Βραχιολάκι προτείνει ο Ghosn για την απελευθέρωσή του με εγγύηση

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan Motor Co, Carlos Ghosn, πρότεινε να φορέσει ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι στον αστράγαλο και να προσλάβει φρουρούς για να τον παρακολουθούν, προκειμένου να βγει έξω με εγγύηση, μετά από δύο μήνες κράτησης στην Ιαπωνία για φερόμενα οικονομικά εγκλήματα.

Ο Ghosn είναι επίσης πρόθυμος να παραμείνει στο Τόκιο, όπου έχει μισθώσει ένα

διαμέρισμα, και να προσφέρει τις μετοχές που κατέχει στη Nissan ως εξασφάλιση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του. Μια νέα ακρόαση για την εγγύησή του έχει οριστεί για τη Δευτέρα, αφότου προηγούμενη αίτησή του απορρίφθηκε με δικαιολογία ανησυχίες ότι θα μπορούσε να φύγει από τη χώρα.

Η απελευθέρωσή του θα επέτρεπε στον Ghosn να συναντάται συχνότερα με τους δικηγόρους του και να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου της Renault, όπου παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, εν μέσω αιτημάτων για την απομάκρυνσή του και πιθανών κινήσεων για αναδιάρθρωση της συνεργασίας με τη Nissan.

Καθώς η σύλληψή του στις 19 Νοεμβρίου συνεχίζει να ρίχνει σύννεφα πάνω από την τρισδιάστατη συμμαχία της Nissan με τη γαλλική Renault SA και τη Mitsubishi Motors Corp, η Nissan δήλωσε ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να συζητηθεί η αναθεώρηση των κεφαλαιακών δεσμών των εταίρων.

"Δεν είμαστε σε θέση για τέτοιες συζητήσεις", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa, σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα