Το πρώτο αμάξι του Φερδινάνδου Πόρσε πωλείται 20 εκατ. δολάρια

12:50 4/8/2019 - Πηγή: People

Στα μέσα Αυγούστου στην περίφημη έκθεση παλαιών αυτοκινήτων Πεμπλ Μπιτς Κονκούρ ντ’ Ελεγκάνς στην Καλιφόρνια, ένα φουτουριστικό αμάξι  τoυ 1939 θα πωληθεί περίπου 20 εκατ. δολάρια. Ο διεθνής οίκος δημοπρασιών Sotheby’sαποκαλεί το όχημα Porsche Type 64, αλλά πολλά λέγονται για την ταυτότητά του, όπως αναφέρει το Bloomberg. Ενδεχομένως, να αποβεί η πιο αμφιλεγόμενη πώληση της χρονιάς. Δεν έχει να κάνει με το τίμημα, ειδικά εάν συγκριθεί με τη Ferrari 250 GTO

του 1962, η οποία πωλήθηκε 48,4 εκατ. δολάρια. Ούτε ο σχεδιασμός του οχήματος προβληματίζει, ανεξαρτήτως του ότι προξένησε έντονες δημόσιες συζήσεις και κατ’ ιδίαν μεταξύ διαμεσολαβητών και πελατών – πολλοί είπαν ότι μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο. Ούτε ενοχλεί το ότι το αμάξι το παρήγγειλαν αρχικά οι ναζί, γιατί αυτό είναι συνηθισμένο στον κλάδο – δύο τέτοια πολύ δημοφιλή (μετέπειτα) μοντέλα είναι ο Σκαραβαίος της Volkswagen και η Μερσεντές / Mercedes-Benz 770 της Daimler.

Eκείνο που απασχολεί τους συλλέκτες είναι εάν όντως πρόκειται για Πόρσε, αν και τη σχεδίασε ο ίδιος ο Φερδινάνδος Πόρσε και μετέπειτα δημιουργός της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας. Κατά τον ειδικό στις παλαιές Πόρσε/ Porsche, Αντι Πριλ, δεν πρόκειται για τυπική Porsche. Ο κ. Πριλ, ιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων Prill Porsche Classics, διεξήγαγε την αναγκαία διαδικασία ερεύνης και ελέγχου της Type 64 για τον Sotheby’s. Συνέταξε λεπτομερέστατη έκθεση 53 σελίδων και κατέληξε πως ναι μεν η Porsche Type 64 αποτελεί απευθείας πρόγονο των μελλοντικών οχημάτων, αλλά διαθέτει χαρακτηριστικά, τα οποία τη διαφοροποιούν. Ως πρώτη ιστορικά Porsche θεωρείται η 356 Gmuend του 1948, χρονιά ίδρυσης της ίδιας της εταιρείας, επισημαίνει το Bloomberg.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα