Αφαίρεσαν όγκο σαν... μπάλα ποδοσφαίρου από το σαγόνι μιας 17χρονης! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Η 17χρονη Grace από τη Δημοκρατία του Κονγκό δεν είχε πολλές πιθανότητες να ζήσει. Ο όγκος στο κόκαλο της γνάθου της, είχε γίνει τεράστιος. Δεν μπορούσε να φάει, δεν μπορούσε να μασήσει, δεν μπορούσε να καταπιεί.

Για καλή της τύχη όμως έτυχε να περνάει από την περιοχή το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο του κόσμου σε κάποια ανθρωπιστική αποστολή. Οι γιατροί στα νοσοκομεία του Κονγκό είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Η Grace μεταφέρθηκε στο πλωτό νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

οι ακτινογραφίες επάνω στο πλωτό νοσοκομείο έδειξαν τη διάσταση του όγκου

Η 17χρονη

έμεινε για περισσότερες από 6 ώρες μέσα στο χειρουργείο του πλωτού νοσοκομείου. Ο επικεφαλής χειρουργός Gary Parker δήλωσε μετά την επιτυχημένη επέμβαση: «Ήμασταν τυχεροί. Λίγες ημέρες ακόμη και δεν θα προλαβαίναμε. Ο όγκος πίεζε πλέον τη γλώσσα και έφραζε τους αεροφόρους σωλήνες. Έκλεινε τον λαιμό της και σύντομα δεν θα μπορούσε να πάρει αναπνοή.»

υποβλήθηκε και σε μαγνητική

λίγο πριν το χειρουργείο

και αμέσως μετά...

Οι πληγές επουλώθηκαν

Για να πετύχει η επέμβαση χρειάστηκε να αποκολληθεί ολόκληρη η κάτω γνάθος, να καθαριστεί από τον όγκο και τα διαλυμένα δόντια, και στη συνέχεια να στερεωθεί με ειδικά καρφιά πάλι στο κρανίο. Οι γιατροί εικάζουν ότι σε μισό χρόνο η Grace, θα μπορεί να βάλει τεχνητά δόντια για να μπορεί πάλι να μασάει φυσιολογικά

Keywords
Τυχαία Θέματα