Αυστραλία: Πρώην αθλητής του ράγκμπι έκαψε τη γυναίκα και τα τρία του παιδιά και αυτοκτόνησε

09:59 20/2/2020 - Πηγή: People

Το διαβάζεις, το ξαναδιαβάζεις, το διαβάζεις και μια τρίτη φορά, κι όμως αδυνατείς να το αποδεχτείς. Δεν το χωράει ο νους πως μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει κάτι τέτοιο. Όσες φορές κι αν έχουμε δει αντίστοιχα ειδεχθή εγκλήματα στο παρελθόν, δεν γίνεται η σκέψη να πάθει ανοσία και να τα συνηθίσει. Ο λόγος για το Rowan Baxter, πρώην αθλητή του ράγκμπι που δολοφόνησε γυναίκα και παιδιά και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο 42χρονος πρώην παίκτης

έβαλε την οικογένεια του στο αυτοκίνητο, τους οδήγησε σε ένα κάπως πιο απομακρυσμένο σημείο, σταμάτησε, βγήκε από το όχημα, το έλουσε με πετρέλαιο, άναψε σπίρτο και του έβαλε φωτιά. Για κακή του τύχη η γυναίκα του κατάφερε να βγει και τρέχοντας μακριά φώναζε «μας έβαλε φωτιά». Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Όσο για τον Baxter, έδωσε τέλος και στη δική του ζωή, αφού με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του κάρφωσε αρκετές φορές το στομάχι του, κάτι που σημαίνει ότι είχε σχεδιάσει τα πάντα εξ αρχής.

Το τραγικό γεγονός τελέστηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην Αυστραλία και ήταν τόσο σοκαριστικό, ώστε αναγκάστηκε να τοποθετηθεί μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της χώρας Scott Morrison που απέδωσε την αποτρόπαια πράξη σε ψυχολογικά προβλήματα του Baxter.

Devastating news out of Camp Hill. My heart goes out to the families and community going through this tragic time and the emergency responders confronting what would be a shattering scene. If you or anyone you know needs support, call Lifeline on 13 11 14. https://t.co/qJDieLMRiN

Scott Morrison (@ScottMorrisonMP) February 19, 2020

Οι πληροφορίες όμως που κυκλοφόρησαν λίγο αργότερα, δείχνουν ότι δεν γίνεται να τα αποδίδουμε όλα σε ψυχολογικά προβλήματα, γιατί αυτό λειτουργεί στο μυαλό κάποιων ως εξαγνισμός. Ο Baxter και η γυναίκα του Hannah βρίσκονταν σε διάσταση τον τελευταίο καιρό και τσακώνονταν για την επιμέλεια των παιδιών. Τα συμπεράσματα είναι ευλογοφανή.

Όλο το κρίμα και όλα τα «γιατί» πάνε προς τη Hanna και τα τρία παιδιά της, δύο κοριτσάκια 6 και 4 ετών κι ένα αγοράκι 3 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυστραλία, Πρώην,afstralia, proin