Βίκυ Νάκου: «Να κάνουμε ένα βήμα πέρα από τη φθορά»

15:32 4/7/2019 - Πηγή: People

H ιστορικός και δημοσιογράφος με την πλούσια κοινωνική δράση επέλεξε να κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης και εξηγεί στο People τα κίνητρα πίσω από την απόφασή της.

Από τον Πάνο Γεωργίου

Με ποια πρόσωπα συζήτησες και ζήτησες τη γνώμη τους πριν ξεκινήσεις την εμπλοκή σου στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Κάνοντας

τον προσωπικό μου απολογισμό αισθάνθηκα την εσωτερική ανάγκη να εκφράσω, μέσω της πολιτικής δραστηριότητας, την επιθυμία μου να προσφέρω με όλες τις δυνάμεις λύσεις σε προβλήματα που μας ταλαιπωρούν όλους. Φυσικά, το συζήτησα με την οικογένειά μου, η οποία πάντοτε με στηρίζει, και με τους φίλους μου, που αποτελούν βασικό στήριγμα της ζωής μου.

Πολλοί περιγράφουν την πολιτική ως μικρόβιο. Από πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να ασκεί πολιτική;

Δεν ξέρω αν η πολιτική είναι μικρόβιο. Εγώ τη βλέπω ως μια παίδευση, τόσο για εμένα, που θα εκθέσω την προσωπικότητα μου και τις δράσεις μου έως τώρα, τις θέσεις μου, όσο και για τους συμπολίτες μου, οι οποίοι και θα επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει.

Για ποιο επίτευγμα καμαρώνεις περισσότερο στη ζωή σου;

Καμαρώνω γιατί εργάστηκα από πολύ μικρή ηλικία και παρά τις αντιξοότητες κατάφερα να σπουδάσω ως εργαζόμενη.  Καμαρώνω για τη συμμετοχή μου στην οργάνωση και τον συντονισμό των δυο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία τη δεκαετία του ’90. Και είμαι πολύ περήφανη για την οργάνωση και τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία, στο «πρώτο καραβάνι» αλληλεγγύης, όπου έφτασα μέχρι το σπαρασσόμενο Σεράγεβο. Εκεί, προσπερνώντας τεράστιους κινδύνους για τη ζωή μου, αισθάνθηκα υπέροχα που κατάφερα να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους.

Πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν και την καλύτερη άποψη για τους πολιτικούς. Τι τους απαντάς;

Πάντοτε θα υπάρχουν ικανοί και άξιοι πολιτικοί. Πάντοτε θα υπάρχουν σοβαρές και σπουδαίες προσωπικότητες. Το κριτήριο της επιλογής των πολιτικών πρέπει να είναι πολύ αυστηρό από τους πολίτες. Κατά τη γνώμη μου, οφείλει να βασίζεται στην ειλικρίνεια, στην εντιμότητα και, κυρίως, στην αμφίδρομη αξιοπρέπεια.

Πόσο εξαντλητική είναι η προεκλογική περίοδος για έναν υποψήφιο;

Για κάθε άνθρωπο που έχει έναν στόχο και αφιερώνει όλο του το είναι σε αυτόν δεν υπάρχει εξάντληση. Η πίεση της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να τρομάζει κανέναν. Άλλωστε, πολλοί συμπολίτες μας την περίοδο της κρίσης έχουν περάσει εξαντλητικές μέρες και κρατούν το κεφάλι τους ψηλά περιμένοντας τη «φωτεινή» Ελλάδα.

Ποιο είναι το πρώτο προσωπικό πρότζεκτ που θα τρέξεις ως βουλευτής;

Διάφορα πρότζεκτ πολιτισμού και τουρισμού τα οποία δεν έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα έπρεπε στην πόλη μας, που η ιστορία της και ο πολιτισμός της είναι ανυπέρβλητα. Ο πολιτισμός είναι πολύπλευρος, διαδραστικός και διεπιστημονικός. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε όλοι μας να γίνουμε ενεργοί πολίτες, όπως είναι το κύτταρο του DNA μας. Η μεγάλη μου χαρά θα είναι, όταν καταφέρω μαζί με τους συμπολίτες μου να κάνουμε ένα βήμα «πέρα από τη φθορά» και μαζί να προχωρήσουμε τη «φωτεινή» Ελλάδα.

Πηγή: People

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίκυ Νάκου,viky nakou