Βουλγαρία : Διαχείριση του πληθυσμού του λύκου με το κυνήγι

04:36 4/7/2024 - Πηγή: iHunt

Ο Ερτζάν Μουράντ, πρόεδρος της κυνηγετικής ομάδας «Lenishte» στο LRS «Beli Brezi» στο Ardino, της Βουλγαρίας, πυροβόλησε και σκότωσε έναν από τους πολλούς λύκους στην περιοχή «Chubrika», ο οποίος τριγυρνούσε στην περιοχή εδώ και μήνες και κατασπάραζε οικόσιτα ζώα.

«Από την αρχή του χρόνου μέχρι τώρα, οι λύκοι επιτίθενται συχνά σε κτηνοτροφικά και οικόσιτα ζώα από την Τσούμπρικα και το Λένιστε, γι’ αυτό και τους κυνηγούσαμε. Χτες (02/07/2024) τα αγρίμια σκότωσαν το μοσχάρι

ενός ντόπιου κατοίκου από την Τσούμπρικα και αντιδράσαμε με τον πιο γρήγορο τρόπο με τη βοήθεια του Κρατικού Δασαρχείου στο Ardino, του προέδρου του LRS “Beli Brezi” Shahin Bayramov και του θηροφύλακα Αϊντάν Τεφίκοφ. Πήγα στο σημείο που ήταν το μισοφαγωμένο μοσχάρι και συνάντησα 2 λύκους. Ένας από αυτούς ξεκίνησε προς το μέρος μου, πυροβόλησα αμέσως και τον τραυμάτισα. Ακολούθησε δεύτερος πυροβολισμός στον ίδιο λύκο, ο οποίος έπεσε, ξανασηκώθηκε και μπήκε στο κοντινό αλσύλλιο. Έριξα αμέσως έναν πυροβολισμό στον δεύτερο λύκο που υποχωρούσε, ο οποίος επίσης εξαφανίστηκε από τα μάτια μου. Αφού συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ίχνος αίματος, άρχισα να ακολουθώ το αίμα και να κυνηγάω έναν από τους τραυματισμένους λύκους. Μετά από περίπου 2 χιλιόμετρα, βρήκα το άψυχο σώμα του», είπε ο Ερτζάν Μουράντ.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλγαρίας, δεν έχουν τα δικά μας ταμπού και αγκυλώσεις περί δήθεν σπάνιων ειδών που χρήζουν προστασίας εις τον αιώνα τον άπαντα, οπότε το κυνήγι του λύκου επιτρέπεται κανονικά και με το νόμο όταν ο πληθυσμός τους ξεφύγει από το επιθυμητό όριο, μάλιστα σε αυτή την περίπτωση ο λύκος θεωρείται επιβλαβές χωρίς συγκεκριμένη κυνηγετική περίοδο, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται σε καθεστώς διαχείρισης όλο τον χρόνο !!! Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η χρήση των ραβδωτών όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται !!! Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ισχύουν και για την Σερβία, τα Σκόπια, την Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, την Κροατία, με μικρές διαφοροποίησεις και αναφέρω ΜΟΝΟ τις χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας, χωρίς να αναφέρω Η.Π.Α, Ρωσία, Καναδά, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Αλάσκα, Ουκρανία, την Σλοβενία, την Σλοβακία την Ρουμανία κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : 8/7/2024 : Η Beretta Hellas στη μεγάλη γιορτή του Κ.Σ. Θεσσαλονίκης….VIDEO

Βλέπουμε λοιπόν ότι με λίγη έρευνα εύκολα ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν εξαιρέσεις από τον γενικό κανόνα της απόλυτης υπερπροστασίας που απαιτεί η μόδα στις περισσότερες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, την ίδια μόδα που μας πλασάρουν και εδώ στην χώρα μας οι ντόπιες Μ.Κ.Ο.

Εξαιρέσεις από τον γενικό κανόνα της υπερπροστασίας σε αναπτυσσόμενες Βαλκανικές χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας, όπου πρωτίστως σέβονται τους πολίτες και τις περιουσίες τους και όπου η επιστημονική γνώση και μελέτη έχουν τον πρώτο λόγο σε τέτοια θέματα, χωρίς τις γνωστές “φιλοζωικές” υστερίες, χωρίς τις γνωστές ιδεοληψίες και ψυχαναγκασμούς, χωρίς την γνωστή καραμέλα περί δήθεν “σπάνιων” ειδών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν copy paste μελέτες διάφορων ΜΚΟ, που βιοπορίζονται από την δήθεν σπανιότητα συγκεκριμένων ειδών, ο λύκος λοιπόν όταν χρειάζεται, ( γιατί υπάρχουν και χρονιές που δεν δίνονται άδειες) θεωρείται ως ένα ακόμα θήραμα και βρίσκεται σε καθεστώς διαχείρισης. Οι όποιες συγκρίσεις με το δικό μας μπάχαλο είναι δυστυχώς τουλάχιστον αστείες.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

Το άρθρο Βουλγαρία : Διαχείριση του πληθυσμού του λύκου με το κυνήγι εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα