Το confidential mode έρχεται στο Gmail για πιο ασφαλή μηνύματα

Το Gmail αναμένεται να αποκτήσει ένα Confidential Mode, με στόχο έξτρα ασφάλεια στα μηνύματα που θέλετε να παραμείνουν ιδιωτικά, σύμφωνα με το The Verge.

Αυτή η εμπιστευτική λειτουργία, η οποία ενδέχεται να παρουσιασθεί στις 8 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης των προγραμματιστών της Google, φέρεται να επιτρέπει στους αποστολείς να μπορούν να εμποδίσουν τον παραλήπτη του μηνύματος να κάνει συγκεκριμένα

πράγματα με αυτό, όπως η προώθηση, η εκτύπωση ή ακόμα και η αντιγραφή του περιεχομένου.

Οι χρήστες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κλειδώνουν ένα email με έναν κωδικό πρόσβασης, ανέφερε το The Verge ή να ορίσουν μια συγκεκριμένη ώρα για να λήξει το μήνυμα και να εξαφανιστεί.

Όπως αναφέρει το CNBC, πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές καθώς οι καταναλωτές αρχίζουν να ανησυχούν όλο και περισσότερο για το πώς χρησιμοποιούνται και μοιράζονται τα δεδομένα τους και για το ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά.

Η χρήση της συγκεκριμένης λειτυοργίας μπορεί να σας αφήσει να στείλετε ένα μήνυμα σε έναν φίλο ή έναν συνάδελφό σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το περιεχόμενο του μπορεί να προωθηθεί σε ανθρώπους που δεν θέλετε να το δουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα