«Τρέχει» το σχέδιο Ελευθερία: Τον Ιούνιο οι εμβολιασμοί των 20-29 ετών

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται το σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι της COVID-19. Βάσει του σχεδιαγράμματος, την Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών και, ακολούθως, για τις ηλικίες 35-39 και 30-34 ετών. Μέσα στον Ιούνιο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, η σκυτάλη θα περάσει και στους νέους 20-29 ετών.

Η εμβολιαστική ταχύτητα «τρέχει» με ταχύτητα 103.000 εμβολιασμών

ημερησίως τις τελευταίες δύο εβδομάδες και αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στον Ιούνιο, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Υγείας. Οι 4.554.868 εμβολιασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι μεταφράζονται σε εμβολιαστική κάλυψη (με τουλάχιστον 1 δόση) για το 43% περίπου του πληθυσμού.

«Σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 4.615.000 εμβολιασμούς αλλά και το 1,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους» εκτίμησε ο υπουργός και πρόσθεσε πως έως την ερχόμενη Παρασκευή πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί με μία δόση τουλάχιστον (πάνω από 28,5%).

Τις σημαντικές επιδόσεις της χώρας στο πεδίο των εμβολιασμών επιβεβαιώνουν οι θέσεις της χώρας μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο με την 4η θέση για τον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο των εμβολιασμών ανά 100 πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data, όσο και η 5η για την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη του 16,1% επί συνόλου πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια γίνονται οι νέες εθνικές γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι

Βίκυ Σάφρα: Παντρεύτηκε στα 17 της τον Νο1 τραπεζίτη στον κόσμο – Σήμερα είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στο Forbes

Wall Street: Ανέκαμψε παρά το εκρηκτικό μίγμα παιχνιδιών κερδοσκοπίας και πτώσης του bitcoin

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρέχει, Ελευθερία, Ιούνιο, 20-29,trechei, eleftheria, iounio, 20-29