Μέγαρα : Συντετριμμένος κυνηγός ανακαλύπτει το λυκοφαγωμένο του σύντροφο

21:35 19/10/2024 - Πηγή: iHunt

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, τείνει να μετατραπεί πλέον ΚΑΙ ο Δήμος Μεγαρέων, της δυτικής Αττικής. ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε άλλο 1 κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 28/09/24, στην Βένιζα Μεγάρων κατά την διάρκεια λαγοκυνηγίου.

Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Άκη Καρδάτο να θρηνήσει άλλον έναν από τους αγαπημένους μας τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας και να νιώσει για τα καλά την “ευεργετική” παρουσία των

“σπάνιων” στο οικοσύστημα και στα σκυλιά του !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Δ’ ΚΟΣΕ : Κατασχέσεις και μηνύσεις για χρήση ηχομιμητικών συσκευών…VIDEO

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λίζα, 2,5 χρονών, Μπιγκλς την οποία έβγαλε ο Άκης με τον γιό του, για κυνήγι λαγού μαζί με άλλα 2 σκυλιά στην ευρύτερη περιοχή της Βένιζας Μεγάρων το Σάββατο 28/09/24.

Τα σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και ο Άκης παρακολουθούσε την εξέλιξη της καταδίωξης. Γύρω στο δεκάλεπτο από την στιγμή που είχε ξεκινήσει η δίωξη, άκουσε ουρλιαχτά πόνου και μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο Gps έβλεπε την Λίζα ως ακίνητη στα 250 μέτρα μακριά του, ενώ τα άλλα 2 σκυλιά, προφανώς τρομοκρατημένα από την επίθεση στην σύντροφο τους, σκορπίσανε προς διαφορετικές κατευθύνσεις μακριά του.

https://ihunt.gr/wp-content/uploads/2024/10/att.YFZZoI3coioIurqxys5eYcuz6gKajiWXRk2B0sINaUg.mp4

Ο Άκης περίλυπος μας εξηγεί : ” Άκουσα μια κραυγή πόνου, μια φωνή που θα την θυμάμαι μέχρι να κλείσω τα μάτια μου και έτρεξα με φωνές, ουρλιαχτά και τουφεκιές αλλά δεν την άφηναν οι λύκοι, τους κυνηγούσα δυο ώρες, μόνο και μόνο για να πάρω πίσω ότι απέμεινε από το κορμάκι της Λίζας μου, που ήταν η ζωή μου όλη και την λάτρευα όπως τα παιδιά μου όπου και την έθαψα σε συγκεκριμένο σημείο ώστε να ξέρω που βρίσκεται. Την έπιασε περίπου στα 250 μέτρα από μένα και μετά που την έψαχνα, όπου έμπαινα στο πυκνό πήγαινε από την άλλη, έχω κατασχιστεί και μετά με τον γιο μου τον κυνηγήσαμε ταυτόχρονα από δυο κατευθύνσεις και μάλλον από την πίεση άφησε το κορμάκι της Λίζας και το μάζεψα. Άστο τι να σου λέω, έπαθα σοκ όταν βρήκα την σκυλίτσα μου με δυο μπροστινά πόδια και το κεφάλι πίσω ήταν σαν να την είχες κόψει σε κορδέλα. Σήμερα αν δεν ήταν φίλοι μετά στο σπίτι και ο γιος μου που ήρθε να ψάξουμε μαζί, θα είχα αυτοκτονήσει τρελάθηκα, φώναζα μια ώρα, δεν μπορώ να μιλήσω, δεν έχω φάει, τα παιδιά μου με έχουν αγκαλιά και δεν με αφήνουν μόνο έχω σαλτάρει. Είμαι σε άθλια κατάσταση δεν μπορώ να το διαχειριστώ, ξέρεις ποτέ δεν έκανα πίσω σε τίποτα, αυτό όμως με διέλυσε. Δυο ώρες προσπαθούσα να του το πάρω από το στόμα του λύκου και μου το έφαγε καταλαβαίνεις; Έτρεχα πίσω του με το GPS έχω τρελαθεί δεν το πιστεύω, νιώθω σαν να έχω χάσει τα πάντα, έτρεχα δυο ώρες για να το αφήσει και το άφησε έτσι, κομμάτια, έχω θυμώσει πολύ, έχω τρελαθεί, φίλε όταν το βρήκα ευτυχώς είχα μαζί το γιο μου αλλιώς θα αυτοκτονούσα !!! ”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

Το άρθρο Μέγαρα : Συντετριμμένος κυνηγός ανακαλύπτει το λυκοφαγωμένο του σύντροφο εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα