Cosmic Candy: Μια fantasy ταινία για τις καραμέλες που έσκαγαν στο στόμα (κι ευθύνονται για την τερηδόνα και τη νοσταλγία μας)

12:25 19/9/2019 - Πηγή: People

Το fantasy είναι ένα είδος σινεμά που δεν έχει αγγίξει ποτέ ή σχεδόν ποτέ η ελληνική παραγωγική διαδικασία. Γι΄αυτό το Cosmic Candy της Ρηνιώς Δραγασάκη τράβηξε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον ημών των εγχώριων και πολύ περισσότερο ανθρώπων στο εξωτερικό. Έτσι, η ταινία ξεκινάει από σήμερα το ταξίδι της στις αίθουσες.

Όχι στην Ελλάδα. Αλλά στο μακρινό Τέξας, στο Fantastic Fest που διεξάγεται στο Όστιν

και θα διαρκέσει ως τις 26 του μήνα.

Αυτή είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους για τη Ρηνιώ Δραγασάκη και, αν δε μας απατά η μνήμη μας, η πρώτη ελληνική ταινία fantasy που διαπλέκει και ορισμένα στοιχεία θρίλερ ελληνικής προσέγγισης.

Στο Cosmic Candy ακολουθούμε την ιστορία της Άννας, μιας κοπέλας που δουλεύει ταμίας σε σούπερ μάρκετ και της πέφτει η ευθύνη να πάρει υπό την προστασία της τη 10χρονη Πέρσα που ζει στο διπλανό σπίτι, αφού ο πατέρας της εξαφανίστηκε.

Η Πέρσα όμως είναι ένα πολύ κινητικό κορίτσι, πολύ ενθουσιώδης και η φαντασία της τρέχει με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από την προσαρμοσμένη στα αστικά πλαίσια φαντασία της Άννας.

Μέχρι που εμφανίζεται η Cosmic Candy, η Κοσμική Καραμέλα, ένας χαρακτήρας της παιδικής ηλικίας της, και την βυθίζει σε μια λαγνεία παιδικότητας.

Σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα, η Candy είναι μια μορφή κοσμικής σύνδεσης ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Χαλάει τα δόντια προκαλώντας τερηδόνα, χαλάει το στομάχι προκαλώντας εμετό χρωμάτων και στην ουσία μετατρέπει τα ξεχασμένα παιδιά σε χαλασμένους ενήλικες.


Οπτικά Εφέ: Γιάννης Αγελαδόπουλος / Kinematic

Ειδικά Εφέ: Γιώργος & Ρούλης Αλαχούζοι

Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου

Κοστούμια: Άλκηστη Μάμαλη

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πηνελόπη Βαλτή

Σκηνογράφος: Σταύρος Λιόκαλος

Ηχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Milk Audio, Simon Apostolou

Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς

Μουσική: Felizol

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης GSC

Συμπαραγωγοί: Patrick Sobelman, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος

Παραγωγός: Φένια Κοσοβίτσα

Σενάριο: Κατερίνα Κακλαμάνη, Ρηνιώ Δραγασάκη

Σκηνοθεσία: Ρηνιώ Δραγασάκη

Μια παραγωγή των: Βlonde, Εx Νihilo, Faliro House, ΕΚΚ, ΕΡΤ

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Μάγια Πιπερά, Κίμωνας Κουρής, Δημήτρης Λάλος, Δημήτρης Δρόσος, Φώτης Θωμαϊδης, Εύη Δοβέλου, Elena Mirtchofska, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα