Πέθανε η φοιτήτρια που ζούσε με 20 σεντ την ημέρα και τρεφόταν για 5 χρόνια με ρύζι και τσίλι

15:49 15/1/2020 - Πηγή: People

Σε ηλικία 24 ετών είχε ύψος 135 εκατοστά και βάρος 21.6 κιλά. Για 5 χρόνια η μόνη τροφή που μπορούσε να αγοράσει ήταν ρύζι και τσίλι. Σε όλη της τη ζωή ζούσε ουσιαστικά μόνη της και μόνη φρόντιζε τον αδελφό της που αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα. Η Γου Χουαγιάν ήταν ένας ήρωας της ζωής που πάλευε να ζήσει με τα πιο πενιχρά μέσα και με τον αδελφό της σε προτεραιότητα.

Από 4 χρονών ήταν ορφανοί και οι δύο. Για κάποια χρόνια τους φρόντιζε η γιαγιά τους, αλλά κάποια στιγμή

πέθανε και τους ανέλαβαν ο θείος κι η θεία τους που τους έδιναν ένα ποσό 300 γουάν (περίπου 44 δολάρια). Αυτά τα λεφτά όμως ήταν λίγα και δεν έφταναν για τις βασικές ανάγκες, από τη στιγμή κιόλας που η προτεραιότητα ήταν η ψυχική ηρεμία του μικρού Γουαχιάν.


Όπως είχαν αναφέρει οι τοπικές αρχές της επαρχίας Τόνγκρεν, η Γου δεν έτρωγε πάνω από ένα γεύμα την ημέρα κι αυτό ήταν συνήθως το βραδινό που ετοίμαζε για να φάει μαζί με τον αδελφό της.

Μετά από αρκετά χρόνια που η Γου ζούσε σε αυτή την κατάσταση και αφού νοσηλευόταν από τον Οκτώβριο, δεν άντεξε και πέθανε. Η εικόνα της με τα πεσμένα μαλλιά και φρύδια είχε συγκλονίσει τον κόσμο και πάρα πολλοί είχαν κινητοποιηθεί με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα ποσό κοντά στα 9.000 ευρώ, όμως ήταν πια αργά και δεν ήταν αρκετό, μιας και έπρεπε να κάνει μια εγχείρηση στην βαλβίδα της καρδιάς που είχε καταστραφεί, με κόστος κοντά στα 30.000 δολάρια.

Η Γου άφησε την τελευταία της πνοή στην κλινική του Guizhou Medical University, που ανήκει στο Πανεπιστήμιο που φοιτούσε ως τριτοετής φοιτήτρια.

Ο θάνατος της έχει ξεσηκώσει έντονη κριτική προς το κινεζικό κράτος, με την απορία όλων να είναι γιατί δεν έγιναν περισσότερα πράγματα ώστε να σωθεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα