Αμαλία Καβάλη: Η Ουρανία από τις Άγριες Μέλισσες υποδύθηκε κάποτε μια γυναίκα 400 ετών

21:12 20/11/2019 - Πηγή: People

Ανήκει στη νέα γενιά ηθοποιών. Αποφοίτησε από τη σχολή του Θεάτρου Κουν το 2011 κι από τότε κινήθηκε αρκετά θεατρικά, έχοντας κάνει μονόλογο και θέατρο αυτοσχεδιασμού στο φεστιβάλ Bob Theatre.

Κάποιες από τις παραστάσεις που έχει παίξει είναι: Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη, Ορλάντο, Γλυκό Πουλί της Νιότης, Γλέντι στον Καιρό της

Πανούκλας. Το 2020 θα την δούμε στην παράσταση Μάκιναλ που ετοιμάζει η θεατρική ομάδα Πυρ, όπου ανήκει, όχι αποκλειστικά, καλλιτεχνικά η Καβάλη.

Απ΄όπου κι αν αγγίξει κανείς την Αμαλία Καβάλη, μυρίζει θέατρο, μυρίζει προσπάθεια και ψυχική τριβή. Κι αυτό είναι κάτι που καταφέρνει να το βγάλει και στον ρόλο της Ουρανίας στις Άγριες Μέλισσες.

Η υποψήφια για βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» το 2018 για την ερμηνεία της στο Ορλάντο είναι μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας της, αλλά σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο ή το μεγαλύτερο συνολικά για αυτή την τόσο ταλαντούχα κοπέλα που γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης κι έχει να επιδείξει στο βιογραφικό της πολλά.

Έχει κάνει σεμινάρια στη Βασιλική Ακαδημία της Αγγλίας, στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας, όπως επίσης και με τον Ανδρέα Μανωλικάκη, την Ελένη Σκότη, την Κατερίνα Ευαγγελάτου, τον Τόμας Ρίτσαρντς, το Μάριο Μπιατζίνι και τη Ρομπέρτα Καρρέρι.

Όπως είναι λογικό, οι Άγριες Μέλισσες ήταν η πρώτη της τηλεοπτική δουλειά, όπως και για τους περισσότερους ηθοποιούς της σειράς, και μακάρι να είναι η αρχή μιας ωραίας αλλαγής στην ελληνική μυθοπλασία της τηλεόρασης.

View this post on Instagram

Το πεπρωμένο της Κλοτίλδης ήταν να επιστρέψει! Σύντομα ξανά στην Αθήνα! Μείνετε συντονισμένοι!!!! Info σύντομα!!! #klotildi #theater #comeback #athens #instagood #instalike #instadaily #instafollow #instagram #instagramers #instamood #ig_greece #igers #picoftheday #photo #photography #photooftheday #vsco #vscocam #vscodaily #actor #actorslife #like4like #likeforfollow #likeforlike

A post shared by ΤοΠεπρωμένοΟνομάζεταιΚλοτίλδη (@klotildi_theater) on Oct 3, 2017 at 3:32am PDT

"Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη"του Τζοβάνι ΓκουαρέσκιΑπό 26 Γενάρη και για 8 παραστάσεις στο Bios Προπώληση εισιτηρίων:https://www.viva.gr/tickets/theater/bios/to-pepromeno-onomazetai-klotildi/

Geplaatst door Amalia Kavali op Vrijdag 27 januari 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα