Τον αντικαταστάτη του Ghosn αναζητεί η Renault

Η γαλλική κυβέρνηση επιδιώκει να αντικαταστήσει πλήρως τον επικεφαλής της Renault, Carlos Ghosn, σύμφωνα με πηγές του Reuters, καθώς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου άρχισαν να εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με την παραμονή του στη θέση του μετά την κατηγορία του στην Ιαπωνία για οικονομικές παραβιάσεις.

Σε συνεδρίαση τους την Πέμπτη, τα μέλη του ΔΣ της Renault

ενημερώθηκαν για την έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη του Ghosn τον περασμένο μήνα από τη σύμμαχο Nissan. Στον άλλοτε ισχυρό άντρα της συμμαχίας απαγγέλθηκαν κατηγορίες αυτή την εβδομάδα για την αποτυχία της εταιρείας να δηλώσει τα 43 εκατομμύρια δολάρια σε αναβαλλόμενο εισόδημα που είχε κανονίσει να λάβει.

Η Nissan απέλυσε τον Ghosn ως πρόεδρο τρεις ημέρες μετά την κράτηση του, αλλά η Renault αντιστάθηκε στην πίεση να τον απολύσει, καθώς το σκάνδαλο πιέζει την ισχυρή συμμαχία τους στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Το διοικητικό συμβούλιο της Renault την Πέμπτη επέμεινε στην προηγούμενη απόφαση του να τον κρατήσει, με προσωρινός πρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος τον Thierry Bollore.

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει να καταγράφουν πιθανούς υποψηφίους για να αντικαταστήσουν τον Ghosn ως CEO, ανέφεραν τρεις πηγές στο reuters. Το ανώτερο εκτελεστικό μέλος της Toyota, Didier Leroy, θα ληφθεί υπόψη, είπε μια πηγή.

"Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμα, αλλά η κυβέρνηση εργάζεται σε μια λίστα", ανέφερε το πρόσωπο. "Είναι έτοιμοι να γυρίσουν σελίδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα