Βίτσας και Παππάς παίρνουν αποστάσεις από τις δηλώσεις Μάρδα για τους πρόσφυγες

Τον Δημήτρη Μάρδα «άδειασαν» την Δευτέρα οι κ.κ. Δημήτρης Βίτσας και Νίκος Παππάς σε δηλώσεις που έκαναν σχετικά με τις αναφορές του υφυπουργού Εξωτερικών περί προσφύγων-επενδυτών, οι οποίες έχουν προκαλέσει σάλο.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες».

«Εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια περίπτωση επενδυτή μεταξύ των προσφύγων», τόνισε, επισημαίνοντας πως

κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει κάποιες ΜΚΟ, που «ξεφυτρώνουν» στην Ειδομένη, έπειτα και από την αναταραχή που προκλήθηκε το Σαββατοκύριακο και τις φήμες με τα «ανοιχτά σύνορα».

Μετά τον κ. Βίτσα και ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς «άδειασε» τον κ. Μάρδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων».

Ερωτηθείς για το θέμα Μουζάλα άφησε να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στη θέση του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβερνητική πορεία είναι συμπαγής και αδιατάρακτη και τονίζοντας πως θα διαψευστούν για άλλη μια φορά όσοι λένε για κυβερνητική κρίση.

«Βρήκαμε την εισήγηση για τους επενδυτές-πρόσφυγες στο... Google»

Στο... Google, πάντως, ανακάλυψε η κυβέρνηση την εισήγηση για τους επενδυτές-πρόσφυγες που θα καταθέσει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας παρά το σάλο που έχει προκληθεί.

«Είναι απλή η πρότασή, όποιος μπει στο Google θα βρει την πρόταση αυτή, εκεί τη βρήκαμε κι εμείς. Δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έγινε στη Δανία όπου εκεί το κράτος μάζευε τιμαλφή» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο MEGA ο κ. Μάρδας.

«Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών ο οποίος ωστόσο ομολόγησε ότι «δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πρόσφυγες με χρήματα. Ξέρω ότι άλλες χώρες έχουν στήσει αντίστοιχες υπηρεσίες». Αποκάλυψε, δε, ότι η σκέψη της κυβέρνησης βασίζεται στη... διεθνή εμπειρία. «Σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία υπάρχει αυτό το υποσύνολο (σ.σ. των εύπορων προσφύγων). Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι όλο το υποσύνολο αυτό έχει πάει σε άλλες χώρες» είπε ο κ. Μάρδας.

Επέμεινε ακόμα ότι η εισήγηση θα κατατεθεί σήμερα και ότι δεν είναι μια σκέψη που κατατέθηκε στη λογική «κάνω ένα τσιγάρο και καταθέτω μια σκέψη».

Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα υποσύνολο που θα μπορούσε να φέρει τα χρήματα του στην Ελλάδα και να ενσωματωθεί στην κοινωνία και να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, ανέπτυξε εκ νέου το σκεπτικό του ο κ. Μάρδας διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει έννοια ότι όσοι φέρετε χρήματα θα μείνετε και όσοι δεν φέρετε θα φύγετε».

«Έπρεπε να γίνει μια καταγραφή κοινωνικού και οικονομικού προφίλ, αν κάποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει τη χρησιμοποιεί, αν όχι πάλι καλά. Δεν είναι μια πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει κραδασμούς» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Όσον αφορά τον υπάρχοντα νόμο εξήγησε ότι αυτός αναφέρεται στις κατοικίες λέγοντας ότι «εμείς επεκτείνουμε το μέτρο και σε άλλες δραστηριότητες» αν και παραδέχθηκε ότι τα 250.000 ευρώ αναφέρονται σε ξένους και ότι αυτός όντως αναφέρθηκε στους πρόσφυγες.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα