Viola Davis: «Η οικογένειά μου δίνει μάχη με τον διαβήτη»

20:40 19/5/2019 - Πηγή: People

Από τον Johnny Dodd,

Ένα αυγουστιάτικο πρωινό, καθώς οδηγούσε για να πάει στο γύρισμα της σειράς How to Get Away with Murder, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον γιατρό της, ο οποίος της ανακοίνωσε κάποια νέα που ευχόταν να μην είχε ακούσει ποτέ. Μια καθιερωμένη εξέταση αίματος που είχε κάνει μερικές μέρες νωρίτερα αποκάλυψε ότι τα ποσοστά σακχάρου στο αίμα της ήταν υψηλά, πράγμα που σήμαινε ότι βρισκόταν στην προδιαβητική φάση, μια κατάσταση που σε κάνει να αντιμετωπίζεις

τον κίνδυνο να διαγνωστείς με διαβήτη τύπου 2. «Ήταν αυτό που με αφύπνισε» λέει η οσκαρική ηθοποιός, της οποίας η οικογένεια έχει μεγάλο ιστορικό με τον διαβήτη. «Θεωρώ ότι τρέφομαι υγιεινά. Γυμνάζομαι. Κάνω τα πάντα. Αλλά τα δυσάρεστα νέα μού χτύπησαν την πόρτα».

Η Viola Davis, έχοντας ακούσει το καμπανάκι του συναγερμού να χτυπάει, προσπαθεί να βοηθήσει 84 εκατομμύρια Αμερικανούς που βρίσκονται στην προδιαβητική φάση –και μπορεί να μην το ξέρουν– με το να δανείζει την αφηγηματική φωνή της για το νέο ντοκιμαντέρ A Τouch of Sugar. Η ταινία, που έκανε πρεμιέρα στις 25 Απριλίου στο Tribeca Film Festival στη Νέα Υόρκη, ερευνά την κλιμακούμενη κρίση στη δημόσια υγεία, που περιλαμβάνει τον διαβήτη τύπου 2, μια ασθένεια που πλήττει περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ. «Είναι δεδομένο ότι νιώθεις μόνος όταν γίνεται η διάγνωση» λέει η 53χρονη Davis, της οποίας οι δύο μεγαλύτερες αδελφές, Deloris Grant, 55 ετών, και Dianne Davis Wright, 54 ετών, ζουν τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια έχοντας διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2. «H ταινία ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να βοηθήσω τους ανθρώπους να καταλάβουν πώς να διαχειριστούν την ασθένεια και να ζήσουν με αυτήν».

Ο διαβήτης ήταν κομμάτι της οικογένειας της Davis από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Οι αδελφές της διαγνώστηκαν το 1994, η γιαγιά τους από την πλευρά του πατέρα τους είχε πεθάνει από επιπλοκές του διαβήτη τύπου 2, ενώ η θεία της, Bessie Elliot, έχασε και τα δύο της πόδια από την ασθένεια. Μέχρι να γίνει η δική της διάγνωση, η Davis συνεχίζει να τρέφεται υγιεινά και να ασκείται τακτικά, ενώ παρακολουθεί συχνά τα επίπεδα της γλυκόζης. Έχει έρθει ακόμα πιο κοντά με τις αδελφές της και παραμένουν ενωμένες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ασθένειας. «Μιλάω με τις αδελφές μου περισσότερο από ποτέ» λέει η Davis, η οποία έχει άλλα τρία αδέλφια, την Danielle, 42 ετών, την Anita, 56 ετών, και τον John Henry, 60 ετών. «Έχουμε γίνει μια ακόμα πιο δεμένη οικογένεια έπειτα από αυτά που αντιμετωπίσαμε».

Οι ειδικοί λένε ότι αυτού του είδους η οικογενειακή υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του μακροπρόθεσμου υγιεινού τρόπου ζωής που απαιτείται για τη διαχείριση της νόσου. «Ο καλύτερος τρόπος για να κάνει αλλαγές στη ζωή του κάποιος που νοσεί είναι να έχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον» λέει η ενδοκρινολόγος Dr. Rekha Kumar.

Για την Davis, που ζει στο Λος Άντζελες με τον σύζυγό της, Julius Tennon, 65 ετών, και την κόρη τους, την 8χρονη Genesis, η οικογένεια είναι το βασικό κίνητρο για να παραμείνει υγιής. «Θέλω να ζήσω για την κόρη μου» δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρει για το ντοκιμαντέρ A Τouch of Sugar: «Ένας βασικός λόγος που το κάνω είναι η αγάπη που τρέφω για τις αδελφές μου. Με αυτόν τον τρόπο θέλω να τις στηρίξω».

Keywords
Τυχαία Θέματα