Το μετέωρο επόμενο βήμα του χρυσού

Ο χρυσός ενδέχεται να πάρει επικίνδυνη πορεία, καθώς οι κεντρικές τράπεζες συρρικνώνουν τη ρευστότητα, που οδήγησε τις χρηματιστηριακές αγορές σε ύψη ρεκόρ.

Καθώς η παγκόσμια ανάκαμψη εξελίσσεται, η Federal Reserve συρρικνώνει τον ισολογισμό της και αυξάνει τα επιτόκια, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων. Αυτό το σενάριο καθιστά

πολύ δύσκολο για ένα στοιχείο ενεργητικού μη τοκοφόρο, όπως ο χρυσός να τα πάει καλά, σύμφωνα με τον Troy Gayeski από την SkyBridge Capital, η οποία διαχειρίστηκε πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Αυγούστου.

"Δεδομένης της προοπτικής για την Fed και ακολούθως, της ΕΚΤ, φαίνεται εξαιρετικά απίθανο ότι ο χρυσός μπορεί να αναπτυχθεί σε αυτό το περιβάλλον", δήλωσε ο Gayeski, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου. «Είμαστε πολύ μακριά από μια πολύ ισχυρή ανοδική αγορά χρυσού. Τούτου λεχθέντος, ο χρυσός θα μπορούσε να έχει ήδη βυθιστεί πριν από αρκετά χρόνια και να εμπορεύεται στοιχειωδώς για πολλά χρόνια έως ότου εισέλθουμε στον επόμενο μεγάλο κύκλο χαλάρωσης, ο οποίος θα έρθει όταν ο κίνδυνος ύφεσης θα έχει ανεβεί σημαντικά στις ΗΠΑ "

Η Fed ξεκίνησε τον τελευταίο της κύκλο περιστολών τον Δεκέμβριο του 2015, με τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι στιγμής και μια άλλη ευρέως αναμενόμενη τον επόμενο μήνα. Παράλληλα η ράβδος χρυσού έχει αυξηθεί κατά 20% στα 1,273 δολ. την ουγγιά, κι επηρεάζεται κυρίως από το ασθενέστερο δολάριο, την απειλή πυρηνικού πολέμου με τη Βόρεια Κορέα και, σε κάποιο βαθμό, το Brexit. Μόλις πρόσφατα, η ανησυχία σχετικά με την πρόοδο των φορολογικών μεταρρυθμίσεων των ΗΠΑ έχει φρενάρει ένα πραγματικό ρεκόρ χρηματιστηριακών αγορών και έχει αναζωπυρώσει την αποφυγή κινδύνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα