Αλαλούμ με τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου για Ξηρό και κουκουλοφόρους

Εξακολουθεί να μαίνεται η ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναφορικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφάλειας και την απόλυση κρατουμένων μεταξύ των οποίων και τρομοκρατών με βαριά αναπηρία.

Την κατάσταση επιδεινώνει και ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος με δηλώσεις που στην συνέχεια επιχειρεί να ανασκευάσει κατά την διάρκεια της επεξεργασίας του σχετικού νομοσχεδίου

στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση το «νέο ραντεβού» υπουργού και αντιπολίτευσης δόθηκε για την ερχόμενη Τρίτη όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελική συνεδρίαση της επιτροπής προκειμένου την ερχόμενη Πέμπτη να εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση.
Από την πλευρά του ο κ. Παρασκευόπουλος επιχείρησε κατά την χθεσινή συνεδρίαση να αντικρούσει τις βαρύτατες καταγγελίες της ΝΔ που υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο του αποτελεί «ρουσφέτι στους τρομοκράτες» αλλά και στην απαίτηση συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις.

Υποστήριξε ότι το άρθρο που προβλέπει κατ’ οίκον έκτιση της ποινής για όσους έχουν βαριά αναπηρία δεν είναι «φωτογραφική» καθώς εκτός του Σάββα Ξηρού αφορά ακόμα έναν καρκινοπαθή των φυλακών Κορυδαλλού.

Υπερασπιζόμενος δε το πνεύμα της διάταξης πρόσθεσε πως σέβεται τον πόνο των θυμάτων της τρομοκρατίας, σημείωσε όμως ότι «ο Σάββας Ξηρός βρέθηκε με σοβαρή πάθηση των οφθαλμών στη φυλακή και με βάση την τελευταία έκθεση η αδυναμία αποτελεσματικής περίθαλψης των οφθαλμών του στις φυλακές κατέληξε στο να είναι πρακτικά τυφλός. Οι συνθήκες που του πρόσφερε η πολιτεία τον τύφλωσαν».

Αργότερα όμως επιχείρησε να υποβαθμίσει τις εντυπώσεις που ο ίδιος δημιούργησε υποστηρίζοντας ότι η ακριβής του έκφραση ήταν ότι «η πολιτεία σαν να τύφλωσε τον Σάββα Ξηρό». Ο ίδιος υπενθύμισε εξάλλου ότι είπε πως ο τρομοκράτης αυτοτιμωρήθηκε με τον αυτοτραυματισμό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα