Αεροπλάνο ακύρωσε 2 φορές την προσγείωση του γιατί δέχτηκε «επίθεση» από σμήνος ακρίδων

18:21 15/1/2020 - Πηγή: People

Αντιμέτωποι με ένα σμήνος ακρίδες ήρθαν οι πιλότοι στην πτήση της Ethiopian Airlines από Τζιμπουτί προς Ντιρι Ντάουα στο Σουδάν με αποτέλεσμα να μη μπορούν να προσγειωθούν και να αναγκάζονται να μεταφέρουν το αεροπλάνο στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.

Σε αυτή την πτήση διάρκειας μίας ώρας, η πτήση έπεσε σε ένα πρώτο κύμα με ακρίδες, αλλά μπόρεσε να περάσει χωρίς ιδιαίτερη ενόχληση. Στη συνέχεια όμως εμφανίστηκε ένα δεύτερο σμήνος, πολύ μεγαλύτερο, που κάλυψε τη μύτη και το μπροστά μέρος με αποτέλεσμα οι πιλότοι

να μην έχουν ορατότητα. Προσπάθησαν στην αρχή να τις απομακρύνουν με τους υαλοκαθαριστήρες, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να τις σκοτώσουν πάνω στο τζάμι.

Έτσι, μη μπορώντας να προσγειώσουν το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Ντίρι Ντάουα και μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, πήραν την απόφαση να πάνε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Σουδάν.

طائرة #الخطوط_الأثيوبية ، رحلة ET363# ، من نوع B737-700 تصطدم بأسراب الجراد أثناء الهبوط التدريجي لمطار ديرداوا قادمة من جيبوتي.
قائد الطائرة قرر المواصلة والهبوط بسلام #اخبار_الطيران pic.twitter.com/YsyvlIAWmj

— عشاق عالم الطيران (@AviationWG) January 12, 2020

Το 2019 και το 2020 σε αυτό το ξεκίνημα, είναι η χειρότερη περίοδος των τελευταίων 25 ετών για την Ανατολική Αφρική σε επίπεδο εισβολής εντόμων, με μεγάλες καλλιέργειες να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Στην επαρχία Αμχάρα της Αιθιοπίας, οι αγρότες έχουν χάσει σχεδόν το 100% των καλλιεργειών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα