Τι είναι το Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που έχει ξετρελάνει τον Elon Musk-Η αξία του στα ύψη

Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν η λεγόμενη Britpop σάρωνε τα charts στην Βρετανία και όχι μόνο, η δημοφιλής μπάντα της εποχής, Blur, έγραψε ένα κομμάτι περισσότερο σαν παρωδία, στο οποίο δεν έδωσαν καν έναν κανονικό τίτλο. Σήμερα, το περίφημο Song 2 είναι ίσως το πιο γνωστό τραγούδι των μουσικών. Παρομοίως, το 2013, ο Billy Markus, βλέποντας χιλιάδες κρυπτονομίσματα να ξεφυτρώνουν καθημερινά και έχοντας χιουμοριστική διάθεση, αποφάσισε να φτιάξει το δικό του, όχι και τόσο σοβαρό νόμισμα. Που να φανταζόταν πως μερικά χρόνια αργότερα,

ο Elon Musk θα υποσχόταν να φέρει ένα πραγματικό Dogecoin στην πραγματική επιφάνεια της σελήνης.

Literally pic.twitter.com/XBAUqiVsPH

— Elon Musk (@elonmusk) February 24, 2021


Η πρώτη μεγάλη έκρηξη στην τιμή του Bitcoin, ενέπνευσε την δημιουργία χιλιάδων άλλων «κλώνων» ή εναλλακτικών νομισμάτων (altcoins), που λειτουργούσουν με παρόμοιο τρόπο. Μπορούσαν, δηλαδή, να «εξορυχτούν» με την χρήση υπολογιστών για την υπολογισμό περίπλοκων εξισώσεων, παράγοντας νέα κέρματα. Ακριβώς αυτό προσπάθησε να κάνει ο Markus με τον υπολογιστή του, το 2013, μα όπως αποκαλύπτει, ήταν μία πολύ αργή και ακριβή διαδικασία.

Έτσι, αποφάσισε να φέρει στην ζωή το δικό του κρυπτονόμισμα. Με την πρώτη του προσπάθεια έκανε μία τρύπα στο νερό, αλλά στην δεύτερη, ήρθε σε επαφή με τον Jackson Palmer, έναν προγραμματιστή που είχε στην κατοχή του το domain Dogecoin.com.
«Παρατήρησα ότι υπήρχε μία τεράστια αγορά για νέα νομίσματα και όλα ισχυρίζονταν πως μία μέρα θα αξίζουν τρισεκατομμύρια και θα καταλάβουν ολόκληρο τον γαλαξία», είπε στο Business Insider, συνεχίζοντας «Μου φαινόταν χαζό και επίσης σκεφτόμουν ότι για να υπάρχουν τόσα πολλά, μάλλον η δημιουργία τους ήταν αρκετά εύκολη».

Οι δύο άνδρες, λοιπόν, θέλησαν να φτιάξουν ένα κρυπτονόμισμα βαθιά εντυπωμένο στην διαδικτυακή χιουμοριστική κουλτούρα, ώστε κανείς να μην το πάρει στα σοβαρά. Διάλεξαν το όνομα Dogecoin από το τότε δημοφιλές ιντερνετικό μιμίδιο που απεικονίζει ένα σκυλί Shiba Inu να κοιτά την κάμερα, συνοδευόμενο από μερικές σύντομες και συχνά γεμάτες γραμματικά λάθη φράσεις. Επρόκειτο για ένα από τα πρώτα memes του οποίου η φήμη ξεπέρασε τα όρια μερικών γωνιών του διαδικτύου και έφτασε να χρησιμοποιείτε από μέλη του Κογκρέσου, που ήθελαν να ασκήσουν κριτική στους πολιτικούς αντιπάλους τους με έναν ευφάνταστο τρόπο.

Στα επόμενα χρόνια, η ιδιαιτερότητα του dogecoin θα το κρατούσε στην επιφάνεια, ακόμη και μετά την έξοδο του δημιουργού του. Ο Markus άφησε μία και καλή τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων αφότου είδε τον χώρο να γεμίζει «όχι από ανθρώπους που ήθελαν να επενδύσουν στην εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά οπορτουνιστές με αποκλειστικό στόχο να βγάλουν ένα γρήγορο κέρδος». Τελικά, θα έχανε τα καλύτερα.

Εδώ και μερικούς μήνες, ο Elon Musk, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ένας από τους πρωτεργάτες πίσω από την προσπάθεια της ανθρωπότητας να φτάσει στον Άρη, φαίνεται να έχει εξελίξει μία εμμονή με το Dogecoin. Στα συνήθως αλλόκοτα και πάντα ενδιαφέροντα τιτιβίσματα του, ο Musk δεν χάνει την ευκαιρία να αναφέρει το κρυπτονόμισμα, εκτοξεύοντας έτσι την αξία του. Το αποκορύφωμα, ως τώρα τουλάχιστον, ήρθε στις 15 Απριλίου, όταν ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό μία μυστηριώδης φωτογραφία, με την περιγραφή: «Doge Barking at the moon».

Doge Barking at the Moon pic.twitter.com/QFB81D7zOL

— Elon Musk (@elonmusk) April 15, 2021


Το πρωί της επόμενης ημέρας, η τιμή του Dogecoin αυξήθηκε περισσότερο από 100%, με ένα ψηφιακό νόμισμα να κοστίζει, πλέον, 0,37 δολάρια, περισσότερα από ποτέ. Ο λόγος για τον ενθουσιασμό του… ιδιαίτερου επιχειρηματία δεν είναι γνωστός. Μπορεί να βρίσκει το ιντερνετικό μιμίδιο πραγματικά αστείο ή ίσως έχει εκατομμύρια dogecoin στο portfolio του και κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει την αξία τους. Όπως και να έχει, ο ενθουσιασμός ενός τόσο ισχυρού άνδρα με ένα κρυπτονόμισμα-ανέκδοτο είναι συναρπαστικός, ενώ άξια προσοχής είναι η τυφλή εμπιστοσύνη που έχουν σε αυτόν οι εκατομμύρια ακόλουθοι του.

Διαβάστε περισσότερα:

Τα επόμενα βήματα για την ανάπλαση στον Λυκαβηττό και το project Βοτανικoύ – Αλεξάνδρας

Self test: Πώς πληρώνεται ο εργαζόμενος όταν βγαίνει θετικός

Συμφωνία των ΕΛΤΑ με την Amazon – Τι προβλέπει η συνεργασία

Keywords
Τυχαία Θέματα