Το «μεγάλο κανόνι» χτύπησε σε Σύρο και Πειραιά – Έρχονται Μύκονος, Αττική και Θεσσαλονίκη

Το πρώτο «επεισόδιο» από το… μεγάλο κανόνι των εταιρειών συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη παίχτηκε χθες 20 Οκτωβρίου. Ένα κανόνι, το οποίο αποκάλυψε το newmoney την 1η Οκτωβρίου και «μεταφράζεται» σε περισσότερους από 180 πλειστηριασμούς για ακίνητα έξι διαφορετικών εταιρειών στη Σύρο, τον Πειραιά, τη Μύκονο, τη Θεσσαλονίκη και την Αττική και με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να προσεγγίζει τα 27 εκατ. ευρώ.

Το χθεσινό σφυρί για…κάποιες δεκάδες από αυτά τα ακίνητα στη Σύρο και στον Πειραιά είχε αποτέλεσμα ορισμένα να αλλάξουν χέρια με μόλις ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης.

Τα πιο ενδιαφέροντα όμως ακολουθούν, καθώς στα επόμενα «επεισόδια» βγαίνουν σε πλειστηριασμό ιδιοκτησίες στη Μύκονο, τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο κτίριο γραφείων στη Μεταμόρφωση, όπου εδρεύει η πολυεθνική Mondelez και άλλες εταιρείες.

Συγκεκριμένα, για τις 9 Μαρτίου 2020 έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για αυτό το μεγάλο ακίνητο στη Μεταμόρφωση που ανήκε στην εταιρεία «Αρκάδων Ελλάς Α.Ε.», -με διαχειρίστρια την Καλλιόπη Πατρώνη-, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς 4.693.000 ευρώ. Η κατάσχεση έγινε για χρέος 800.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης).

Πρόκειται για οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 2.659,61τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο εντός των ορίων του οικισμού «Καναπίτσα».

Εντός του οικοπέδου έχουν κατασκευαστεί 2 όμορα κτίρια, με υπόγεια και τρεις ορόφους, ενώ εξωτερικά το ακίνητο φαίνεται ενιαίο. Η μεγάλη πλευρά του κτιρίου είναι παράλληλη στον παράδρομο της Αττικής Οδού.

Το ενιαίο κτίριο διαθέτει χώρους γραφείων και καταστημάτων συνολικής επιφάνειας 3.200 τ.μ. καθώς και δύο υπόγεια με θέσεις στάθμευσης και αποθήκες συνολικής επιφάνειας 2.100 τ.μ.

Τα ακίνητα της Θεσσαλονίκης και η Μύκονος

Ακολουθεί στις 9 Μαΐου 2022 ο πλειστηριασμός για 6 ιδιοκτησίες (γραφεία και διαμερίσματα) στη Θεσσαλονίκη της εταιρείας «ΜΙΚΟ Τεχνική» με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 267.500 ευρώ.

Νωρίτερα, για φέτος το Νοέμβριο έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για δύο ακίνητα της «Βικτώρια Τουριστικές Επιχειρήσεις» στη Μύκονο. Το πρώτο τυπικά περιλαμβάνει 14 οριζόντιες ιδιοκτησίες οι οποίες βρίσκονται επί οικοδομής κτισμένης σε αγροτικό ακίνητο εμβαδού 4.200 τ.μ  στη θέση «Φανάρι», με την ονομασία «Κουρίθρενα».

Η οικοδομή αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο που περιλαμβάνουν 7 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες-αποθήκες και 7 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες-διαμερίσματα.

Το αγροτικό αυτό ακίνητο κτήμα, περιήλθε στην εταιρία «Βικτώρια», μέσω αγοραπωλησίας τον Δεκέμβριο του 2001.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, αυτές οι οριζόντιες ιδιοκτησίες δεν χτίστηκαν και αντί αυτών κατασκευάσθηκαν ένα κτίριο με ισόγειο και όροφο συνολικού εμβαδού 1323 τ.μ. και ένα δεύτερο κτίριο 117 τ.μ.

To συγκρότημα κατοικιών, όπως αναφέρεται, βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Επίσης, το ακίνητο δεν έχει πρόσωπο σε κάποιο κοινόχρηστο χώρο, επομένως απαιτείται δουλεία διόδου για την πρόσβαση σε αυτό. Στις παρατηρήσεις καταγράφεται ότι «συμβολαιογραφικά υπάρχει ταύτιση με την οικοδομική άδεια, αλλά κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το κτίριο της οικοδομικής άδειας δεν ταυτίζεται με κανένα από τα υπάρχοντα κτίρια, συνεπώς όλα τα κτίρια εντός του εν λόγω γηπέδου είναι αυθαίρετα και χρήζουν τακτοποίησης».

Επιπλέον, λόγω της μη ταύτισης των συμβολαιογραφικών εγγράφων με την πραγματικότητα απαιτείται τροποποίηση της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας. «Κάποια από τα κτίρια έχουν κλειστεί και μπαζωθεί, συνεπώς είναι πιθανό να υπάρχουν καταγγελίες και πρόστιμα στο τμήμα αυθαιρέτων για τα συγκεκριμένα κτίρια. Καθώς οι κατασκευές είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετες και δεν υπάρχει ταύτιση συμβολαιογραφική και πολεοδομική με την πραγματικότητα, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και πλήρης νομικός έλεγχος, καθώς το πρόβλημα του εν λόγω ακινήτου είναι δυσεπίλυτο», όπως τονίζεται.

Έτσι, χρειάζεται νέα πλήρης αποτύπωση των κτιρίων και υπαγωγή αυτών στον Ν.4495/2017, προκειμένου να είναι δυνατή η σύνταξη οποιασδήποτε δικαιοπραξίας, καθώς και μελέτη στατικής επάρκειας για όλα τα κτίρια με αναλυτική τεκμηρίωση του φέροντος οργανισμού.

Για το ακίνητο αυτό ο πρώτος πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε και τώρα θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου. Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.280.000 ευρώ.

Το δεύτερο σφυρί αφορά τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες που έχουν ανεγερθεί σε αγροτικό κτήμα εμβαδού 5.762 τ.μ. στη θέση «Κούνδουρος».

Το αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και εντός του οικοπέδου υπάρχει και πισίνα. Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.050.245 ευρώ.

Τα ακίνητα του Πειραιά και της Σύρου

Στη «Μαριαμ Ελλάς» ανήκει το μεγάλο ακίνητο στον Πειραιά που βγήκε στο σφυρί χθες  20 Οκτωβρίου, με επισπεύδουσα την Intrum.  Η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν 3.929.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με ένα ευρώ παραπάνω, στα 3.929.001 ευρώ.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 2.420,23 τ.μ. που καταλαμβάνει ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο επί των οδών Υψηλάντου, Σκυλίτση, Ανδρούτσου και Ομ. Σκυλίτση (πρώην Τροχιοδρόμων).

Επί του οικοπέδου έχουν ανεγερθεί ένα ισόγειο κτίριο-αποθήκη εμβαδού 121 τ.μ. και ένα πενταόροφο κτίριο αποθηκών, συνολικού εμβαδού 7.601,97 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, υπάρχουν ακόμα τα εξής ακίνητα: α) μια ισόγεια αποθήκη σε επαφή με το κυρίως κτίριο επιφάνειας 188,55 τ.μ., β) μια ισόγεια αποθήκη επιφανείας 45 τ.μ. και γ) ένα διώροφο κτίσμα με πρόσωπο επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση συνολικής επιφάνειας 356,98 τ.μ., το οποίο αποτελείται από καταστήματα στο ισόγειο και κενό χώρο γραφείων στον όροφο.

Οι περισσότεροι πλειστηριασμοί για ακίνητα εταιρειών της οικογένειας Πατρώνη αφορούν τη Σύρο

Στις 20 Οκτωβρίου χτύπησε το σφυρί, -εξ αναβολής από το Μάρτιο-, για…70 ιδιοκτησίες των εταιρειών «Βικτώρια», «Θηρεύς» και «Μάρσα». Από αυτές άλλαξαν χέρια μόνο επτά, ενώ για τις υπόλοιπες υπήρξε ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών.

Μεταξύ αυτών που κατακυρώθηκαν σε νέο ιδιοκτήτη περιλαμβάνονται: 

-οικόπεδο με τριώροφο κτίριο, αποτελούμενο από υπόγειο με γκαράζ και αποθήκες εμβαδού 1.181,29 τ.μ., ισόγεια καταστήματα εμβαδού 1.046,75 τ.μ. (εκ των οποίων 45,10 τ.μ. σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης είναι αυθαίρετα), πρώτο όροφο γραφείων επιφανείας 1.046,76 τ.μ. και δεύτερο όροφο γραφείων επιφανείας 599,54 τ.μ.

Βρίσκεται και αυτό στην Πλατεία Ηρώων στην Ερμούπολη, επί των οδών Νικ. Μανδηλαρά, Ασημομύτη και Σουλίου.

-οριζόντια ιδιοκτησία του Β’ ορόφου, εμβαδού 370,15 τ.μ. στην οδό  Γεωργίου Παπανδρέου.

Αυτές οι δύο ιδιοκτησίες βγήκαν επαναληπτικό πλειστηριασμό στις 20 Οκτωβρίου (με επισπεύδουσα την Intrum), με τιμή πρώτης προσφοράς για το τριώροφο κτίριο 4.370.000 ευρώ (κατακυρώθηκε στα 4.370.001 ευρώ) και για το δεύτερο ακίνητο 240.000 ευρώ (κατακυρώθηκε στις 240.001 ευρώ).

Ακόμη βγήκαν οικόπεδο 874,20 τ.μ.που περιλαμβάνει ημιτελές ακίνητο (στο 90% της προόδου των εργασιών) ισογείου, Α’ και Β’ ορόφου, συνολικής επιφάνειας 1.683,30 τ.μ. εντός του παραδοσιακού οικισμού της Ερμούπολης. Η τιμή εκκίνησης ήταν 2.148.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 2.148.001 ευρώ.

Χέρια άλλαξε και ένα αγροτεμάχιο στο χωριό Κίνι έκτασης 6.682 τ.μ. Εντός του αγροτεμαχίου υφίσταται διώροφη κατοικία με βοηθητικούς χώρους (συνολικής επιφάνειας 379,13 τ.μ.) και ημιτελής πισίνα. Η τιμή πρώτης προσφοράς για αυτό ήταν 552.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 552.001 ευρώ.

Ακολουθούν άλλοι…79 πλειστηριασμοί που αφορούν την εταιρεία «Μαριαμ Ελλάς Κτηματική, Τεχνική, Τουριστική, Ξενοδοχειακή».

Οι οριζόντιες αυτές ιδιοκτησίες ανήκουν σε τριώροφο συγκρότημα που αποτελείται από δύο υπόγεια γκαράζ, ισόγεια καταστήματα και δύο ορόφους γραφείων, το οποίο έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο έκτασης 1.780 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στην Ερμούπολη. Και αυτό το συγκρότημα βρίσκεται στη θέση «Πλατεία Ηρώων» και επί των οδών Νικηφόρου Μανδηλαρά, Ασημομύτη, και Αδελφών Μπαρμπέτα.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 3 Νοεμβρίου και οι τιμές πρώτης προσφοράς ξεκινούν από τις 7.696,80 ευρώ (για τις θέσεις στάθμευσης) και φτάνουν τις 328.760 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι οι παραπάνω εταιρείες εμφανίζονται, με βάση τα οικονομικά στοιχεία, να έχουν μηδενικό κύκλο εργασιών.

Διαβάστε ακόμη:

Στο «μυαλό» της Αγγελικής Φράγκου – Οι επόμενες κινήσεις μετά τη δημιουργία της μεγαλύτερης εισηγμένης ναυτιλιακής

Λύση στα ναυπηγεία της Ελευσίνας με την είσοδο της ιταλικής Fincantieri

ΤτΕ: Στο 50% του 2019, με 6,6 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις του οκταμήνου του 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα