Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Δώρισε 17 εκατομμύρια ευρώ σε οργανισμό αφιερωμένο στη μητέρα της

17:21 12/9/2019 - Πηγή: People

Πριν από 29 χρόνια, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ήταν 25 ετών και είδε τη μητέρα της να πεθαίνει στα 45 της από πολλαπλή σκλήρυνση. Τότε είχε μόλις ξεκινήσει να επεξεργάζεται την ιστορία του Χάρι Πότερ. Έξι μήνες πριν πεθάνει για την ακρίβεια.

Μετά τον θάνατό της, βρέθηκε πολύ γρήγορα σε απελπιστική κατάσταση οικονομικά. Κάπως έτσι ξεκίνησε να γράφει και όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Σήμερα η Ρόουλινγκ έχει περιουσία κοντά στα 840 εκατομμύρια ευρώ, με τα βιβλία της να της έχουν αποφέρει περίπου στα 1,12 δισεκατομμύρια και οι ταινίες άλλα 224 εκατομμύρια. Αν

κάνει κανείς την πρόσθεση, θα δει ότι 1,12 δισ. και 224 εκατομμύρια δεν κάνουν 840.

Η διαφορά που υπάρχει αφορά σε αγορά ακινήτων από την Ρόουλινγκ, αλλά κυρίως στην φιλανθρωπική της δράση. Πίσω στο 2010 η Ρόουλινγκ εγκαινίασε ένα Κέντρο Έρευνας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, την ασθένεια που σκότωσε τη μητέρα της. Για να ανεγερθεί δώρισε 10 εκατομμύρια λίρες. 9 χρόνια αργότερα κάνει μια ακόμα μεγαλύτερη δωρεά στη Νευρολογική Κλινική Αν Ρόουλινγκ του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Το ποσό αυτή τη φορά ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια ευρώ (17.104.000 για την ακρίβεια) με την Ρόουλινγκ να δηλώνει πως ελπίζει η έρευνα να αποδώσει σύντομα μεγαλύτερα αποτελέσματα.

«Είμαι χαρούμενη που υποστηρίζω την κλινική αυτή στην πορεία της για μια νέα περίοδο έρευνας και ανακαλύψεων, καθώς αντιλαμβάνεται την ανάγκη για μια κληρονομιά πιο αποτελεσματική για τις γενιές που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση ή άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες» δήλωσε η Ρόουλινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα