Εξαιτίας του Justin Bieber ένας δημοφιλής προορισμός κλείνει για τους τουρίστες

16:05 21/5/2019 - Πηγή: People

Ξέρετε πώς πάνε αυτά: κάποιος κάνει διάσημο ένας μέρος και ξαφνικά θέλουν να το επισκεφτούν όλοι.

Το ίδιο συνέβη και με το περίφημο φαράγγι Fjadrárgljúfur στην Ισλανδία, το οποίο πλέον είναι κλειστό για τους τουρίστες. Ο λόγος που οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στο κλείσιμο της περιοχής είναι ότι το ευαίσθητο τοπίο δεν μπορεί να αντέξει άλλους τουρίστες.

Ένας από τους λόγους που το καταπράσινο φαράγγι έγινε δημοφιλές είναι το video του Justin Bieber

για το τραγούδι του “I’ll Show You”, που γυρίστηκε εκεί το 2015. Από τότε που κυκλοφόρησε το videoclip περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επισκεφτεί το σημείο, προκαλώντας ανεπανόρθωτες φθορές.


Όμως, δεν είναι μόνο ο Justin Bieber υπεύθυνος για το ξαφνικό αυτό ενδιαφέρον για το μαγευτικό φαράγγι. Ο τουρισμός της Ισλανδίας έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή αύξηση τα τελευταία χρόνια με τους τουρίστες να φτάνουν τα 2.3 εκατομμύρια πέρυσι έναντι 600.000 που ήταν 8 χρόνια πριν.

Οι τουρίστες προσπαθούν ακόμα και να δωροδοκήσουν τους φύλακες προκειμένου να μπουν κρυφά ή έστω για λίγο στο φαράγγι, ωστόσο οι ισλανδικές αρχές είναι αποφασισμένες να διαφυλάξουν το φυσικό τοπίο από τον μαζικό τουρισμό και τις καταστροφικές του συνέπειες στο περιβάλλον.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

: @zrodyr ⠀ “The world reveals itself to those who travel on foot.” ⠀ – Werner Herzog – ⠀ ➟Tᴀɢ ʏᴏᴜʀ ᴛʀᴀᴠᴇʟ ғʀɪᴇɴᴅ, Iғ ʏᴏᴜ ʟɪᴋᴇ ᴛʜɪs ᴘʟᴀᴄᴇ. ⠀ ——————————————————— Yᴏᴜʀ ғᴀᴠᴏʀɪᴛᴇ ʜᴀᴛ ᴀɴᴅ ᴛʜᴇ ᴠɪᴇᴡ ғᴀᴄɪɴɢ ʏᴏᴜ!——————————————————— ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀#icelanders #icelandadventures #icelandnature #icelandlove #moodyday #loveiceland #moodyshots #roadtrips #blacksandbeach #moodyvibes #icelandicnature #icelandsecret #discovericeland #icelandtrip #iceland #exploreiceland #everydayiceland #visiticeland #icelandtravel #icelandic #adventurelife #folkgreen #exploretheglobe #folkscenery #getlost #campvibes #waves #goodmoments #ilovetravel #iceland

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hat Shot Adventures (@hatshots) στις 10 Απρ, 2019 στις 9:22 πμ PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα