Marie Kondo: Ποιος κατηγορεί για λογοκλοπή τη «βασίλισσα» της τάξης και του νοικοκυριού;

12:40 18/6/2019 - Πηγή: People

H Marie Kondo, η βασίλισσα του Netflix σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά shows που παραδίδουν μαθήματα νοικοκυροσύνης μόλις βρέθηκε αντιμέτωπη με την πρώτη κατηγορία λογοκλοπής και κάπως θαυμαστές και τηλεοπτικό δίκτυο έχουν παγώσει…

Για τους μανιακούς με την καθαριότητα και την τάξη, η Marie Kondo είναι κάτι σαν είδωλο, αφού μέσα από την εκπομπή της δίνει λύσεις για άψογο ξεσκαρτάρισμα στο σπίτι –εντάξει, έχει και πνευματικές διαστάσεις το θέμα- και για πάντα τακτικούς χώρους.

Όλα καλά

μέχρι εδώ με τη celebrity organizer, μέχρι που εμφανίστηκε μία παλαιότερη στο είδος και στην πιάτσα συνάδελφός της, η Linda Koopersmith, η οποία ξεκάθαρα καταγγέλλει ότι η Kondo της έκλεψε την ιδέα και κάνει τη σπουδαία με τις ευλογίες του τηλεοπτικού δικτύου.

«Αυτό που η Kondo αποκαλεί τη μέθοδο KonMari είναι στην πραγματικότητα μια τεχνική τακτοποίησης που δημιουργήθηκε από εμένα πριν από 27 χρόνια. Όταν την είδα για πρώτη φορά να παρουσιάζει τη μέθοδο δίπλωσης ρούχων ως κάτι δικό της, ήμουν τόσο αναστατωμένη. Ένιωθα σαν κάποιος να μου είχε κλέψει το μωρό».

Η Koopersmith, η οποία είναι επίσης γνωστή και ως η organizer του Beverly Hills, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι η πρωτοπόρος αυτού του είδους οργάνωσης των ρούχων, για να μη χρειαστεί να μακρηγορήσει και προκειμένου να αποδείξει τον ισχυρισμό της, ανάρτησε ένα σχετικό βίντεο.


Σε αυτό πρακτικά αποδεικνύεται ότι η μέθοδος της όρθιας τακτοποίησης ρούχων ήταν κάτι που είχε παρουσιάσει πρώτη όταν συμμετείχε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Clean House, ήδη από το 2003 και εφάρμοζε η ίδια προσωπικά από την εποχή που η κόρη της ήταν 3 ετών και χρειαζόταν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να διαλέγει και να τακτοποιεί τα ρούχα της.

Ας σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η προκομμένη Kondo μπαίνει στο στόχαστρο σκληρής κριτικής. Πριν από λίγους μήνες, πολλοί τηλεθεατές είχαν αντιδράσει με σφοδρότητα σε μία συμβουλή ξεσκαρταρίσματος στα σύγχρονα σπίτια, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προέτρεπε τους τηλεθεατές να ξεφορτωθούν βιβλία που είχαν διαβάσει και δεν θα τα χρειάζονταν άλλο πια…

Με πληροφορίες από το The Cut

Keywords
Τυχαία Θέματα