Τσίπρας: Το «Όχι» ήταν αντίσταση στο ευρωιερατείο

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες το twitter με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα. Στη «μάχη» μπήκε πριν από λίγο και ο πρωθυπουργός ο οποίος με τέσσερα διαδοχικά tweets από τον προσωπικό του λογαριασμό χαρακτηρίζει το «όχι» στο δημοψήφισμα

ως «κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας, αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε τον πνιγμό της χώρας, προκειμένου να επιστρέψει»

Ο κ.Τσίπρας, όπως μεταδίδει το protothema.gr προσθέτει: «Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή».



Τα πρωθυπουργικά tweets προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις με τον Άδωνη Γεωργιάδη να σπεύδει από τους πρώτους να κάνει re-tweet με το σχόλιο «αστείος». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε αντιδράσει αναλόγως και στο «τιτίβισμα» του Γιάνη Βαρουφάκη για την επέτειο του δημοψηφίσματος, στο οποίο ανέφερε: «Επέτειος του 62%, η τρόικα εσ. τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου».



Και πόλεμος ανακοινώσεων- δηλώσεων

Νωρίτερα όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος, με την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα ήταν έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού και τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι οι εκβιασμοί και τα διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών δεν ξεχνιούνται από τον ελληνικό λαό».

«Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δημοψήφισμα – παρωδία της 5ης Ιουλίου 2015. Το δημοψήφισμα αυτό κόστισε πολύ ακριβά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι το κόστος το πληρώνει η χώρα με τη ραγδαία φτωχοποίησή της, αλλά και οι συνταξιούχοι οι μισθωτοί και οι φορολογούμενοι με τη σφαγή των εισοδημάτων τους, που έχει ήδη ξεκινήσει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ακόμη ότι το δημοψήφισμα κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια στην οικονομία, στους φορολογούμενους, στις τράπεζες, στους μετόχους τους και το Δημόσιο. «Το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls κόστισαν περίπου 70 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα», υπογράμμισε, ενώ σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του κ. Τσίπρα είπε πως «όταν αποφάσιζαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, γνώριζαν πολύ καλά ότι θα έσερναν τη χώρα εκτός προγράμματος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «τα ψέματα, οι εκβιασμοί και τα διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών δεν ξεχνιούνται από τον ελληνικό λαό. Η ιστορία δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται», ενώ τονίζει ότι «κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η Ν.Δ. ζητούσε να "υπογράψουμε ό,τι χαρτί μας δώσουν", αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ελληνικό λαό». «Αυτή ήταν η εγκληματική τους πολιτική που απορρίφθηκε», συνεχίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως «η Ν.Δ. υποστήριξε με θέρμη το "ναι" στο δημοψήφισμα, δηλαδή "ναι" στις 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, στην πλήρη απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις, στην πλήρη άρση προστασίας στην πρώτη κατοικία και εξωφρενικά πλεονάσματα που θα κόστιζαν 20 δισ. στον ελληνικό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα