Σοκαριστικές εικόνες από το πέρασμα του Τυφώνα Ντόριαν – Νεκροί επιπλέουν στους δρόμους

12:26 3/9/2019 - Πηγή: People

Μετά από 12 ώρες παραμονής του στα νησιά Αμπάκο στις βόρειες Μπαχάμες, ο Τυφώνας Ντόριαν έχει αρχίσει να προσεγγίζει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ με το Μαϊάμι να βιώνει από το πρωί καταιγίδες και ανέμους με 100 μίλια την ώρα.

Αυτό όμως που φαίνεται να αφήνει πίσω του ο Ντόριαν, ο οποίος έπεσε σε κλίμακα 3 με περίπου 120 μίλια την ώρα, είναι σοκαριστικό. Τουλάχιστον αυτές είναι οι αναφορές που φτάνουν στην κυβέρνηση από διάφορες περιοχές των νησιών Αμπάκο.

Ήδη οι νεκροί έχουν φτάσει τους 5, ενώ υπάρχουν και 20 τραυματίες. Όμως

ο υπουργός Εξωτερικών των Μπαχαμών Ντάρεν Χένφιλντ έκανε λόγο για μεγαλύτερο αριθμό που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα μιας και τα νησιά είναι ακόμα αποκομμένα.

Πάντως, όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ως και τρομακτικά. Οι Μπαχαμέζοι ποστάρουν διαρκώς στα social media αναζητώντας τους ανθρώπους τους, αλλά χωρίς σίγουρη απάντηση, μιας και η πληροφόρηση είναι ελάχιστη ακόμα. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε ότι έχει δεχτεί πάνω από 2.000 τηλεφωνήματα, ενώ κάποιες μαρτυρίες κάνουν λόγο για ένα μωρό που έχει μείνει στη στέγη ενός κτηρίου και για μια γιαγιά με 6 εγγόνια που άνοιξαν τρύπα στο ταβάνι για να μπορέσουν να ανέβουν επίπεδο και να μην πνιγούν!

Στην προσπάθεια βοήθειας των ανθρώπων στα εν λόγω νησιά έχουν επιστρατευτεί και σκάφη των ΗΠΑ, με κάποια να επιβιβάζουν ανθρώπους για να τους μεταφέρουν στο Νασάου.

@USEmbassyNassau has begun helping victims of Hurricane #Dorian in #TheBahamas. @USCGSoutheast sent helicopters to evacuate injured from Abaco, flying back to Nassau for urgent care. Please stay informed from reliable sources, and keep safe. pic.twitter.com/GOK0pqiY7x

— U.S. Embassy Nassau (@USEmbassyNassau) September 3, 2019

Όσον αφορά στις υλικές καταστροφές, πάνω από 13.000 σπίτια έχουν διαλυθεί, κάθε κρατική υποδομή έχει σαρωθεί από τον Τυφώνα Ντόριαν, ενώ έχουν ακυρωθεί 1.300 πτήσεις, με άλλες 1.000 να αναμένεται να ακυρωθούν σήμερα.

Video posted just over an hour ago shows people in #Freeport #Bahamas on the top level of their house as the rain water and storm surge from #HurricaneDorain almost reach the roof. Water can be seen entering with each wave as well. pic.twitter.com/WgM318KFXx

— The Up2Dater (@UptoDateNewz) September 2, 2019

Την ίδια στιγμή αναλυτές τονίζουν πως μπορεί να έπεσε σε κατηγορία ο Ντόριαν, όμως καθώς μεταφέρεται από τις Μπαχάμες προς τις ΗΠΑ θα αποκτήσει μεγαλύτερο εύρος, άρα θα τον νιώσουν περισσότερες περιοχές.

Στη Φλόριντα τα ρεπορτάζ του CCN αναφέρουν ότι υπάρχουν ήδη πάρα πολλά καταφύγια που έχουν γεμίσει και δεν μπορούν να δεχτούν άλλο κόσμο.

We have a report of ongoing coastal flooding on NE 30th Street at Biscayne Bay in Miami early this morning. Remember to never drive through flooded roadways. #TurnAroundDontDrown #FLwx pic.twitter.com/Pu3zIdL8Nr

— NWS Miami (@NWSMiami) September 3, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα