Θρίλερ στο Βατικάνο: Έλειπαν και τα οστά των πριγκιπισσών

14:15 14/7/2019 - Πηγή: People

Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλεί η επιχείρηση που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες στο Βατικανό προκειμένου οι ερευνητικές αρχές να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης της Εμανουέλα Ορλάντι που σημειώθηκε 36 χρόνια πριν.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου οι αρχές του Βατικανού άνοιξαν δύο τάφους με σκοπό να δουν αν πράγματι είχαν τοποθετηθεί εκεί τα λείψανα της 15χρονης τότε Εμανουέλα που εξαφανίστηκε το 1983 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ωστόσο οι αρχές όχι μόνο δεν βρήκαν τα λείψανα της κοπέλας αλλά ούτε καν 

τα οστά των δύο πριγκιπισσών που υποτίθεται ότι είχαν ταφεί εκεί τον 19ο αιώνα

Η εικόνα των δυο άδειων τάφων τους άφησε όλους άφωνους αφού περίμεναν πως θα έβρισκαν τουλάχιστον τα οστά της πριγκίπισσας Σόφι φον Χόχενλοχε, που πέθανε το 1836 και της πριγκίπισσας Καρλότα Φεντερίκα του Μεκλεμβούργου, που πέθανε το 1840.

«Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν αρνητικό. Δεν εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα ή ταφικές υδρίες», είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Αλεσάντρο Γκισότ.

Οι αρχές επικεντρώθηκαν σε αυτούς τους δύο τάφους καθώς η οικογένεια Ορλάντι λίγο καιρό πριν έλαβε μια ανώνυμη επιστολή, που έγραφε ότι τα λείψανα της Εμανουέλα ενδέχεται να βρίσκονται στο Τευτονικό Κοιμητήριο, στο σημείο όπου υπάρχει το άγαλμα ενός αγγέλου, που κρατά ένα βιβλίο με την λατινική επιγραφή «Requiescat in Pace», δηλαδή «Αναπαύσου εν ειρήνη».

Θρίλερ στο Βατικανό: «Ψάξτε εκεί που κοιτά ο άγγελος» – Εντολή να ανοίξουν δύο τάφοι

Keywords
Τυχαία Θέματα