Στουρνάρας: Εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή

Την ανάγκη οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται, πέραν όλων των άλλων, να έχουν ως στόχο τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, στην εκδήλωση παρουσίασης της «Έκθεσης για τη Μετάβαση 2016-17» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Ο κ. Στουρνάρας

σημείωσε πως «είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, οι μεταρρυθμίσεις που θα προωθηθούν στη συνέχεια για να μείνει η Ελλάδα στο δρόμο ενός νέου, εξωστρεφούς αναπτυξιακού μοντέλου, να διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή».

Όπως είπε, πρόκειται για προϋπόθεση, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις θα είναι πολιτικά βιώσιμες. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει στην οδό της ανάκαμψης, με τον ρυθμό ανάπτυξης να εμφανίζεται θετικός πέρυσι, για πρώτη φορά από το 2014.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υποστήριξε ότι κατά το β' και γ΄ τρίμηνο του 2016 υποχώρησε ελαφρώς ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, για πρώτη φορά από το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα