Θεοκλής Βασιλειάδης: «Νέα έργα θα διεκδικήσει η Specisoft»

Μια από τις ιστορικές ελληνικές εταιρίες πληροφορικής, με πορεία 34 ετών, η Specisoft ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην διαδικασία των διαγωνισμών για την ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα και να συμμετάσχει σε κάποιους από αυτούς μέσα από «συμμαχίες» με άλλους «παίκτες» της αγοράς.

Μια άλλη είδηση είναι η δημιουργία από την Specisoft A.E. της «Λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης ΙΚΕ», με διακριτικό τίτλο A. I. Soft. Μια start up, η οποία μετά από έλεγχο από το Elevate Greece της ΓΓΕΚ (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας), χαρακτηρίστηκε επισήμως επιχείρηση τεχνολογίας και

βρίσκεται στους σχετικούς καταλόγους του, γεγονός που οι άνθρωποι της θεωρούν σημαντικό βήμα για τo μέλλον της…

«Θα συμμετάσχουμε στους διαγωνισμούς για την ψηφιοποίηση του κράτους με κάποια σχήματα. Οι τομείς που μας ενδιαφέρουν, είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ανάγκη μεγάλης κλίμακας επεξεργασία στοιχείων και κυρίως συσχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Με βάση το κείμενο ‘’ΕΛΛΑΔΑ 2.0’’, που δόθηκε προ ημερών στην δημοσιότητα και κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούσε το ταμείο Ανάκαμψης, σε πολλά υπουργεία θα προκηρυχθούν έργα με γνωστικό αντικείμενο και εμπειρία, σαν την δική μας. Ήδη, έχουμε συμφωνίες για κοινή κάθοδο σε ορισμένα αντικείμενα διαγωνισμών, βασικά με χρηματοοικονομική κατεύθυνση αλλά και άλλα που απαιτούν Τεχνητή Νοημοσύνη», αναφέρει στο newmoney, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Specisoft, Θεοκλής Βασιλειάδης.

Σε μια χρονιά μεγάλων και συνεχών εξελίξεων για τον κλάδο της, η Specisoft εκπονεί νέα πλάνα για την επόμενη μέρα της. Ο κ.Βασιλειάδης αναλύει τον σχεδιασμό της και τις κινήσεις στις οποίες δίνεται προτεραιότητα:

«Αρχικά, στην εταιρία κυριαρχεί η άποψη για καθετοποίηση – ολοκλήρωση των θεμάτων για τα οποία έχει λύσεις η Specisoft, σε επίπεδο προϊόντων. Έτσι για κάθε θέμα ενδιαφερόμαστε να έχουμε πλήρη σειρά προϊόντων που το εξυπηρετούν σε όλα τα επίπεδα. Π.χ. στο θέμα του επιχειρησιακού Σχεδιασμού, έχουμε αλλά και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε: Λογισμικό με αυξημένες δυνατότητες, Βιβλία, Μελέτες περιπτώσεων επιχειρήσεων όλων των κλάδων της οικονομίας, Σεμινάρια, Άρθρα κ.α., για πλήρη ολοκλήρωση από την εκπαίδευση μέχρι και την επαγγελματική χρήση στην πραγματική Οικονομία.

Σχετικά με τις νέες επενδύσεις μας, θα συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και επαύξηση των δυνατοτήτων, περισσότερο για το εξωτερικό. Έχουμε υποβάλλει στο ΕΣΠΑ σχετική επενδυτική πρόταση. Επίσης, δημιουργούμε εξ αρχής έναν νέο τομέα, ειδικά για τα λογιστήρια, που συνδέει τα ERP με νέες υπηρεσίες και ειδικά με το θέμα του κλεισίματος των Ισολογισμών και των μετέπειτα αναγκαίων υπηρεσιών: π.χ. μελέτες βιωσιμότητας, Αξιολογήσεων κ.α.».

Ποια προϊόντα αναπτύσσει η Specisoft στην συγκεκριμένη χρονική φάση; Ο Θεοκλής Βασιλειάδης απαντά: 

«Αυτή την εποχή εστιάζουμε στην ανάπτυξη λογισμικού σε δύο εκδόσεις για μελέτες βιωσιμότητας, που απαιτούνται από τον νέο νόμο για τον νέο ‘’εξωδικαστικό’’ ή ‘’2η ευκαιρία’’, σε Λογισμικό για Project Management έργων ΕΣΠΑ, στην ολοκλήρωση του λογισμικού SGAME–Strategic Game, της κατηγορίας Serious Games, με προορισμό την Ανώτατη Εκπαίδευση καθώς και σε δύο νέα Βιβλία για τα Serious Game: Business Game & Strategic Game.»

Ποιο είναι το σχόλιο του για τον τομέα της πληροφορικής στην Ελλάδα, για τον οποίο παρουσιάζονται πολλές δυνατότητες ανάπτυξης:

«Μια μεγάλη ευκαιρία για τον κλάδο, ταυτόχρονα με την υλοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και του νέου ΕΣΠΑ, είναι να αναπτύξει νέα προϊόντα και να δημιουργήσει νεοφυείς επιχειρήσεις με σκοπό την Παγκόσμια αγορά, με νέες τεχνολογίες. Ενδεικτικά, τέτοιοι τομείς είναι οι Τεχνολογίες A.I. – Artificial Intelligence, η Ρομποτική- ή έστω ο προγραμματισμός για την λειτουργία τους κ.α.».

ICAP, Grant Thornton και 85 εισηγμένες

Η Specisoft ιδρύθηκε το 1987 με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού σε θέματα που περιέχουν γνώση, υψηλή εξειδίκευση, ειδικούς αλγορίθμους και πολύ μεγάλης κλίμακας επεξεργασία στοιχείων. Όραμά της αποτελεί, σύμφωνα με τα στελέχη της «…η δημιουργία μιας εταιρίας της γνώσης, μέσα στην αναδυόμενη παγκοσμίως οικονομία της γνώσης».

Στο πελατολόγιο της ανήκουν επιχειρήσεις, τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες, σύμβουλοι επιχειρήσεων, λογιστικά γραφεία, οργανισμοί κ.α. Μεταξύ των 2.000 και πλέον πελατών της συμπεριλαμβάνονται 85 εισηγμένες στο ΧΑΑ, σχεδόν όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας μας και σύμβουλοι διεθνούς εμβέλειας όπως ο ICAP, η Grant Thornton και άλλοι.

Τα προϊόντα της αφορούν θέματα Business Planning, Οικονομικών Αναλύσεων και Αξιολόγησης Επιχειρήσεων, Αποτίμησης της Αξίας των Επιχειρήσεων και άλλα επιχειρησιακά λογισμικά.

Ειδικά για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν λογισμικά Επιχειρησιακών Παιγνίων για εκπαίδευση φοιτητών και στελεχών επιχειρήσεων μέσω της διοίκησης εικονικών επιχειρήσεων.

Οι υπηρεσίες της που συνδυάζονται και με τα λογισμικά και αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η Μελέτη Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, η Μελέτη αναγκαίων Ενεργειών μετατροπής του Δημου σε Εξυπνη Πόλη – Smart CITY, το Ολοκληρωμένο σύστημα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας Δήμου, το Ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης και Mentoring στον Δήμο, η στρατηγική προσέλκυσης και προώθησης νέων επενδύσεων στον Δήμο κ.α.

Στον χώρο της επιχειρηματικότητας, τα λογισμικά, τα εργαλεία, οι εκδόσεις και οι υπηρεσίες της Specisoft ενέχουν όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για την ανάπτυξη και την υλοποίηση Θερμοκοιτίδων Επιχειρηματικότητας, την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στήριξης (mentoring), Εκπαίδευσης κ.α.

Παράλληλα, παρέχει καινοτόμα λογισμικά (Fund FA και Fund FS) που απευθύνονται σε πελάτες παροχής και χρήσης επενδυτικών υπηρεσιών.

 Ισχυρή ομάδα από κατόχους Master και PhD

Οι τεχνολογίες χρηματοοικονομικών αναλύσεων που χρησιμοποιεί η Specisoft εκτείνονται από τις συνήθεις καθοριστικές τεχνολογίες, έως τεχνολογίες RISK ανάλυσης κινδύνων, τεχνολογίες EXPERT με αυτόματη μηχανική αξιολόγηση και εξαγωγή συμπερασμάτων σε μορφή κειμένων, καθώς και τεχνολογίες νευρωνικών δικτύων και Τεχνητής Νοημοσύνης γενικότερα

Σχεδόν όλο το προσωπικό της είναι πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών. Επιπλέον, πλαισιώνεται από μονιμους εξωτερικούς συνεργάτες κατόχους Master και PhD και έχει ως συμβούλους καθηγητές Πανεπιστημίων αφ’ ενός και επιφανή στελέχη του ιδιωτικού τομέα αφ’ ετέρου.

Πρόσφατα δε, υπέβαλε πρόταση στην δράση «ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» από κοινού με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΚΠΑ/Τμήμα Ιατρικής, Εργαστήριο Φυσιολογίας, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία έμπειρου συστήματος Ιαματικού τουρισμού.

Διαβάστε ακόμη:

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Θετικό σήμα προς τη διεθνή αγορά η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου

Ο συνδυασμός στόχων του Μητσοτάκη – Το ταξίδι στην Αστυπάλαια και το Ελληνικό

Melia Hotels: Οι Ισπανοί που ψηφίζουν ελληνικό τουρισμό

Keywords
Τυχαία Θέματα