Χαμός με τα αποστεωμένα λιοντάρια σε ζωολογικό πάρκο στο Σουδάν – Πέθανε το ένα από τα πέντε

15:31 21/1/2020 - Πηγή: People

Μια πραγματική απελπισία μπορεί να σε πιάσει αν είσαι άνθρωπος που βάζει τη φύση πάνω απ΄όλα, με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Συνέβαιναν πάντοτε την τελευταία 20ετία, απλώς τώρα τουλάχιστον υπάρχει το θετικό ότι παίρνουν την έκταση που τους αρμόζει. Μετά τον παγκόσμιο ξεσηκωμό για την στήριξη της Αυστραλίας, το βλέμμα τώρα στρέφεται στο Σουδάν. Εκεί, η βοήθεια της ανθρωπότητας είναι απαραίτητη για την επιβίωση τεσσάρων λιονταριών.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο έκαναν το γύρο του κόσμου οι φωτογραφίες από πέντε λιοντάρια που είναι εγκλωβισμένα σε κλουβιά σε ζωολογικό πάρκο στο Χαρτούμ

του Σουδάν. Τα λιοντάρια είναι αποστεωμένα, δεν παίρνουν την απαραίτητη τροφή, τους προσφέρεται λίγο νερό και δεν έχουν ούτε φαρμακευτική περίθαλψη, όπως επιτάσσουν οι νόμοι.

Δυστυχώς, το ένα από τα πέντε, ένα από τα δύο θηλυκά, πέθανε το βράδυ της Δευτέρας και πλέον τα πράγματα καθίστανται πολύ πιο επείγοντα γα τα άλλα τέσσερα λιοντάρια.


Στην εξήγηση τους οι υπεύθυνοι του πάρκου ανέφεραν πως η τροφοδοσία των λιονταριών είναι ευθύνη της αστυνομίας άγριας ζωής, αλλά δικαιολογήθηκαν κιόλας λέγοντας πως το μηνιαίο εισόδημα του πάρκου δεν επαρκεί για να τραφεί ένα λιοντάρι για μια εβδομάδα.

Γι΄αυτό έχουν ξεκινήσει αρκετές εκστρατείες οικονομικής ενίσχυσης και φαίνεται πως έχει βρεθεί ένα κεφάλαιο, ώστε να μπορέσουν να τραφούν και να εξεταστούν τα λιοντάρια. Απλώς πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη γραφειοκρατικά διαδικασία και θα πρέπει πρώτα όσοι προσφέρουν τροφή, να πάρουν την άδεια των αρχών, οι οποίες θα ταΐσουν τα λιοντάρια.

Επιπρόσθετα, αυτή τη στιγμή τα λιοντάρια θα πρέπει να εξεταστούν για πιθανές μολύνσεις και παράσιτα από την λίγη ποσοτικά και κακή ποιοτικά σίτισή τους, ενώ για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα πρέπει να τα παρακολουθούν ειδική υπό την εποπτεία της αστυνομίας άγριας φύσης.

Ο ακτιβιστής Ομάρ Σαλίχ που έχει αναλάβει την υπόθεση ενημέρωσε πως χρειάζεται στήριξη με αποστολή τροφίμων και φαρμάκων, ενώ ενημέρωσε πως το έτερο θηλυκό πηγαίνει καλύτερα, ενώ το αρσενικό είναι ακόμα καλά.

Thank you all for the support and for the interaction on this very important topic. After seeing the fires in Australia…

Geplaatst door Osman Salih op Zaterdag 18 januari 2020

Να αναφερθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της WWF, τα λιοντάρια της Αφρικής έχουν συρρικνωθεί δραματικά με τον αριθμό τους να είναι στις 23.000, δηλαδή μικρότερος κατά 2/3 απ΄αυτόν στις αρχές τις χιλιετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα