύουν στην επίτευξη συμφωνίας την άλλη εβδομάδα.

Στην Ασία νωρίτερα, ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας και Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας, σημείωσε άνοδο 0,2%, στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου.

Οι συναλλαγές πάντως ήταν περιορισμένες σήμερα, καθώς οι αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές λόγω των εορτασμών για το Σεληνιακό Έτος.

Πίσω στην Ευρώπη, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα εταιριών όπως η σουηδική Volvo, η δανέζικη Vestas Wind και η γαλλική Societe Generale .

Εντός της ημέρας, αναμένεται και η απόφαση για τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας η οποία θα δημοσιοποιήσεις επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα