Τζέρεμι Χαντ: Νέα ψηφοφορία την Τρίτη αν έχουμε αρκετές ψήφους για τη συμφωνία

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα διεξαγάγει άλλη μια ουσιαστική ψηφοφορία σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι την Τρίτη, εάν είναι βέβαιο ότι η διχοτομημένη Βουλή των Κοινοτήτων θα τη στήριξει σε μια τρίτη προσπάθεια, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Τζέρεμι Χαντ, ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες

για συνομιλίες με τους ομότιμους του στην ΕΕ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους τη Δευτέρα αν θα διεξαχθεί ψηφοφορία αύριο απάντησε: «Ελπίζουμε ότι θα γίνει (σ.σ ψηφοφορία). Αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε τις ψήφους που χρειαζόμαστε».

«Ο κίνδυνος της μη συμφωνίας, τουλάχιστον όσον αφορά το βρετανικό κοινοβούλιο, έχει μειωθεί κάπως, αλλά ο κίνδυνος παράλυσης του Brexit όχι» ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Χαντ είπε ότι υπάρχουν «επιφυλακτικά σημάδια ενθάρρυνσης» ότι η συμφωνία της Μέι θα μπορούσε να περάσει.

Μάας: Αξίζει να δοθεί κι άλλος χρόνος για τη συμφωνία του Brexit

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε σήμερα ότι αξίζει να δοθεί περισσότερος χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας με τη Βρετανία σχετικά με την αποχώρησή της από την ΕΕ, παρότι θα ήταν δύσκολη μια μεγάλη παράταση του Brexit.

"Πριν φτάσουμε σε ένα σκληρό Brexit αξίζει να κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια αντί απλώς να επιχειρηματολογούμε σχετικά με το τι σημαίνει ένα σκληρό Brexit, δηλαδή πολλά μειονεκτήματα και για τις δυο πλευρές", είπε ο Μάας στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να παραταθεί το Brexit και μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου, ο γερμανός ΥΠΕΞ απάντησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Οσο περισσότερο μετατίθεται η προθεσμία, τόσο δυσκολότερο γίνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα