O Ανδρουλάκης στα... άδυτα των μυστικών υπηρεσιών

Ο κόσμος των πληροφοριών και η προσπάθεια των μυστικών υπηρεσιών να διεισδύσουν στις απόρθητες περιοχές κρατών και κομμάτων είναι το θέμα του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκην με τίτλο «Ο Κόκκινος Κάβουρας».

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να προκαλέσει πλήθος συζητήσεων, αφού σε αυτό αποκαλύπτεται ανάμεσασ σε άλλα, ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν διεισδύασει στο ΚΚΕ.

Στο πρώτο κεφάλαι του βιβλίου, παρατίθεται μία ιστορία που αν μη τι άλλο ξαφνιάζει. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 1983,

ο αρχηγός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ενημερώνει τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Χαρίλαο Φλωράκη πως στα ανώτατα κλιμάκια του Κόμματος εργαζόταν εδώ και χρόνια πληρωμένος πράκτορας.

Ο συγγραφέας, στέλεχος τότε του ΚΚΕ και στενός συνεργάτης του γενικού γραμματέα, συμμετέχει στη διαδικασία αποπομπής του χαφιέ μέσα σε ένα κλίμα μυστικότητας και βουβής οργής.

«Καλύτερα να μην έγραφα την ιστορία αυτού του πράκτορα στο Κόμμα. Καλύτερα, καθώς, τριάντα χρόνια μετά, το 2013, τη μεγάλη χρονιά της κυβερνοκατασκοπείας, ένας ανεμοστρόβιλος συμβάντων με παρέσυρε πολύ μακριά, μέχρι τα άδυτα του κόσμου των μυστικών υπηρεσιών και τα σκοτάδια του Διπλού Ανθρώπου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μίμης Ανδρουλάκης και συνεχίζει: «Μακάρι να συνέχιζα να λέω την ιστορία του μ' ένα ποτήρι κρασί σε μικρές συντροφιές. Έλα, όμως, που φοβάμαι μη χαθεί, μη δεν απομείνει κανείς που να την έχει ζήσει από πρώτο χέρι και να μπορεί να την αφηγηθεί». Καταλήγει: «Ο Κόκκινος Κάβουρας βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία γραμμένη σαν παραμύθι».

Keywords
Τυχαία Θέματα