Υψηλή ανταγωνιστικότητα o στόχος των ΕΛΠΕ
Aπόμοχλευση των δανείων του ομίλου και μείωση του κόστους δανεισμού, αξιοποίηση υφιστάμενων επενδύσεων για ενίσχυση αποτελεσμάτων, μεγιστοποίηση αξίας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, έμφαση στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και στην κοινωνική εταιρική ευθύνη, εφαρμογή προγράμματος ολιστικής ασφάλειας σε όλες μας τις λειτουργίες είναι οι στόχοι του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων κ. Γρηγόρης Στεργιούλης μιλώντας στο 2ο παγκόσμιο συνέδριο πετρελαίου
Για να επιτευχθούν οι ανωτέρω στόχοι, οι κύριοι μοχλοί είναι:
-Αυξημένη εξωστρέφεια (εξαγωγές > 50%)
- εκμετάλλευση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στον κλάδο διεθνούς εμπορίας και εφοδιασμού (υγρά καύσιμα, έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, Φ.Α., ηλεκτρισμός, θυγατρικές εξωτερικού κλπ. Στα πλαίσια αυτά, συνάφθηκαν συμφωνίες με NIOC για την κάλυψη του 25% των αναγκών σε πετρέλαιο του Ομίλου από ιρανικό αργό, και με Rosneft, SOMO και EGPCγια την προμήθεια αργού και προϊόντων πετρελαίου. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο καλάθι 50%-50% προμηθειών από traders και πετρελαιοπαραγωγούς, με στόχο τη βέλτιστη επίπτωση στα περιθώρια και τα αποτελέσματα και σε όλες τις δραστηριότητες μας.
- Μεγιστοποίηση απόδοσης βιομηχανικών εγκαταστάσεων-Εστίαση στον πελάτη και ικανοποίηση των μελλοντικών του αναγκών -Βελτίωση ανταγωνιστικότητας. «Εκ των πραγμάτων, τα Ελληνικά Πετρέλαια προσαρμόζουν τη στρατηγική τους ώστε να διατηρήσουν υψηλή ανταγωνιστικότητα και αυξημένη ευελιξία» επισήμανε ο κ. Στεργιούλης γι αυτό στο πλαίσιο του μεσομακροπρόθεσμου σχεδιασμού, ο Όμιλος υιοθετεί τους στόχους της εθνικής και ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής, όπως η ενεργειακή ασφάλεια και η συνεισφορά του ενεργειακού.
Στο κέντρο οι Υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας και Ισραήλ κ.κ. Πάνος Σκουρλέτης και Γιουβάλ Στάινιτς. Δεξιά και αριστερά τους, η πρέσβης του Κράτους του Ισραήλ στην Αθήνα κα Ιρίτ Μπεν-Άμπα και ο Δ.Σ της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. Γρηγόρης Στεργιούλης. Στα άκρα, συνεργάτες της πρεσβείας του Ισραήλ.
Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων υποστήριξε πως «Ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων έχει ολοκληρώσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ εν μέσω πρωτοφανούς διεθνούς και εγχώριας οικονομικής κρίσης. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, τα Ελληνικά Πετρέλαια πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα, το έργο εκσυγχρονισμού του διυλιστηρίου Ελευσίνας, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ενισχύοντας την ανταγωνιστική τους θέση και τον εξαγωγικό τους προσανατολισμό με εξαγωγές πλέον άνω του 55% της συνολικής τους παραγωγής και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Παράλληλα, υλοποίησε σειρά προγραμμάτων βελτίωσης απόδοσης σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες, επιτυγχάνοντας ετήσιο όφελος άνω των 350 εκατ. ευρώ, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ανταγωνιστική του θέση».
Ελληνικά Πετρέλαια: Ο ηγετικός ενεργειακός Όμιλος της ΝΑ Ευρώπης, σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού αλλά και σημαντικών ευκαιριών
Α. Ο Όμιλος ΕΛΠΕ
Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ομίλους με ηγετικό ρόλο στο χώρο της διύλισης αργού πετρελαίου και εμπορίας προϊόντων στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ο Όμιλος διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: τη διύλιση (75% των λειτουργικών αποτελεσμάτων), τα πετροχημικά προϊόντα, την εγχώρια και τη διεθνή εμπορία, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, την παροχή μελετητικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών (ΑΣΠΡΟΦΟΣ), καθώς και συμμετοχές στον Ηλεκτρισμό (Elpedison), το Φυσικό Αέριο (ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ) ενώ δραστηριοποιείται και στον κλάδο των ΑΠΕ.
Ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων έχει ολοκληρώσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ εν μέσω πρωτοφανούς διεθνούς και εγχώριας οικονομικής κρίσης. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, τα Ελληνικά Πετρέλαια πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα, το έργο εκσυγχρονισμού του διυλιστηρίου Ελευσίνας, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ενισχύοντας την ανταγωνιστική τους θέση και τον εξαγωγικό τους προσανατολισμό με εξαγωγές πλέον άνω του 55% της συνολικής τους παραγωγής και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Παράλληλα, υλοποίησε σειρά προγραμμάτων βελτίωσης απόδοσης σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες, επιτυγχάνοντας ετήσιο όφελος άνω των 350 εκατ. ευρώ, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ανταγωνιστική του θέση.
Β. Το πετρελαϊκό περιβάλλον στην Ευρώπη-Η Σημασία της Διύλισης για την ΕΕ – Διεθνής ανταγωνισμός
Η οικονομική κρίση είχε ως συνέπεια την κατακόρυφη πτώση στη ζήτηση των πετρελαιοειδών και στα περιθώρια διύλισης, με άμεση επίπτωση στην κερδοφορία του κλάδου παγκοσμίως.
Ο τομέας διύλισης τα τελευταία χρόνια έχει εισέλθει σε μια περίοδο αναδιοργάνωσης και αναδιάταξης πόρων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει πολλές μεγάλες εταιρίες του χώρου (όπως ENI, Shell, Total, INEOS) να επαναξιολογήσουν τη στρατηγική τους λαμβάνοντας την απόφαση να μειώσουν τη έκθεση τους στη δραστηριότητα σε ορισμένες χώρες είτε, κλείνοντας/πωλώντας λιγότερο ανταγωνιστικά διυλιστήρια είτε, μετατρέποντάς τα σε αποθηκευτικούς χώρους. Ειδικά στην Ευρώπη, έχουν διακόψει τη λειτουργία τους ή αλλάξει χρήση από το 2008, 22 διυλιστήρια συνολικής δυναμικότητας 2,6 εκατ. βαρελιών ημερησίως, δηλαδή το 13% της συνολικής διυλιστικής δυναμικότητας της Ευρώπης, εκ των οποίων τα 15 συνολικής δυναμικότητας 1,8 εκατ. βαρελιών ημερησίως αφορούν χώρες της ΕΕ. Ο εντεινόμενος ανταγωνισμός στη Μεσόγειο, είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανταγωνιστική παρουσία των ελληνικών διυλιστηρίων.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της ευρωπαϊκής βιομηχανίας διύλισης, σημαντικό λόγο για την απώλεια ανταγωνιστικότητας των διυλιστηρίων στην Ευρώπη συνιστά το κόστος συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που επηρεάζει μεταξύ άλλων ιδιαίτερα τα διυλιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, τα οποία λόγω γειτνίασης υφίστανται αυξημένο ανταγωνισμό από τα διυλιστήρια της Μέσης Ανατολής.Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την απουσία παρόμοιων στόχων μείωσης εκπομπών και προδιαγραφών προϊόντων στις εκτός ΕΕ αγορές, στις οποίες απευθύνεται η πλειονότητα των προϊόντων που παράγει ο κλάδος, θέτει τα ευρωπαϊκά και τα ελληνικά διυλιστήρια σε μειονεκτική ανταγωνιστική θέση, με τη δυσμενή προοπτική, η θέση αυτή να χειροτερεύσει στο άμεσο μέλλον.
Σύμφωνα με στοιχεία, όπως αυτά περιλαμβάνονται στη μελέτη fitnesscheck της Ε.Ε., η επιβάρυνση του κλάδου λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας υπολογίζεται στα 0,47 δολάρια ανά βαρέλι και είναι υπεύθυνη για το 25% της απώλειας ανταγωνιστικότηταςτουκλάδου – σε επίπεδο περιθωρίων –κατά την περίοδο 2000-2012.
Η FuelsEurope αναφέρει πως, μεταξύ 2014 και 2020, η συνολική απώλεια ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τις χώρες της Μέσης Ανατολής εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί στα 4,4 δολάρια το βαρέλιδημιουργώντας προβληματισμό στον κλάδο.
Γ. Όραμα
Οι εταιρείες του μέλλοντος πρέπει τουλάχιστον να ικανοποιούν τα εξής:
Συν-καινοτομία
Ανταγωνιστικότητα
Εξωστρέφεια
Άνθρωποι
Κοινωνική Ευαισθησία
Δ. Στρατηγική-Ρόλος των ΕΛΠΕ
Στο δύσκολο αυτό επιχειρηματικό περιβάλλον ο Όμιλος ΕΛΠΕ έχει χαράξει τη στρατηγική του, με κύριους πυλώνες τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Ανταγωνιστικότητα και την Ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, οι κύριοι στόχοι είναι οι εξής:
Εφαρμογή προγράμματος ολιστικής ασφάλειας σε όλες μας τις λειτουργίες
Περαιτέρω αξιοποίηση υφισταμένων επενδύσεων για ενίσχυση αποτελεσμάτων
Απομόχλευση Ομίλου και μείωση κόστους δανεισμού
Μεγιστοποίηση αξίας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Έμφαση στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Οι ισχυρές πιέσεις στον κλάδο της διύλισης, που προαναφέρθηκαν, επιβάλλουν, ως πρωταρχικό μεσοπρόθεσμο στόχο του Ομίλου, την διασφάλιση της διεθνούς ανταγωνιστικής παρουσίας του κλάδου της διύλισης, ως προαπαιτούμενο για οποιοδήποτε περαιτέρω σχεδιασμό και ανάπτυξη του Ομίλου.
Έτσι, οι κύριοι μοχλοί επίτευξης των στόχων είναι:
Αυξημένη εξωστρέφεια (εξαγωγές > 50%)
Εκμετάλλευση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στον κλάδο διεθνούς εμπορίας και εφοδιασμού (υγρά καύσιμα, έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, Φ.Α., ηλεκτρισμός, θυγατρικές εξωτερικού κλπ) Στα πλαίσια αυτά , συνάφθηκαν συμφωνίεςμε NIOC για την κάλυψη του 25% των αναγκών σε πετρέλαιο του Ομίλου από ιρανικό αργό, και με Rosneft,SOMOκαι EGPCγια την προμήθεια αργού και προϊόντων πετρελαίου. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο καλάθι 50%-50% προμηθειών από traders και πετρελαιοπαραγωγούς, με στόχο τη βέλτιστη επίπτωση στα περιθώρια και τα αποτελέσματα και σε όλες τις δραστηριότητες μας.
Μεγιστοποίηση απόδοσης βιομηχανικών εγκαταστάσεων
Εστίαση στον πελάτη και ικανοποίηση των μελλοντικών του αναγκών
Βελτίωση ανταγωνιστικότητας
Εκ των πραγμάτων, τα Ελληνικά Πετρέλαια προσαρμόζουν τη στρατηγική τους ώστε να διατηρήσουν υψηλή ανταγωνιστικότητα και αυξημένη ευελιξία.
Στο πλαίσιο του μεσομακροπρόθεσμου σχεδιασμού, ο Όμιλος υιοθετεί τους στόχους της εθνικής και ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής, όπως η ενεργειακή ασφάλεια και η συνεισφορά του ενεργειακού τομέα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην ανταγωνιστικότητα. Έτσι, με την καινοτομίαως υψηλή προτεραιότητα, προσανατολίζεται προς τα ενεργειακά προϊόντα της νέας εποχής (ΑΠΕ, δίκτυα φυσικού αερίου, ηλεκτρική ενέργεια), με παράλληλη ισχυροποίηση στον πετρελαϊκό κλάδο.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν αποφασίσει τα επόμενα χρόνια να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο το ενεργειακό φάσμακαι να εκμεταλλευθούν όποια ευκαιρία παρουσιασθείώστε να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τη θέση τουςως ο ηγετικός ενεργειακός Όμιλος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος μαζί με στελέχη και εργαζόμενους στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μπροστά από το περίπτερο του Ομίλου που είχε στηθεί στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.
Η Ελλάδα ενεργειακή πύλη για την Ευρώπη
Είναι σαφές ότι η χώρα μας διαθέτει ιδιαίτερα πλεονεκτική γεωγραφική θέση κοντά ή εντός τρεχόντων και μελλοντικών ενεργειακών διαδρόμων για τη διάθεση ενέργειας από τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη, και θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Την αξιοποίηση της, συνεπάγονται γεωπολιτικά και οικονομικά οφέλη π.χ. από την ένταξη σε διεθνή ενεργειακά δίκτυα (αγωγοί και τερματικοί σταθμοί φυσικού αερίου, έρευνες υδρογονανθράκων, ανάπτυξη περιφερειακών ενεργειακών αγορών). Πολύ σημαντικά ενεργειακά έργα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, χαρακτηρισμένα ως Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος από την ΕΕ. Μεταξύ αυτών, ο υπερ-αδριατικός αγωγός φυσικού αερίου (TAP) από την Ελλάδα προς την Ιταλία μέσω της Αλβανίας, ο αγωγός διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας (ICGB) αλλά και οι ευρω-ασιατικές γραμμές διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που θα συνδέουν την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ. Η κατασκευή τους θα συμβάλει στη διαφοροποίηση και κατά συνέπεια στηνασφάλεια των πηγών εφοδιασμού, ενώ θα καταστήσει τη Νοτιοανατολική Ευρώπη μία ενεργειακά ασφαλή περιοχή και την Ελλάδα ένα μείζονα ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια δραστηριοποιούνται στους κλάδους του ΦΑ και του ηλεκτρισμού μέσω των συμμετοχών κατά 35% στον Όμιλο ΔΕΠΑ και κατά 38% στην Elpedisonκαι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.
Επίσης, οι τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακών δικτύων, συγκεντρώνουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα στήριξης έχουν υιοθετηθεί και εφαρμόζονται ή πρόκειται να εφαρμοστούν για το μετασχηματισμό της δομής και της οργάνωσης των εγχώριων ενεργειακών αγορών και του ενεργειακού συστήματος. Τα Ελληνικά πετρέλαια συμμετέχουν και σε αυτό τον κλάδο μέσω της θυγατρικής "ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες".
Στο τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν ερευνήσει 29πετρελαιοπιθανές περιοχές στον ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό ως operator.Επιπλέον έχουν σημαντική διεθνή εμπειρία, με συμμετοχή τα τελευταία χρόνια ως ισότιμος εταίρος σε 17 κοινοπραξίες με αναγνωρισμένες μεγάλες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες και διεξαγωγή εκτεταμένων ερευνών σε Λιβύη, Αίγυπτο, Αλβανία και, Μαυροβούνιο.
Η ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι ένας στρατηγικός στόχος στον οποίο προσβλέπουμε και επενδύουμε. Βασιζόμαστε στα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα που είναι η τεράστια συσσωρευμένη εμπειρία των ανθρώπων μας από τις μέχρι σήμερα έρευνες και η γνώση του ελλαδικού χώρου, η κατοχή σημαντικής τεχνογνωσίας και η γεωπολιτική μας θέση.
Όπως είναι φανερό, η συνεχής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θεωρείται ως βασική προτεραιότητα καθώς και ζωτικής σημασίας για τον όμιλο εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του ως ένας από τους πιο δυναμικούς ενεργειακούς Ομίλους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα συνεχίσουν να πορεύονται στο δρόμο της ενισχυμένης ανταγωνιστικότητας με εστίαση στην εξαγωγική δραστηριότητα, μετριάζοντας έτσιτις επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής ύφεσης και διατηρώντας την κερδοφορία σε υψηλά επίπεδα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Τι προβλέπει το κείμενο εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος»
- Άσχημα νέα και για τη δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα
- Πρόταση Σάλλα για οριστική λύση στο πρόβλημα με τα «κόκκινα» στεγαστικά
- Πρόταση Σάλλα για οριστική λύση στα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια
- Πρόταση Σάλλα για τα «κόκκινα» στεγαστικά
- Δείτε πώς είναι σήμερα η Μίνα Χειμώνα, η αλλοτινή πρωταγωνίστρια του «Καλημέρα ζωή» [photos]
- Πάμε Καρπενήσι στην Ομόνοια
- Καταγγελία Παυλίδη: Στελέχη από το περιβάλλον Μητσοτάκη δούλεψαν και δουλεύουν με τον Καλογρίτσα
- Χρησιμοποιούσαν δύο φορές το ίδιο παράβολο για μεταβίβαση ή ταξινόμηση οχημάτων
- Πρόταση Σάλλα για οριστική λύση στο πρόβλημα με τα "κόκκινα" στεγαστικά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- Πρόταση Σάλλα για οριστική λύση στο πρόβλημα με τα «κόκκινα» στεγαστικά
- Ιστορική επιστολή αποκαλύπτει: Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε φτάσει κοντά στο θάνατο 30 χρόνια πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
- Commerzbank: Σχεδιάζει 9.600 απολύσεις και αναβολή καταβολής μερισμάτων
- Όλα όσα προβλέπει το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής για τις αλλαγές στα εργασιακά
- Κωτσόβολος: Επέκταση με 5 νέα καταστήματα και αυξημένη κερδοφορία το 2015/2016
- Στροφή 180 μοιρών για τη Σ. Αραβία και στο βάθος πλαφόν παραγωγής
- SATO: Περιορισμό ζημιών και αύξηση τζίρου το α' εξάμηνο
- Citi: Ανηφορικός ο δρόμος της Ελλάδας για νέες εκταμιεύσεις και έξοδο στις αγορές
- Ζημιές 373 εκατ. δολ. βάζουν «ταφόπλακα» στα Blackberries
- Τελευταία Νέα New Money
- Υψηλή ανταγωνιστικότητα o στόχος των ΕΛΠΕ
- Ζημιές 373 εκατ. δολ. βάζουν «ταφόπλακα» στα Blackberries
- Ινδία: Πραγματοποίησε επιδρομή κατά τρομοκρατών στα σύνορα του Πακιστάν
- Bild: Δυσφορία σε CDU/CSU για τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
- Ανθρωποκεντρική επένδυση ΑΧΑ: Επίκεντρο η εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων της Εταιρείας
- Γιάννης Γρηγορίου: Στην περίπτωση ύπαρξης πετρελαίου εκτιμώνται 100 εκ. βαρέλια από τον Πατραϊκό Κόλπο
- Στο ΕΣΠΑ δράση για τον ιδιωτικό τομέα που εκπροσωπείται από τη ΓΣΕΕ
- Στροφή 180 μοιρών για τη Σ. Αραβία και στο βάθος πλαφόν παραγωγής
- Κωτσόβολος: Επέκταση με 5 νέα καταστήματα και αυξημένη κερδοφορία το 2015/2016
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- «Το Ελληνικό δεν είναι απλά ένα real estate project αλλά αποτελεί ένα game changer»
- Τι προβλέπει το κείμενο εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος»
- Τεχνική Ανάλυση USOIL
- Γ. Αμανατίδης: H Ελλάδα εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει τα διαβατήρια της ΠΓΔΜ
- Υλικά που προγραμματίζονται για να αλλάζουν σχήμα
- Israeli energy minister says natgas pipeline directly to Greece a 'significant' option
- Έκτακτος δημοσιονομικός έλεγχος στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος
- Αύριο τα οικονομικά μεγέθη της Centric
- Κακούργημα για ταμεία του ΠΑΣΟΚ και τα εκατομμύρια χωρίς παραστατικά
- Στην Coca-Cola Hellenic το 15% της Σουρωτής