Αλλαγή διοίκησης στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας

Ένα από τα πιο βασικά «κύτταρα» της Πολεμικής Αεροπορίας, η ιστορική Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) άλλαξε διοικητή στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόϊ.

Παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (ΔΑΕ) Υποπτέραρχου (Ι) Ιωάννη Μανωλάκου, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως της ΣΤΥΑ, από τον Υποπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Μαντζιάρη στον Ταξίαρχο (Ι) Κωνσταντίνο Σεβαστάτο,

παρουσία ανώτατων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, διατελεσάντων διοικητών της ΣΤΥΑ, αντιπροσωπειών αξιωματικών και υπαξιωματικών όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, διδακτικό και πολιτικό προσωπικό καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ΣΤΥΑ που ιδρύθηκε το 1949, προκειμένου η Πολεμική Αεροπορία να έχει άριστα εκπαιδευμένα στελέχη τεχνικών ειδικοτήτων, ομοιογενούς προελεύσεως και εκπαιδεύσεως, στη διάρκεια της τελικής φάσεως του Εμφυλίου πολέμου και των επιχειρησιακών αναγκών που είχαν δημιουργηθεί σε αυτόν και εντοπιστεί από τους υπευθύνους. Ακολούθησε η ένταξη της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και η μετάπτωση της Πολεμικής Αεροπορίας, τότε ΕΒΑ, από την εποχή της έλικος, στην εποχή της αεροπροωθήσεως (τουρμπίνας). Σε αυτό το τεράστιο τεχνολογικό άλμα για την Πολεμική Αεροπορία οι απόφοιτοι της ΣΤΥΑ πρόσθεσαν το δικό τους, σημαντικό, «λιθαράκι», με πρόοδο που συνεχίζεται καθημερινώς μέρα με τη μέρα.

Σήμερα από την ΣΤΥΑ εξέρχονται υπαξιωματικοί με το βαθμό του Σμηνίου, οκτώ διαφορετικών τεχνικών ειδικοτήτων, και στο πλαίσιο της αναδιοργανώσεως της ΠΑ έχει αποφασιστεί η ενοποίηση σε μία, υπό την αιγίδα της ΣΤΥΑ, όλων των Σχολών Υπαξιωματικών της ΠΑ (Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, Σχολή Διοικητικών, Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων), με έδρα αυτής της ενιαίας Σχολής Υπαξιωματικών τις εγκαταστάσεις της ΣΤΥΑ (που θα αλλάξει ονομασία) στην ιστορική Αεροπορική Βάση της Δεκελείας.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα