Υπόθεση Τζένιφερ Ντούλος: Το χρονικό, η δικαστική διαμάχη και η μεταφορά του Φώτη Ντούλου στο τμημα

16:00 2/6/2019 - Πηγή: People

Στο Αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής ο εν διαστάσει σύζυγος της Τζενιφερ Ντούλος, Φώτης, καθώς θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιςή της και για την ενδεχόμενη δολοφονία της.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας επισκέφθηκαν τον Έλληνα επιχειρηματία στο σπίτι του στο Φαρμινγκτον του Κονέκτικατ στις 18.00 το απόγευμα. Αρχικά δεν βρήκαν κανέναν εκεί, οπότε και άρχισαν να ερευνούν την πίσω πλευρά του σπιτιού. Είκοσι περίπου λεπτά αργότερα, ο Φώτης Ντούλος έφτασε στο σημείο και αφού οι αξιωματικοί συνομίλησαν μαζί του για λίγα λεπτά, άρχισαν να ερευνούν το περιεχόμενο του

σακιδίου που είχε μαζί του.

Στη συνέχεια και ενώ κάποιοι άνδρες της αστυνομίας συνομιλούσαν μαζί του, μια άλλη ομάδα αξιωματικών διεξήγαγαν έρευνα στο εσωτερικό του σπιτιού.

Στο σημείο έφτασε λίγα λεπτά μετά και ένα άσπρο τζιπ με μια γυναίκα και ένα νεαρό κορίτσι. Πρόκειται για τη σύντροφο του Ντούλος, που όπως αναφέρει η Daily Mail ονομάζεται Μισσέλ Τρακόνις.

Περίπου μια ώρα μετά ο Ντούλος μπήκε στο αυτοκίνητο του με τη σύντροφο του και με τη συνοδεία της αστυνομίας οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Νωρίτερα την Παρασκευή, οι αξιωματικοί είχαν επισκεφθεί για δεύτερη φορά το πάρκο Waneny στο New Canaan, προκειμένου να εξετάσουν τα νερά της λίμνης που βρίσκεται στο σημείο. Κοντά στο συγκεκριμένο σημείο είχε βρεθεί και το αυτοκίνητο της 50χρονης Τζένιφερ.

Την Πέμπτη, οι ομάδες αναζήτησης επισκέφθηκαν ένα σπίτι που ανήκε στον πατέρα της Τζένιφερ, αλλά δεν είναι σαφές αν βρήκαν κάτι.

Τα ίχνη της 50χρονης γυναίκας και μητέρας 5 παιδιών χάθηκαν το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου αφότου άφησε τα παιδιά της στο σχολείο.

Άνθρωποι που ανήκουν στο περιβάλλον της Τζένιφερ, προσπαθούσαν για ώρες να επικοινωνήσουν μαζί της χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αυτό τους έκανε να δηλώσουν την εξαφάνιση της στην αστυνομία και να αρχίσει μια έρευνα που φέρνει στο φως πολλές αποκαλύψεις σχετικά με τον έγγαμο βίο της.

Λίγες μέρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισής της, εντοπίστηκε κοντά σε ένα πάρκο το αυτοκίνητο της γυναίκας. Οι αμερικανικές αρχές συνεχίζοντας τις έρευνες στο σπιτι που νοίκιαζε η δημοσιογράφος-συγγραφέας, κατάφεραν να εντοπίσουν ίχνη αίματος.

Έκτοτε η έρευνα σταμάτησε να χαρακτηρίζεται «υπόθεση αγνοουμένου» και έχει μετατραπεί σε ποινική υπόθεση παρόλο που ακόμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Στο μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα, τη φροντίδα των παιδιών έχει αναλάβει η μητέρα της 50χρονης ενώ μόλις δυο ημέρες μετά την εξαφάνιςή της ο επιχειρηματίας υπέβαλλε αίτηση προκειμένου να αναλάβει την πλήρη κηδεμονία τους.

Η ρήξη στο γάμο, η μάχη για την κηδεμονία, ο φόβος και το τρίτο πρόσωπο

Η Τζένιφερ Ντούλου, τα τελευταία δυο χρόνια, έπειτα από την αίτηση διαζυγίου που είχε υποβάλλει, βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον Φώτη Ντούλο.

Η ίδια είχε δηλώσει τότε στις αρχές πως φοβόταν για το τι μπορεί να της κάνει ο σύζυγος της.

Τη μέρα που η Τζενιφερ κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά : «Ξέρω ότι αυτό είναι κάτι που θα τον εξοργίσει και θα προσπαθήσει να με εκδικηθεί.

Οι δυο τους έχουν αποκτήσει δυο δίδυμα αγόρια, δυο δίδυμα διαφορετικού φύλου και μια κόρη. Τα παιδιά είναι από 8-13 ετων

Οι φίλοι της, την περιγράφουν ως μια «απίστευτα αφοσιωμένη μητέρα» που δεν θα άφηνε ποτέ τα παιδιά της.

«Είναι το πιο αξιόπιστο και ευσυνείδητο πρόσωπο που γνωρίζω. Τα παιδιά της είναι όλος ο κόσμος της», είπε ο εκπρόσωπος της οικογένειας. «Δεν καθυστερεί ποτέ για τίποτα, εμφανίζεται πάντα στην ώρα της».

Η μητέρα της Τζενιφερ βρισκόταν επίσης σε διαμάχη με τον Φώτη Ντούλος για μια υπόθεση δανείων που είχαν δώσει στον επιχειρηματία προκειμένου να αγοράσει κάποια ακίνητα.

Τον Αύγουστο του 2017, η Τζενιφερ ισχυρίστηκε ότι ο Φώτης παραλίγο να τη χτυπήσει με το αυτοκίνητό του μέσα στη μέση του δρόμου και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους αποκαλώντας τη «ανυπόφορη και τρελή» κατηγορώντας τη μάλιστα πως είναι ακατάλληλη για μητέρα.

Μετά από αυτό η Ντούλος κατέθεσε περιοριστικα μέτρα προβάλλοντας την ανησυχία της πως ο σύζυγος της προκειται να απαγάγει τα παιδιά τους.

«Πιστεύω πως επειδή είναι αρκετά εκδικητικός, είναι ικανός να πάρει τα παιδιά και να εξαφανιστεί», έγραψε στην κατάθεση της. Το αίτημά της όμως απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με το Hartford Courant, σε μια άλλη κατάθεση, η Τζενιφερ ισχυρίστηκε ότι ο Φώτης είχε υποβάλει αίτηση για ελληνικά διαβατήρια για τον ίδιο και τα πέντε παιδιά τους.

Η Ντούλος ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Φώτης είχε εμμονή με το θαλάσσιο σκι και επέμενε να εκπαιδεύει τα παιδιά τους σε αυτά, προκειμένου να γίνουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης.

Ισχυρίστηκε ότι τους υπέβαλλε σε ένα «επικίνδυνο και υπερβολικό» πρόγραμμα άσκησης, κάνοντας κάποιες φορές μέχρι και 11 ώρες προπόνηση την ημέρα.

Η Ντούλος είπε ότι τα παιδιά της ήθελαν να σταματήσουν το θαλάσσιο σκι και ζήτησαν τη βοήθειά της καθώς εκείνος γινόταν έξαλλος κάθε φορά που του το έλεγαν αυτό.

Υποστηρίζει επίσης ότι οι προπονήσεις ήταν τόσο έντονες που ένα από τα παιδιά της ανέπτυξε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ανέφερε επίσης ότι ο Φώτης είχε αγοράσει ένα όπλο που έκρυβε στο σπίτι τους.

«Είμαι τρομοκρατημένη. Φοβάμαι για την ασφάλεια της οικογένειάς μου, ειδικά από τότε που ανακάλυψα το όπλο, αφού ο σύζυγός μου δεν μπορεί να διαχειριστει τα νευρα του και έχει συχνά ξεσπάσματα.

Μετα από αυτό ο Φώτης Ντούλος παρέδωσε το όπλο στο Αστυνομικό Τμήμα του Farmington.

Μετά την κατάθεση του διαζυγίου, η Ντούλος και τα παιδιά της μετακόμισαν από το σπίτι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων της οικογένειας στο Farmington,σε ένα σπίτι που νοίκιασε η ίδια τον Ιούνιο του 2017.

Ο Φώτης εξακολουθεί να ζει στο σπίτι του Farmington, όπου λειτουργεί και η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του Fore Group που διευθύνει.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, περισσότερο από μια δεκαετία, η οικογένεια της Τζενιφερ δάνειζε χρήματα στον Φώτη για την εταιρεία του.

Ο Φώτης άρχισε να συγκατοικεί με τη νέα του σύντροφο στο σπίτι του Farmington, γεγονός που έκανε τον δικαστή να του επιβάλλει τη μειώση των επισκέψεων στα παιδιά του..

«Λαμβάνοντας υπόψη το στενό δεσμό και των πέντε παιδιών, το δικαστήριο θεωρεί πολύ πιθανό ότι και τα πέντε παιδιά έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τη διακοπή του γάμου των γονέων τους, τη νέα σχέση του εναγομένου και την πίεση που εκείνος τους ασκεί », έγραψε στην αναφορά του ο δικαστής.

Ο δικαστης συνέστησε στον Φώτη να έχει περιορισμένη πρόσβαση στα παιδιά του, όλες οι επισκέψεις να γίνονται υπό την επιτήρηση του άλλου κηδεμόνα και όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις να καταγράφονται.

Τον Ιανουάριο του 2018, το δικαστήριο διέκοψε τα τηλεφωνικά προνόμια του Φώτη με τα παιδιά του, αφού κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας μαζί τους άρχισε να τους φωνάζει κάνοντάς τα να ξεσπάσουν σε κλάματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα