Aντώνης Σαμαράς: "Αφήσαμε τα δυσκολότερα πίσω μας" (VIDEO)

"Αφήσαμε τα δυσκολότερα πίσω μας και αποφυγαμε τα χειρότερα" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα, σημειώνοντας πως «δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απέξω για να επιβιώσουμε».

Αυτό, είπε, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να σταθούμε στα πόδια μας. Το δεύτερο, όπως ανέφερε, είναι πως «βάλαμε

τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και το 2014 ανετέλλει με προοπτιικές ανάκαμψης... θα είναι έτος ανόδου». Σημείωσε συγκεκριμένα πως το νέο έτος η Ελλάδα θα βγει στις αγορές.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως έχουν γίνει λάθη αλλά και αδικίες, δεσμευόμενος πως πλέον υπάρχει το περιθώριο για να διορθώσεις.

"Αυτό είναι που λέμε το πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε να πετύχουμε φέτος. Κι όμως τα καταφέραμε".

Χαρακτήρισε αυτό το βήμα ως το πρώτο μεγαλο βήμα για να ανακτήσει η χώρα την ανεξαρτησία της και ο λαός να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

"Κάναμε και το δεύτερο μεγάλο βήμα" συνέχισε ο Αντ. Σαμαράς διευκρινίζοντας ότι μπήκε "τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης".

"Μετά από έξι ατέλειωτα, οδυνηρά χρόνια, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές Ανάκαμψης. Και με προσδοκίες όλο και ταχύτερης Ανάπτυξης στη συνέχεια» είπε.

«Θα επιστρέψουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία"

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το πλεόνασμα και η ανάκαμψη δεν είναι, όπως είπε, γκρίζοι αριθμοί, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για το ι το θεμέλιο της ελπίδας της χώρας για το μέλλον και υποσχέθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος από το φετινό πλεόνασμα θα επιστραφεί στην κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα