Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο ρόλος του στην απομάκρυνση του θείου του, Πρίγκιπα Ανδρέα, από τα καθηκοντά του

14:57 25/11/2019 - Πηγή: People

Η ανάμιξη του Πρίγκιπα Ανδρέα στο σκάνδαλο Επστάιν έχει προκαλέσει τριγμούς στη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας. Η δε συνέντευξη που αποφάσισε να παραχωρήσει ο γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ σε μια προσπάθεια να «καθαρίσει» το όνομά του από τις κατηγορίες για σεξ με ανήλικη, είχε ολέθριες συνέπειες για τη φήμη του και στον απόηχο των αντιδράσεων η Βασίλισσα πήρε την απόφαση να την απομακρύνει από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Και τώρα έρχεται δημοσίευμα των The Sunday Times να υποστηρίξει ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ,

ο εγγονός- διάδοχος της Βασίλισσας, έπαιξε ρόλο σ’ αυτή την «απόλυση». Όπως αναφέρει πηγή στην εφημερίδα, ο Πρίγκιπας «δεν είναι θαυμαστής του θείου του» και βοήθησε στην απομακρυνσή του από τα καθήκοντά του, δυσαρεστημένος καθώς είναι από τη συμπεριφορά του δούκα της Υόρκης. Στο ίδιο δημοσιεύμα, εξάλλου, αναφέρεται ότι ο Πρίγκιπας Ανδρέας «εξαπάτησε τη Βασίλισσα» καθώς δεν της εξήγησε ότι η  συνέντευξη θα έχει τέτοια έκταση και τόσες αναφορές.

Η πηγή αναφέρει ότι ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ μίλησε στη Βασίλισσα και τον πατέρα του, Πρίγκιπα Κάρολο, για το μέλλον του θείου του, και πρόσθεσε: «Ο Ουίλιαμ συμμετέχει όλο και περισσότερο στις αποφάσεις που αφορούν το θεσμό τη μοναρχίας και δεν είναι μεγάλος fan του θείου του Ανδρέα».

Από την άλλη, δημοσίευμα της The Mail on Sunday ισχυρίζεται ότι η πρώην σύζυγος του Δούκα της Υόρκης, Σάρα Φέργκιουσον και η κόρη της Πριγκίπισσα Βεατρίκη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Ανδρέα να παραχωρήσει αυτή τη συνέντευξη. Ουσιαστικά, τον πίεσαν να το κάνει, καθώς όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, η Φέργκι, ήθελε οι υποθέσεις αναφορικά με τη σχέση του πρώην συζύγου της με τον καταδικασμένο παιδόφιλο και sex trafficker Τζέφρι Επστάιν να ξεκαθαρίσουν και να μπουν στην άκρη πριν από τον γάμο της Βεατρίκης που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη χρονιά.

Κι ενώ η Σάρα Φέργκιουσον δεν ενεπλάκη με τα πρακτικά της συνέντευξης και ήταν στο εξωτερικό όταν αυτή πραγματοποιήθηκε, η κόρη του Βεατρίκη, αναφέρει το άρθρο, ήταν παρούσα στη διάρκειά της μαζί με την πρώην γραμματέα του Πρίγκιπα Ανδρέα, Αμάντα Θρισκ. Ο ίδιος, μάλιστα, θεώρησε ότι τα «πήγε καλά». Όμως, μετά και την απομάκρυνσή του το μέλλον των θυγατέρων σε σχέση με τα καθηκοντά τους ως Πριγκίπισσες είναι σε δυσχερή θέση.

Σε δυσχερή θέση ο Πρίγκιπας Ανδρέας – Του ζητήθηκε να μαζέψει τα πράγματα του από το παλάτι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Πρίγκιπα Ανδρέα,prigkipas ouiliam, prigkipa andrea