Αποθέωση για το Irishman του Σκορτσέζε – «Είναι μεγάλο σαν βιβλίο του Ντοστογιέφσκι και σκοτεινό σαν πίνακας του Ρέμπραντ»

17:07 30/9/2019 - Πηγή: People

Είναι η πιο αναμενόμενη ταινία. Είναι το άλογο κούρσας του Netflix για τα Όσκαρ. Είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του Μάρτιν Σκορτσέζε. Αυτό το τελευταίο δεν το λέμε εμείς, καθώς η ταινία δεν θα έρθει μέχρι το Νοέμβριο στην Ελλάδα. Το λένε και το γράφουν όλοι όσοι βρέθηκαν στην πρεμιέρα του The Irishman

στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης.

Όχι μόνο οι κριτικοί από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και ο απλός κόσμος που είχε την ευκαιρία να δει το The Irishman.

Ήδη η ταινία έχει πάρει ένα 100% στο Rotten Tomatoes κι ένα 92% στο Metacritic, πλατφόρμες που σχολιάζουν και βαθμολογούν οι κριτικοί κινηματογράφου.

Οι New York Times γράφουν για μια μεγάλη σε διάρκεια ταινία και πολύ σκοτεινή, κάνοντας παραλληλισμό με τα βιβλία του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι και τους πίνακες του Ρέμπραντ. «Είναι η λιγότερο συναισθηματική γκανγκστερική του ταινία και γι΄αυτό η πιο καυστική».

The Irishman: Το νέο trailer για την ταινιάρα του Σκορσέζε είναι επικό

Το BBC κάνει λόγο για ένα αντίστροφο Goodfellas. Το Indiewire αποκαλεί το The Irishman μια ατόφια κι αχαλίνωτη εικονογράφηση που επιβεβαιώνει την διακριτική και διορατική οπτική του Σκορτσέζε σε αυτά τα 50 χρόνια καριέρας. Τέλος, το Variety το περιγράφει ως ένα μεγαλειώδες, γκανγκστερικό έπος που οι φλέβες του διατρέχονται από πάγο.

Συνολικά, όλοι συντείνουν στο ότι το The Irishman κοντράρει το Goodfellas για την καλύτερη ταινία που έχει κάνει ο Σκορτσέζε κι ότι κλείνει τον κύκλο των Mob Epics με τον ιδανικότερα διαφορετικό τρόπο. Στην ουσία λένε ότι επανεφηύρε τον εαυτό του ο σκηνοθέτης με αυτή την ταινία.

Επιπλέον, αναφέρονται και στην ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντε Νίρο που είναι σίγουρα η καλύτερη του την τελευταία δεκαετία. Ένα διάστημα κατά το οποίο έχει κάνει άλλωστε αρκετές κινηματογραφικές ξεπέτες.

Με αυτές τις περιγραφές δε μπορούμε παρά να έχουμε όλο και μεγαλύτερη αγωνία κι ανυπομονησία για το διάρκειας 210 λεπτών έπος του Μάρτιν Σκορτσέζε που καλύπτει ένα χρονικό φάσμα 50 ετών και κάνει ξανά νέους τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία θα βγει στο Netflix στις 27 Νοεμβρίου, ενώ μια βδομάδα νωρίτερα λέγεται πως θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα