Game of Thrones: Το HBO ετοιμάζει και το δεύτερο prequel με επίκεντρο τον Οίκο των Ταργκάριεν

13:52 13/9/2019 - Πηγή: People

Έχουν περάσει 3 μήνες από το φινάλε του Game of Thrones. Ένα φινάλε που δεν ικανοποίησε όσους διατείνονταν πριν την 8η σεζόν οι συντελεστές. Ένα φινάλε που, όπως κάθε φινάλε, άφησε με μια στενοχώρια κι ένα κενό τους φανατικούς της σειράς.

Αυτό το κενό θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να καλυφθεί ή, καλύτερα, για να δούμε αν μπορεί να καλυφθεί με το ίδιο μέγεθος και βάθος.

Ήταν γνωστό από πριν ξεκινήσει η 8η σεζόν ότι το HBO

θα βάλει μπρος για να κάνει σίγουρα 4, ίσως και 5 νέες σειρές που θα κινούνται γύρω από το σύμπαν του Γουέστερος. Αν θα είναι όλα prequel ή sequel, θα φανεί προϊόντος του χρόνου.

Τα δύο πρώτα πρότζεκτ πάντως είναι prequel. Για το ένα έχουν γραφτεί πολλά από καιρό, ιδίως από τη στιγμή που τελείωσε το Game of Thrones. Με τον τίτλο να είναι πιθανότατα το The Long Night, θα μεταφερθούμε περίπου 6-10.000 χρόνια πίσω από τα γεγονότα του Game of Thrones. Τότε που αναρριχήθηκαν οι Οίκοι στη μορφή των 7 Βασιλείων, τότε που γεννήθηκαν οι White Walkers. Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Ναόμι Γουότς και το πρώτο επεισόδιο έχει ήδη γυριστεί.

Τώρα, σύμφωνα με το Deadline, το HBO έχει παραγγείλει ήδη ένα σενάριο για τον πιλότο της δεύτερης spinoff σειράς του Game of Thrones, η οποία θα μεταφέρεται 300 χρόνια πίσω, στην περίοδο που ο Οίκος των Ταργκάρυεν άρχισε να παρακμάζει. Είναι μια ιστορία που θα  αναπτυχθεί στη βάση του τελευταίου βιβλίου του Τζορτζ Μάρτιν, το Fire and Blood.

Γι΄αυτό κιόλας ο Μάρτιν θα είναι ο ένας από τους δύο σεναριογράφους μαζί με τον Ράιαν Κόνταλ, τον δημιουργό της σειράς Colony με τον Τζος Χολογουέι, τον Σόγιερ του Lost.

Πάντως, αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως στην τηλεόραση τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ιδίως για δύο πρότζεκτ που θα έχουν ένα τεράστιο μέτρο σύγκρισης. Δεν είναι δύο απλές σειρές. Είναι δύο prequel του Game of Thrones. Αυτό σημαίνει πως αν ο πιλότος, που έχει ετοιμαστεί για το ένα και θα ετοιμαστεί για το άλλο, δεν ικανοποιήσει στη σύγκριση το HBO, ίσως να αλλάξουν τα πλάνα. Αυτό μπορεί να σημαίνει αναζήτηση άλλου σεναρίου ή και μιας εντελώς άλλης ιδέας.

Το δεύτερο θεωρείται απίθανο, αλλά σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να γίνει, είναι πιθανό να υπάρξει καθυστέρηση σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από το HBO. Αυτό λέει ότι η πρώτη spinoff σειρά του Game of Thrones θα πρέπει να είναι έτοιμη το 2021 για να κυκλοφορήσει.

Δεν είναι μια τυχαία χρονιά. Το 2021 αναμένεται να κυκλοφορήσει και η σειρά Lord of the Rings του Amazon Prime και άλλα μεγάλα πρότζεκτ που ετοιμάζουν η Disney και το Netflix για τις πλατφόρμες τους. Το 2021 θα είναι το έτος της γιγάντωσης του ανταγωνισμού στο streaming και το HBO, που ετοιμάζει την δική του πλατφόρμα, θέλει να έχει τα καλύτερα «όπλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα