Αβραμόπουλος: "Στο εθνικό αμυντικό μας σύστημα, ο Έβρος έχει μία ξεχωριστή θέση"

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στο εθνικό αμυντικό μας σύστημα, ο Έβρος έχει μια ξεχωριστή θέση. Εδώ είναι η ισχύς του στρατού μας και η εγγύηση της ασφάλειας, της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικώς ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόποιυλος, ολοκληρώνοντας τη μονοήμερη επίσκεψή του στον Έβρο, προσθέτοντας: « Έχει σημασία, λοιπόν, πέραν των όσων γίνονται στην Αθήνα να είμαστε εκεί όπου πάλλεται η καρδιά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο Υπουργός, ο οποίος

συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ.Ψυχάρη, από την έδρα της ΧΙΙ Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, μετέβη στην έδρα της 50ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας – «ΑΨΟΣ» στο Σουφλί, όπου και ενημερώθηκε επί των δταστηριοτήτων της και της αποστολής της, ενώ ακολούθως μετέβη στο ποτάμι και επισκέφτηκε Ελληνικά Φυλάκια τη συνοριακή γέφυρα των «Κήπων».

«Η προγραμματισμένη από καιρό επίσκεψή μου είχε σαν σκοπό να επισκεφθώ Μονάδες που δεν είχα επισκεφθεί την προηγούμενη φορά και να επικοινωνήσω άμεσα με το στελεχιακό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και με τους στρατευμένους μας», τόνισε ο υπουργός αναφορικώς με τον σκοπό της επισκέψεώς του στη Ζώνη Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο, προτού επισκεφθεί μαζί με τον κ.Ψυχάρη τα Πομακοχώρια του Νομού Ροδόπης, όπου έτυχαν θερμότατης υποδοχής από πλευράς των κατοίκων τους. https://www.youtube.com/watch?v=KA0DRIrPQH8&feature=youtu.be

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα