Γιατί επιτρέπεται το κυνήγι στις Βερσαλλίες και απαγορεύεται στο Καρπενήσι κ. Πρωθυπουργέ;

16:32 9/12/2020 - Πηγή: iHunt

Ελλάς Γαλλία Συμμαχία…

Μακάρι να γινόταν μήπως και γλυτώναμε από τον επαρχιωτισμό και την ανατολίτικη συμπεριφορά μας.

Δεν συμμαζεύεται όμως το κεραμιδαριό μας. Η παράγκα του Καραγκιόζη θα μείνει για πάντα παράγκα και ποτέ δεν θα γίνει Σαράι, πόσο μάλλον ανάκτορο στα Ηλύσια Πεδία.

Γιατί έτσι βολεύει τους κυβερνήτες μας. Πρωθυπουργούς και Υπουργούς, που πρέπει κάθε φορά να ψάχνουν, και να καταφέρνουν, το ακατόρθωτο. Να φτιάχνουν ένα νόμο γεμάτο κενά, ασάφειες, ανοιχτά παράθυρα και κλειστές καγκελόπορτες.

Είναι

το σύστημα του Καραγκιόζη αυτό, πού δεν είναι τυχαία λαϊκός ήρωας της καθ’ ημών Ανατολής και όχι της Δύσης.

Δείτε πόσο απλά έφτιαξαν οι Γάλλοι, που δεν έχουν ως ήρωα τον Καραγκιόζη, το δικό τους έγγραφο μετακίνησης για τον Covid-19. Με κωδικό 6 και αυτοί.

«6. Μετακίνηση στην ύπαιθρο ή σε εξωτερικό χώρο, χωρίς να αλλάξετε τον τόπο κατοικίας, εντός ορίου τριών ωρών ημερησίως και εντός μέγιστης ακτίνας είκοσι χιλιομέτρων γύρω από το σπίτι, που συνδέεται, είτε με σωματική δραστηριότητα, είτε με ατομικές δραστηριότητες αναψυχής, είτε για τις ανάγκες των κατοικίδιων.
Δεν επιτρέπονται ομαδικές δραστηριότητες, παρά μόνο βόλτα με μόνο άτομα που μένουν μαζί στο ίδιο σπίτι,»

Τόσο απλό, τόσο κατανοητό.

Ούτε εργάνες, ούτε Ε9 για να αποδείξεις ότι έχεις ένα κήπο με λαχανικά στην εξοχή, ούτε αποφάσεις μιας διμοιρίας συναρμοδίων Υπουργών που διυλίζουν κώνωπες και καταπίνουν μοτοκρός και ποδήλατα μαζί με τα πετάλια τους, ούτε σκληρούς Ροβεσπιέρους και άτεγκτους Ιαβέρηδες που αποφασίζουν ποια δραστηριότητα πρέπει να εξασκείται ατομικά και ποια απαγορεύουν επειδή είναι μάγκες και καραμπουζοκλήδες και έτσι τους αρέσει και σε .όποιον υπήκοο αρέσει. Ούτε αποσπάσματα στα γιοφύρι και καταδρομικές επιχειρήσεις στα βουνά για να συλλαμβάνουν μοναχικούς κυνηγούς επειδή απέχουν 500 μέτρα μεταξύ τους.

Ούτε σελίδες επεξηγήσεων για το τι και πώς, πότε και πού, επιτρέπεται να μετακινούνται οι υπήκοοι των επίδοξων Λουδοβίκων.

Τρείς σειρές αρκούν.

Βγαίνεις από το σπίτι σου για τρείς ώρες, μετακινείσαι με αυτοκίνητο ΜΟΝΟΣ σου μέχρι 20 χιλιόμετρα και κάνεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δραστηριότητα θέλεις, ΜΟΝΟΣ σου. Απλά , στρωτά και κατανοητά.

Όχι να βάζεις πρόστιμο σε αντρόγυνο που μπήκε στο ίδιο ταξί ή στον κυνηγό που είναι μόνος του σε ολόκληρη την Πίνδο. Αυτό δεν θα το σκεφτόταν σαν εύρημα ούτε ο Ευγένιος Σπαθάρης στην παράσταση ο Καραγκιόζης πολεμά τον κορονοιό.

Ο Βεληγκέκας θα υπήρχε στην παράσταση αυτή και θα κυνηγούσε τους κυνηγούς μαζί με τον Μπαρμπαγιώργο, ενώ ο Χατζηαβάτης θα διαλαλούσε την αντικυνηγετική θέληση του Πολυχρονεμένου του Πασά των Βερσαλλιών.

Γι’ αυτό και έχουν κανονικές Βερσαλλίες και πραγματικούς Λουδοβίκους οι Γάλλοι. Γι’ αυτό και ποτέ δεν θα γίνει Λωζάνη η Κοζάνη και τα Καρπενήσια Βερσαλλίες.

Ούτε και η Πάρνηθα Mont Parnes, επειδή τα ποδήλατα που βολτάρουν οι ευνοημένοι του Πασά των Βερσαλλιών (των ψεύτικων εννοείται) είναι Γαλλικά.

Γι’ αυτό και στις κανονικές Βερσαλλίες οι κυνηγοί συμπληρώνουν τον κωδικό 6 και βγαίνουν για κυνήγι και στα Καρπενήσια οι κυνηγοί κάθονται στα σπίτια τους.

Γιατί έχουμε το κράτος που μας αξίζει. Όπως και τον ήρωα μας. Τον Καραγκιόζη. Και συμμετέχουμε όλοι σαν κομπάρσοι στη μοναδική παράσταση «Ο Καραγκιόζης Πολεμά τον Κορονοιό». Με τον κωδικό έξι.

Le Chasseur

The post Γιατί επιτρέπεται το κυνήγι στις Βερσαλλίες και απαγορεύεται στο Καρπενήσι κ. Πρωθυπουργέ; appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βερσαλλίες, Καρπενήσι, Πρωθυπουργέ,versallies, karpenisi, prothypourge