Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεργάζεται με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

17:19 2/8/2019 - Πηγή: People

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιδίωξής του για την ενίσχυση του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Η συνεργασία ξεκινά με την προβολή οκτώ ταινιών μικρού μήκους παραγωγής 2017-2018, που γυρίστηκαν με την υποστήριξη του ΕΚΚ και της ΕΡΤ. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στο πλαίσιο του Park your cinema,

της ενότητας υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών που πραγματοποιούνται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Έτσι, το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει χωρίς χρέωση τις ταινίες νέων Ελλήνων δημιουργών που έχουν διακριθεί σε διεθνή και εθνικά φεστιβάλ και συχνά δυσκολεύονται να προβληθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είναι ο κύριος φορέας άσκησης της κινηματογραφικής πολιτικής στην Ελλάδα με κύριο στόχο του την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παραγωγής στη χώρα μέσα από την οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων κινηματογραφιστών. Η ΕΡΤ Α.Ε. μέσω του προγράμματος Μικροφίλμ, έχει στόχο την προώθηση ταινιών μικρού μήκους, καθώς και την υποστήριξη των νέων σκηνοθετών, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιλεγμένων προτάσεων, κάθε χρόνο.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν πριν τις μεγάλου μήκους ταινίες που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του Park your Cinema τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών μπορείτε να το δείτε στο Ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα