Το μυστήριο με το μικρό σχολείο στην Σομαλιλάνδη - Ανάρπαστοι οι μαθητές του στα top πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Ο Abdisamad Adan ήταν ο πρώτος μαθητής του μικρού σχολείου του Abaarso στην Σομαλία που γινόταν δεκτός στο πανεπιστήμιο Harvard, όμως αυτή ήταν μόνο η αρχή για το μικρό σχολείο της Αφρικής. Από τότε άλλοι 60 μαθητές του Abaarso έχουν πάρει υποτροφία για τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων τα Harvard, MIT και Carnegie Mellon.

Πρόσφατα

άλλη μία φουρνιά 14 μαθητών πήραν υποτροφία για τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και τα Yale και Brown.

Το μικρό σχολείο των 200 μαθητών από 15 έως 18 ετών ιδρύθηκε το 2009 από έναν Αμερικανό μάνατζερ hedge fund, τον Jonathan Starr.

Ο Starr άφησε την δουλειά του στα οικονομικά για να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό. Μία οικογενειακή γνωριμία των οδήγησε στην Σομαλιλάνδη, μία ημιαυτόνομη περιοχή της Σομαλίας, όπου ίδρυσε το σχολείο με budget 300.000 δολαρίων το χρόνο.

"Οι μαθητές του Abaarso είναι παιδιά που προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι όλη την ημέρα, όχι μόνο ακαδημαϊκά αλλά και ως άνθρωποι", σημειώνει ο Starr.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές του Abaarso παίρνουν πλήρη υποτροφία, δηλαδή 50.000 δολάρια το χρόνο. Ήδη έως σήμερα οι μαθητές του σχολείου του έχουν πάρει υποτροφία 12 εκατ. δολάρια, ενώ ο ίδιος ο Starr είχε επενδύσει 3 εκατ.

Ο Abdisamad Adan, είναι ο πρώτος και ο μόνος μαθητής του Abaarso's που έχει γίνει δεκτός από το Harvard.

Περίπου 1.000 μαθητές αναμένεται να δώσουν εξετάσεις για να μπουν στο Abaarso φέτος, όμως μόνο 50 από αυτούς θα γίνουν δεκτοί με κόστος φοίτησης τα 1.800 δολάρια το χρόνο ενώ το 30% αυτών λαμβάνει υποτροφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα