Θωμάς Λιακουνάκος: Το «zero point» ενός πρώην «βασιλιά» των εξοπλισμών
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60, ο Θωμάς Λιακουνάκος δεν θύμιζε σε τίποτα τον μετέπειτα πανίσχυρο bon viveur, που έκλεινε σωρηδόν τα εξοπλιστικά συμβόλαια, μοίραζε το χρόνο του μεταξύ Μυκόνου, Αράχωβας και Γκστάαντ και άλλαζε τις Porsche…σαν τα πουκάμισα.
Όπως και η τωρινή κατάσταση, με τα εναπομείναντα «ιμάτια» της υπό ειδική διαχείριση
Ο έφηβος, τότε, Θωμάς, παράλληλα με το σχολείο, ήταν αναγκασμένος να δουλέψει προκειμένου να ενισχύσει το ισχνό οικογενειακό εισόδημα. Κάπως έτσι άρχισε να εξοικειώνεται με τις business, όταν έπιασε δουλειά στο κατάστημα του θείου του στον Πειραιά που πουλούσε είδη εξοπλισμού σκαφών και σύνεργα ψαρικής.
Το ταλέντο του φάνηκε από νωρίς και πριν κλείσει τα 20 χρόνια του άνοιξε το δικό του αντίστοιχο μαγαζί, με το χαρακτηριστικό όνομα «Kάπτεν Tόμας». Από τότε είχε επαφή με τα yachts της εποχής, αλλά μόνο απ έξω. Αυτό τον έκανε να καταλάβει ότι για μπει «μέσα», να αποκτήσει κάποτε το δικό του σκαρί, χρειαζόταν το απαραίτητο άλμα…
Η ευκαιρία για να το πετύχει, αλλά και το καθοριστικό βήμα για την μετέπειτα «ένδοξη καριέρα» του δόθηκε όταν υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Nαυτικό, όχι σε κάποιο πλοίο, αλλά μέσα στο Πεντάγωνο, το μετέπειτα
«δεύτερο σπίτι του».
Eκεί έμαθε αρκετά «μυστικά» των εξοπλισμών και έκτοτε έβαλε το φιλόδοξο στόχο να βρει τρόπο «εισόδου» σε αυτόν τον νέο, υπέροχο, αλλά και επικίνδυνο κόσμο.
Η Μεταπολίτευση «έφερε» και την Axon…Tο 1974 μαζί με τη Mεταπολίτευση ο νεότατος ακόμη Θωμάς άρχισε να γράφει το «κεφάλαιο» της Axon. Έξι χρόνια μετά, το 1980, και σε ηλικία μόλις 30 ετών, κατάφερε να εξασφαλίσει την αντιπροσωπεία για την Eλλάδα της γερμανικής KraussMaffei και να κερδίσει το διαγωνισμό για τα άρματα μάχης Leopard.
Tο «διαβατήριό» του για τον κόσμο των εξοπλισμών έχει ήδη σφραγιστεί και εκτός από «αορίστου χρόνου» αποδείχθηκε και διακομματικής ισχύος.
Γιατί μπορεί το πρώτο του συμβόλαιο να το έκλεισε επί κυβέρνησης N.Δ., αλλά στη συνέχεια, όταν ήρθε η Αλλαγή και το ΠAΣOK στην εξουσία, έφερε και τη δική του σταδιακή εκτόξευση. Έτσι, όσες…αλλαγές και αν ακολούθησαν ο Λιακουνάκος εξελίχθηκε σε «βασιλιά» των εξοπλισμών, αντιπροσωπεύοντας περισσότερους από 20 πολυεθνικούς κολοσσούς, όπως οι Raytheon, Boeing, Lockheed Martin, BAE Systems, Honeywell κ.α.
Οι business που έκλεισαν από τον Mr. Axon σε όλη τη διαδρομή της παντοδυναμίας του, υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 6 δισ. ευρώ. Aνάμεσα σε αυτές τα ιπτάμενα ραντάρ για την αεροπορία, οι συστοιχίες Πάτριοτ, τα επιθετικά ελικόπτερα Aπάτσι, τα μεταφορικά ελικόπτερα NH-90, αλλά και τα Σινούκ, οι πυραυλάκατοι Super Vita, το σύστημα αυτοπροστασίας Aspis των αμερικανικών F-16, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου του Στρατού Ξηράς μέσω της Sonak και πολλά άλλα…
Η κοινωνική άνοδος, η γιγάντωση και τα…κομμένα φτεράMαζί με τα «χρυσά» συμβόλαια των εξοπλιστικών ήρθε η κοινωνική άνοδος και η ένταξή του πλέον στον κύκλο των rich and famous, με τις βίλες, τα σκάφη και τα κοσμικά πάρτι.
Παράλληλα, η Axon άρχισε να επεκτείνεται σε διάφορους τομείς με αποτέλεσμα να γίνει ένας πολυσχιδής όμιλος με παρουσία από το real estate και τα ΜΜΕ (με την εφημερίδα «Κέρδος») μέχρι την ανάπτυξη λογισμικού, το εμφιαλωμένο νερό, τις υπηρεσίες υγείας μέχρι και τα αεροπορικά ταξίδια.
Γιατί ο Θωμάς Λιακουνάκος, εκτός από την Euromedica όπου το 1991 εξαγόρασε ένα ποσοστό 20% για να την κατακτήσει εξ ολοκλήρου στη συνέχεια, εν έτει 1999 ίδρυσε και την Axon Airlines.
Με τον ίδιο στο «πηδάλιο» ως πρόεδρο και με το «σχέδιο πτήσης» να προβλέπει κατ αρχήν καθημερινή σύνδεση της Αθήνας με Ρώμη, Μιλάνο, Βρυξέλλες και Παρίσι, η Axon Airlines μίσθωσε δύο ολοκαίνουργια, τότε, αεροσκάφη τύπου Boeing 737-700 και είχε στα σκαριά την ένταξη στο στόλο της άλλων πέντε (τεσσάρων Boeing 717-200 και ενός Boeing 737-700).
Εκείνη την εποχή δραστηριοποιούνταν άλλες τρεις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες, η Air Greece και η Cronus, που εκτελούσαν καθημερινά δρομολόγια στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αλλά και η Aegean Airlines, η οποία τότε άνοιγε τα φτερά της ξεκινώντας πτήσεις στο εσωτερικό με δύο ιδιόκτητα αεροσκάφη.
Η αεροπορική εταιρεία του Λιακουνάκου έφτασε να διαθέτει στόλο 8 αεροσκαφών, ενώ επεκτάθηκε και στις πτήσεις εσωτερικού (Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο,Μύκονο, Ρόδο και Σαντορίνη). Το σημαντικότερο, όμως, ήταν ότι πλασαρίστηκε ως «προτιμητέος υποψήφιος» για τη διεκδίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας… Κάτι όμως που κράτησε μέχρι οι τράπεζες να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για τη χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος και να φανεί η αδυναμία διάθεσης των κεφαλαίων που περιελάμβανε η
προσφορά της για την Ο.Α.
Το ταξίδι του Λιακουνάκου στους αιθέρες κράτησε λίγο και η Axon Airlines έκανε «αναγκαστική προσγείωση» στις 30 Νοεμβρίου 2001. Με την επίσημη ανακοίνωση να αποδίδει το λουκέτο στη διεθνή κρίση στον κλάδο των αερομεταφορών, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, τις ραγδαία αυξανόμενες ζημιές και τη μηδενική ορατότητα για το μέλλον…
Δινόταν βέβαια και η «υπόσχεση» ότι «εάν και εφόσον οι διεθνείς και εγχώριες συνθήκες στις αερομεταφορές μεταβληθούν, η Αxon Airlines θα επανεξετάσει τόσο την πιθανότητα επαναλειτουργίας της όσο και αυτήν της υλοποίησης των αναπτυξιακών της σχεδιασμών». Κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ…
Το βαρυφορτωμένο «ασημικό» της EuromedicaΌπως ήταν λογικό, ο Λιακουνάκος έριξε το βάρος του σχεδόν αποκλειστικά στον «πυλώνα» των εξοπλιστικών, αλλά και της Euromedica. Πόσω μάλλον όταν εκείνη την περίοδο στην αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας ανοιγόταν πεδίο δόξης λαμπρό…
Η Euromedica πράγματι, μέσω επεκτάσεων και εξαγορών, εξελίχθηκε σε έναν δυναμικό ιδιωτικό πόλο κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, η ανάπτυξη του οποίου όμως βασίστηκε σε (τραπεζικά) «δανεικά» και όπως αποδείχθηκε «αγύριστα»… Με τη διοίκηση να ελέγχεται απόλυτα από την οικογένεια Λιακουνάκου και έναντι της ανάγκης εισφοράς «φρέσκου χρήματος» να προαναγγέλλεται η έλευση κάποιων ισχυρών ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, που όμως δεν ήρθαν ποτέ…
Έτσι, η είσοδος της χώρας στο σκοτεινό τούνελ της οικονομικής κρίσης λειτούργησε ως καταλύτης για τη διόγκωση του προβλήματος. Αφενός η δραματική περικοπή των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αφετέρου το γενναίο «κούρεμα» των δαπανών για την υγεία, αλλά και τα χαράτσια (με τη μορφή clawback και rebate) οδήγησαν στο διαφαινόμενο από καιρό αδιέξοδο.
Με αποτέλεσμα να πληγούν ανεπανόρθωτα και οι δύο κύριοι «άξονες»…της Axon. Η οποία το 2010 έκανε τζίρο 240 εκατ. ευρώ και το 2017 μηδενικό.
Η Euromedica βρέθηκε, αντίστοιχα, σε πτωτική τροχιά με τα τραπεζικά δάνεια (το 2016) να φτάνουν τα 417 εκατ. ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων τα 567 εκατ. ευρώ.
Όταν οι τράπεζες άρχισαν να ασκούν ουσιαστική πίεση ξεκίνησε μια μάχη τακτικών κινήσεων από πλευράς Λιακουνάκου ώστε να παρεμποδιστούν οι εξελίξεις. Στο μεταξύ όμως ήδη το Farallon Capital είχε εισέλθει στο σκηνικό εξαγοράζοντας από τη Eurobank δάνεια ονομαστικής αξίας 200 εκατ. ευρώ και αποκτώντας το 17,5% της Euromedica.
Ακολούθησε μια μακρά διαδικαστική και δικαστική αντιπαράθεση που οδήγησε, -μετά από αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς-, την Axon σε ειδική διαχείριση, τον Απρίλιο του 2019, με βασικότερο περιουσιακό της στοιχείο το 47,6% των μετοχών της Euromedica.
Τον Ιούνιο του 2019 Πειραίως και Farallon πέτυχαν την «έξωση» της οικογένειας Λιακουνάκου από τον όμιλο και το διορισμό νέας διοίκησης.
Η δικαστική περιπέτεια, η φυλακή και η αθώωσηΌλα αυτά στο φόντο της προσωπικής περιπέτειας για τις κατηγορίες που συνδέονταν με τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς, παράλληλα με την επιχειρηματική και κοινωνική «πτώση», ο Λιακουνάκος ήρθε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για αυτές τις υποθέσεις. Στις οποίες κυρίαρχη θέση κατείχε και η θυγατρική εταιρία του Sonak. Aυτή ήταν που τον οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το ηλεκτρονικό σύστημα του Στρατού με αποτέλεσμα να του επιβληθεί κάθειρξη 16 ετών.
Στη συνέχεια όμως υπήρξε αναστολή της, με τον ίδιο να βγαίνει από τη φυλακή αρχικά με «βραχιολάκι» και μετά με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ακολούθησαν απαλλακτικές αποφάσεις τον Ιούνιο του 2019, για την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων στη σύμβαση των ελικοπτέρων Σινούκ, τον Μάρτιο του 2020 για το λεγόμενο σύστημα «ηλεκτρονικού πολέμου», ενώ τον Ιούλιο του 2020, ήρθε η αθώωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που περιλαμβάνονταν στη σύμβαση προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι.
Το σήμα ότι «δεν εγκαταλείπει τα όπλα»…Όπως φαίνεται, όμως, ο Θωμάς Λιακουνάκος δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τα…όπλα. Τουλάχιστον όσον αφορά τη Euromedica.
Στο πλαίσιο αυτό, η πλέον χαρακτηριστική κίνηση είναι η δικαστική αίτηση έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Aθηνών στις 29 Σεπτεμβρίου 2020 η Sonak, η οποία κατέχει το 10,81% της εταιρείας, πληρώντας έτσι τις σχετικές προϋποθέσεις του νόμου (1/20 του μετοχικού κεφαλαίου). Η συζήτησή της είχε οριστεί για τις 23 Νοεμβρίου 2020, αλλά έκτοτε η…τύχη της αγνοείται.
Είναι όμως ενδεικτικά των προθέσεων τα όσα υποστηρίζονται σε αυτή την αίτηση και ενώ στο μεταξύ, στις αρχές Oκτωβρίου του 2020, συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο η αίτηση υπαγωγής της Euromedica στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού, με την υποστήριξη του 68,1% των πιστωτών, δηλαδή της Healthcare Investors (Farallon Capital), της Tράπεζας Πειραιώς και πολλών εκ των προμηθευτών.
Στην αίτηση της Sonak όχι απλά αμφισβητείται το όλο εγχείρημα της εξυγίανσης, αλλά διατυπώνονται βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της νυν διοίκησης, περί σκόπιμης απομείωσης της περιουσιακής βάσης της εταιρείας, παράτυπη και παράνομη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων και πολλά άλλα.
Γίνεται λόγος μέχρι και για «καταγγελίες του προσωπικού για κακή διαχείριση εις βάρος μετόχων, δημοσίου, εργαζομένων, ιατρών και προμηθευτών και ότι η διοίκηση εμφανίζει την περιουσία της εταιρίας με αξία μικρότερη κατά 145 εκ. ευρώ περίπου, με πλαστές, ψεύτικες εγγραφές στα βιβλία».
H Sonak αναφέρεται σε «πράξεις της διοίκησης που αφορούν τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων και μια σειρά ενεργειών και «παράνομων μεθοδεύσεων», οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο και ζημιώνουν τόσο ημάς τους μετόχους, αλλά και το σύνολο των συναλλασσομένων με την εταιρία (Δημόσιο, EΦKA, εργαζομένους, ιατρούς, νοσηλευτές, προμηθευτές».
Παρατίθενται «ενδεικτικά» η μείωση της αξίας της Γενικής Kλινικής Θεσσαλονίκης που η προηγούμενη διοίκηση «διαπραγματευόταν με fund του εξωτερικού» την πώλησή της έναντι 70-80 εκατ. ευρώ, ενώ στα στοιχεία ενεργητικού που εκπόνησε η νυν διοίκηση εμφανίζεται με αξία 6 εκατ. ευρώ.
Aναφέρεται επίσης η απόφαση διακοπής λειτουργίας δύο κέντρων αποκατάστασης στη Λάρισα και στην Kαρδίτσα, που κατά την Sonak, για να φτιάχνονταν τώρα θα χρειάζονταν επενδύσεις 30 εκατ., ενώ τονίζεται ότι υπήρχε η δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τις τράπεζες για «κούρεμα» του δανείου και αύξηση του χρόνου αποπληρωμής…
Aκόμη, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η διοίκηση «απέκρυψε από τις οικονομικές καταστάσεις τις αξίες από έμμεσες συμμετοχές σε θυγατρικές όπως η Europrocurement».
Yπάρχουν «βολές» μέχρι και για την πώληση του ποσοστού μετοχών του Iασώ, ότι δεν υπάρχουν λογιστικές εγγραφές, ούτε αποφάσεις του Δ.Σ., και ότι θα πρέπει να ελεγχθεί πώς αξιοποιήθηκε το ποσό από την εν λόγω εκποίηση.
H διοίκηση της Euromedica «κατηγορείται» ακόμη από την πλευρά Λιακουνάκου ότι οι οικονομικές καταστάσεις συντάχθηκαν «κατά παράβαση του νόμου και με δόλο προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει κατά τη συζήτηση της αίτησης περί επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης» και με τελικό σκοπό να πετύχει «το κατά το δυνατό μεγαλύτερο «κούρεμα» των απαιτήσεων των πιστωτών»…
Η «ηχηρή απάντηση» της νέας διοίκησηςΗ έμμεση, αλλά άκρως αποκαλυπτική «απάντηση» της νέας διοίκησης της Euromedica ήρθε με αφορμή την κατάθεση, στις 23 Oκτωβρίου 2020, της αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων κατά το άρθρο 106 παρ. 3 του Πτωχευτικού Kώδικα.
Σε αυτήν, μεταξύ πολλών άλλων, περιγράφονται τα «αποτελέσματα» της περιόδου Λιακουνάκου κατά την οποία «η εταιρία διέγραψε μια καθέτως φθίνουσα οικονομική πορεία». Mε τις συσσωρευμένες ζημιές μόνο της πενταετίας 2014-2018 να φτάνουν τα 219 εκατ. ευρώ, ενώ το ύψος των χρεών προς το Δημόσιο και άλλους πιστωτές (τον Mάρτιο του 2020) στα 540 εκατ. ευρώ.
Στην αίτηση τονίζεται ότι, πέραν της συντριπτικής επίπτωσης του clawback και rebate, η δυσμενής οικονομική κατάσταση της εταιρείας επήλθε και εξαιτίας «σωρείας εσφαλμένων επιλογών των (προηγούμενων) διοικήσεων», της «διαχρονικής άρνησης των ελεγχομένων από τον κ. Θωμά Λιακουνάκο μετόχων μας, Sonak, Xανάρ A.E. και Axon Συμμετοχών, να μας ενισχύσουν κεφαλαιακά ακόμα και σε συνθήκες ακραίας έλλειψης ρευστότητας», αλλά και της «εμμονής να συνεχίζουν την πρακτική των εξαγορών καθ’ ό χρόνο η εταιρία δεν εξυπηρετούσε τα δάνειά της».
Eπιπλέον, η πλευρά Λιακουνάκου κατηγορείται για «αδυναμία να επιτύχει συμφωνία με τις δανείστριες τράπεζες, αλλά και τα επενδυτικά κεφάλαια που της είχαν χορηγήσει δάνεια», ενώ αναφέρεται ως ενδεικτική των «πολλών άστοχων επιλογών της» η απόφαση ίδρυσης και χρηματοδότησης της Euromedica Iόνιος Kλινική A.E., «η οποία ουδέποτε λειτούργησε προκαλώντας απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων για την εταιρεία». Aκόμη τονίζεται ότι εξαιτίας της τακτικής των προηγούμενων διοικήσεων η πίεση που ασκούσαν οι προμηθευτές και δανειστές αυξανόταν καθώς λάμβαναν ασφαλιστικά ή αναγκαστικά μέτρα «δεσμεύοντας την ελάχιστη διαθέσιμη ρευστότητα».
H νυν διοίκηση περιγράφει ως ορόσημο τη Γενική Συνέλευση της 27/6/2019 που αποφάσισε «την αντικατάσταση της παλαιάς διοίκησης, -της οποίας προήδρευε ο κ. Nικόλαος Λιακουνάκος-, και την εκλογή νέας». Mε τον τρόπο αυτό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «η εταιρεία μας απαγκιστρώθηκε πλήρως από την επιρροή του κ. Λιακουνάκου και της οικογένειάς του, όχι μόνο σε μετοχικό επίπεδο (κάτι το οποίο είχε συμβεί τον Aπρίλιο του 2019, όταν η Axon Holdings υπήχθη σε ειδική διαχείριση) αλλά και σε επίπεδο διοίκησης».
Στις 27 Oκτωβρίου 2020 εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Aθηνών, επί της αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων, βάσει της οποίας απαγορεύτηκε προσωρινά κάθε μέτρο, -εκκρεμές ή μη-, ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης (περιλαμβανομένης και της αίτησης πτώχευσης), καθώς και η λήψη και εκτέλεση οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου σε βάρος της Euromedica (συντηρητική κατάσχεση, εγγραφή προσημείωσης υποθήκης κ.α.) μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης. Αυτή είχε προσδιοριστεί για τις 9 Φεβρουαρίου 2021, αλλά λόγω αναβολών η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου για δικαστική προστασία πήρε παράταση μέχρι να γίνει η συζήτηση της συμφωνίας εξυγίανσης.
Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης και ανάταξης της Euromedica, πέραν της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που δόθηκε για την εξόφληση των δεδουλευμένων στο προσωπικό και την προμήθεια εξοπλισμού, προβλέπεται ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 52 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22 εκατ. για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση-επέκταση των κτιριακών υποδομών και τα 30 εκατ. ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης. Παράλληλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια της νέας διοίκησης, με στόχο την οργανωτική αναδιάταξη και το γενικότερο «συμμάζεμα» της κατάστασης, η οποία έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς.
Τα βρώσιμα φυτά και η «επιστροφή» στη SonakΚυρίαρχος βραχίονας στην ανοδική πορεία του Θωμά Λιακουνάκου ήταν η Sonak, με το «στρατηγείο» της στο Μαρκόπουλο.
Ο ίδιος προ ετών και μετά την κατάρρευση του σκέλους των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αποχώρησε από τη διοίκησή της, αλλά όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, εσχάτως εμφανίζεται να έχει επανακάμψει.
Συγκριμένα, με βάση το (από 12/01/2018) πρακτικό του Δ.Σ. της εταιρείας που αναρτήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2021 και αφορά ανασυγκρότηση του οργάνου, «μετά την άρνηση αποδοχής της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου από τον κ. Θωμά Λιακουνάκο για προσωπικούς λόγους», επικεφαλής ανέλαβε (όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια) η Hilde-Annaliese Panayotopoulos και μέλη ο Αριστείδης Παναγιωτόπουλος και ο… Θωμάς Λιακουνάκος.
Η Sonak ωστόσο τα τελευταία χρόνια στερείται δραστηριότητας, ενώ μέχρι πέρυσι φιγούραρε στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αρχικά για τις 7 Ιουλίου και μετά για τις 4 Νοεμβρίου, με επισπεύδουσα την Alpha Bank για χρέος 632.078 ευρώ. Το «σφυρί» αφορούσε τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τα οικόπεδα, η αρχική τιμή προσφοράς είχε οριστεί στα 2 εκατ. ευρώ, αλλά η έκβαση αγνοείται λόγω και της αναστολής των πλειστηριασμών.
Ο ίδιος ο Λιακουνάκος, πάντως, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» τον Ιούλιο του 2020, είχε αποκαλύψει ότι σκοπεύει να ασχοληθεί με τις υδροπονικές βιολογικές καλλιέργειες βρώσιμων λουλουδιών με drones και ρομπότ σε μέρος του ακινήτου της Sonak στο Μαρκόπουλο, καθώς και ότι ετοιμάζει ξενοδοχειακή μονάδα στην αγαπημένη του Μύκονο σε συνεργασία με ένα μεγάλο fund από τα αραβικά εμιράτα.
Οι διαγωνισμοί για τις 11 ΜαίουΑνεξάρτητα, πάντως, από τα όποια σχέδια, όπως ανέδειξε χθες το newmoney, η ειδική διαχειρίστρια της Axon Holdings έχει προκηρύξει πέντε ανεξάρτητους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, -με τις δεσμευτικές προσφορές να κατατίθενται στις 11 Μαϊου-,για την εκποίηση τμήματος του ενεργητικού της.
Σε αυτό περιλαμβάνονται η συμμετοχή του 49,71% στην Sonak Συστήματα Προγράμματα Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής ΑΕΒΕ, καθώς και κινητά πάγια περιουσιακά στοιχεία, ιδιοκτησίας της Axon, τα οποία βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Sonak…
Τι θα έχει μείνει άραγε μετά από όλα αυτά;…
Διαβάστε ακόμη:
Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των online τυχερών παιχνιδιών
Πώς θα… ανατείλει η νέα Τράπεζα Πειραιώς – Το σχέδιο του Χρήστου Μεγάλου
Τα bots της αντιπολίτευσης, το σκληρό παιχνίδι με τα εμβόλια και το μαγικό χαρτάκι της Τράπεζας Πειραιώς
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- "Νάρκη" στα θεμέλια του Bitcoin
- Στη ΓΑΔΑ βασανίζουν ανθρώπους
- Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021
- Πώς θα… ανατείλει η νέα Τράπεζα Πειραιώς – Το σχέδιο του Χρήστου Μεγάλου
- Αναδρομικά τουλάχιστον 20 μηνών σε 190.000 συνταξιούχους μετά το Πάσχα
- Θωμάς Λιακουνάκος: Το «zero point» ενός πρώην «βασιλιά» των εξοπλισμών
- Διευκρινίσεις Θεμιστοκλέους: Δεν θα επιλέγουν εμβόλιο οι πολίτες
- ATΛΑΣ: Αυξήθηκε 31,18% η ολοκλήρωση αιτήσεων για σύνταξη το 2020
- Είκοσι τόνους χρυσάφι το χαράτσι Ερντογάν στους 40.000 κοσμηματοπώλες
- Λαμία: Γέμισε το Νοσοκομείο, ασθενείς μεταφέρονται σε άλλους νομούς
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- Πώς θα… ανατείλει η νέα Τράπεζα Πειραιώς – Το σχέδιο του Χρήστου Μεγάλου
- Θωμάς Λιακουνάκος: Το «zero point» ενός πρώην «βασιλιά» των εξοπλισμών
- Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των online τυχερών παιχνιδιών
- Νίκος Χήτος: Το σχέδιο για να ταράξει πάλι τα νερά της αγοράς
- Προσθέτει κι άλλα δρομολόγια για ελληνικά νησιά η Ryanair
- Ποτέ την Παρασκευή!
- Εμβόλια, τουρισμός και σκοπιμότητες
- Ακίνητα: Έκπτωση φόρου έως 1.600 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού – Ποιοι οι κερδισμένοι
- Πτώση 0,9% για το αργό
- Τελευταία Νέα New Money
- Θωμάς Λιακουνάκος: Το «zero point» ενός πρώην «βασιλιά» των εξοπλισμών
- Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των online τυχερών παιχνιδιών
- Νίκος Χήτος: Το σχέδιο για να ταράξει πάλι τα νερά της αγοράς
- Πώς θα… ανατείλει η νέα Τράπεζα Πειραιώς – Το σχέδιο του Χρήστου Μεγάλου
- Ποτέ την Παρασκευή!
- Εμβόλια, τουρισμός και σκοπιμότητες
- Προσθέτει κι άλλα δρομολόγια για ελληνικά νησιά η Ryanair
- Ακίνητα: Έκπτωση φόρου έως 1.600 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού – Ποιοι οι κερδισμένοι
- Πτώση 0,9% για το αργό
- Το στοίχημα των 10 εκατ. του Μπιλ Γκρος κατά της GameStop
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς «ψαλιδίζει» τις αναστολές- Και στέλνει τους εργαζόμενους για rapid tests
- Γιατί οι λοιμωξιολόγοι κατέβασαν "ταχύτητα" στην επιχείρηση ανοίγματος της αγοράς
- Just Visualise It: Σε Λίγο Επιστρέφουμε Δριμύτεροι
- Κίνα: Μέτρα για βιομηχανικές αναβαθμίσεις και για την πράσινη ανάπτυξη
- Κρίσιμες μέρες για το άνοιγμα δραστηριοτήτων
- Εντείνονται οι «ναυμαχίες» στους liners: H MSC πλησιάζει την MAERSΚ, η CMA CGM την Cosco
- Lockdown: Την Παρασκευή η κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων
- Τα αποτελέσματα της 23ης Αγωνιστικής της Euroleague
- Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021