Βοήθησε να χτιστεί η υπόθεση των 6 δισ. ενάντια στη UBS - Τώρα, αποζημιώνεται με 3000€

Μια πρώην υπάλληλος της γαλλικής μονάδας της UBS, της οποίας η κατασκοπεία βοήθησε στη δημιουργία φορολογικής υπόθεσης ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι της τράπεζας, ανακάλυψε ότι η αξία της δουλειάς της – αφού απολύθηκε φυσικά από την τράπεζα - άξιζε 3.000 ευρώ.

Το σχετικά ασήμαντο ποσό είναι το μόνο που η Stephanie Gibaud - η οποία διοργάνωσε εκδηλώσεις για πλούσιους

πελάτες της UBS Γαλλίας, πριν απολύθει το 2012 – έλαβε από την αγωγή που κατέθεσε πέρυσι κατά της κυβέρνησης για να λάβει αποζημίωση 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Το δικαστήριο αποφάσισε την Πέμπτη.

Το δικαστήριο του Παρισιού αναγνώρισε τη συμβολή της και αναγνώρισε το «άγχος» που υπέστη γι 'αυτό. Η 53χρονη Gibaud έλαβε επίσης το επίσημο status "έκτακτος βοηθός της δημόσιας υπηρεσίας", επτά χρόνια αφότου βοήθησε τους ερευνητές στην παρακολούθηση των τραπεζιτών και των πελατών της UBS.

Ωστόσο, οι δικαστές διαπίστωσαν ότι η Gibaud δεν απέδειξε ότι η απόλυση και η επακόλουθη απώλεια εσόδων συνδέονται με το έργο της μεταξύ 2011 και 2012. Αντ 'αυτού, το δικαστήριο υπογράμμισε ότι η UBS είχε ξεκινήσει μια πειθαρχική διαδικασία που οδήγησε στην απόλυση της ήδη από το 2009.

Η Gibaud υποστήριξε ότι η βοήθειά της ήταν καθοριστική στη δίκη που έλειξε την περασμένη Πέμπτη. Οι δικηγόροι της UBS, οι οποίοι θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να καταβάλουν 5,3 δις ευρώ σε πρόστιμα και ζημίες, υποστήριξαν αυτή την εβδομάδα ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η τράπεζα έλαβε παράνομα νέους πελάτες στη Γαλλία ή βοήθησε τους πελάτες να κρύψουν περιουσιακά στοιχεία σε μη δηλωμένους λογαριασμούς στην Ελβετία. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 20 Φεβρουαρίου.

Τον περασμένο μήνα, ο Antoine Reillac, δικηγόρος της Gibaud, υποστήριξε ότι η Γαλλίδα ξεκίνησε την αποστολή της για τη δημόσια υπηρεσία το 2008, όταν αρνήθηκε να καταστρέψει τα έγγραφα που η UBS της είχε ζητήσει να κάνει. Αυτά τα επιχειρήματα δεν έπεισαν κανέναν, αλλά το δικαστήριο χορήγησε στην Gibaud επιπλέον 1.500 ευρώ για να καλύψει τα δικαστικά της έξοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα