Αλλαλούμ από το ερώτημα του parapolitika.gr για την παρέλαση

Θέμα προκλήθηκε και μάλλον σοβαρό από την πρωινή επισήμανση των www.parapolitika.gr προς τους καθ’ ύλην αρμοδίους του ΥΠΕΘΑ, αναφορικώς με τον τρόπο διεξαγωγής της παρελάσεως της 25ης Μαρτίου και μετά από αρκετή «συνεργασία» των αρμοδίων φαίνεται πως αποφασίστηκε μία μέση λύση, τουλάχιστον για φέτος, που αφήνει «όλους» ικανοποιημένους, αφού για του χρόνου

…βλέπουμε!

Πιο συγκεκριμένα στο ερώτημά μας αναφορικώς με το πώς θα αποδώσουν τιμή στο τιμώμενο πρόσωπο τα παρελαύνοντα στρατιωτικά τμήματα, αν αυτό τοποθετηθεί σε βάθρο στη δυτική πλευρά, προς την πλατεία Συντάγματος; Στρέφοντας την κεφαλή…αριστερά, κάτι που δεν γίνεται παντού και ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού με το αριστερό χέρι κρατείται από τον κάθε στρατιώτη το τυφέκιο στο «επ’ ώμου»;

Λοιπόν συμφώνως με τις ως τώρα πληροφορίες, καθώς τα πάντα μπορούν να ξαναλάξουν από αποφάσεις που λαμβάνονται στο πόδι και χάριν εντυπωσιασμού, προκρίνεται η «μέση λύση». Δηλαδή στο δεξιό πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας θα παραμείνει το τιμώμενο πρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους υπασπιστές του, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επίσημοι που βάσει του πρωτοκόλλου βρίσκονται σε εξέδρες πριν και μετά το βάθρο του τιμωμένου προσώπου θα μετακινηθούν είτε πιο πίσω πάνω από το Μνημείο και τα σκαλοπάτια του (στο υπερυψωμένο διάζωμα μπροστά από τη Βουλή), είτε στην απέναντι – αριστερή – πλευρά του πεζοδρομίου προς την πλατεία Συντάγματος.
Με τον τρόπο αυτό – λέγεται – ότι αφενός δεν θα αλλάξουν (παγκοσμίως πρωτότυπο) τον χαιρετισμό τους τα παρελαύνοντα τμήματα στρέφοντας την κεφαλή…αριστερά, και αφετέρου θα «υλοποιηθεί» η κυβερνητική πρόθεση και εντολή για «αλλαγή» στην φετινή παρέλαση!

Εμείς θα προτρέπαμε τους υπευθύνους τέτοιων αλλαγών, προτού εξαγγέλλουν κάτι να ρωτούν το «γιατί» ως τώρα γινόταν έτσι; Γιατί εκτός του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ζητήματος ότι στο αριστερό χέρι κρατούν το όπλο και δεν μπορούν να στρέψουν την κεφαλή δεξιά, υπάρχει και το ουσιαστικό. Ότι τα παρευλαύνοντα τμήματα εκτός της αποδόσεως Τιμής προς το τιμώμενο πρόσωπο, με την στροφή της κεφαλής δεξιά αποδίδουν τιμή ΚΑΙ στους πεσόντες στρατιωτικούς που (θεωρητικώς) βρίσκονται στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.

Για «παράδοση ΣΥΡΙΖΑ» στους ΑΝΕΛ, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Για το αλλαλούμ αυτό με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε σκληρή ανακοίνωση, όπου κάνει λόγο για «ψεκασμένους», «συνομοσιολόγους» και «παράδοση ΣΥΡΙΖΑ στους ΑΝΕΛ».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «Όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλαν κατάργηση στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων (κκ. Τσίπρας, Σκουρλέτης, Χουντής, Κουράκης, κα Φωτίου).

Αντ’ αυτού έχουμε υπερπαραγωγή του κ. Καμμένου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα με άρματα μάχης, αεροπλάνα και δημοτικά τραγούδια. Οι ψεκασμένοι, οι συνωμοσιολόγοι, οι ακροδεξιοί εθνικιστές για μια ακόμη φορά μεγαλουργούν σε συνεργασία με τη κα. Δούρου. Στο ΣΥΡΙΖΑ απλώς έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Μια ακόμη απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδοθεί πλήρως στους ΑΝΕΛ.»


Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα