Χάπια Αδυνατίσματος: Αποτελεσματικά ή Επικίνδυνα;

Νομίζεις ότι ο μόνος τρόπος για να χάσεις τα περιττά κιλά που δεν έχασες όλο το χειμώνα είναι τα χάπια αδυνατίσματος; Όμως, είσαι σίγουρη ότι ξέρεις τι υπάρχει μέσα σε αυτά τα σκευάμσατα που προτίθεσαι να καταναλώσεις; Μάθε ποιλες είναι τα πιο δημοφιλή χάπια αδυνατίσματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο και ποιές παρενέργειες μπορούν να έχουν στον οργανισμό σου.

Τα δημοφιλέστερα φάρμακα
Κανένα φάρμακο δεν λύνει από μόνο του το πρόβλημα των περιττών κιλών. Απεναντίας, υπάρχει το ενδεχόμενο να σου «φορτώσει» με πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Αδρεναλίνη
Παράγεται

από τον οργανισμό σε καταστάσεις έντονου στρες. Ιατρικώς χορηγείται κυρίως σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως το σοκ και η καρδιακή ανακοπή. Η εξωγενής λήψη αδρεναλίνης αυξάνει την έκλυση γλυκόζης στο αίμα, την απελευθέρωση λιπαρών οξέων και τη μυϊκή δραστηριότητα, επιταχύνοντας έτσι την καύση θερμίδων. Όμως, μπορεί να προκαλέσει τρόμο, εμετούς, δύσπνοια, αρρυθμία, πνευμονικό οίδημα ακόμα και εγκεφαλική αιμορραγία.

Αμφεταμίνες
Πρόκετια για διάφορες ουσίες υψηλής επικινδυνότητας που είναι διαδεδομένες ανάμεσα σε όσους εργάζονται πνευματικά. Προκαλούν ψυχική ευφορία, που -αργά ή γρήγορα- δίνει τη θέση της σε μια κατάσταση διαρκούς αναζήτησης όλο και μεγαλύτερης δόσης. Ταυτόχρονα, διεγείρουν έντονα το κεντρικό νευρικό σύστημα, περιορίζουν το αίσθημα της πείνας ενώ έχουν τόσο ισχυρές τοξικές επιδράσεις, που μπορεί να επιφέρουν το θάνατο.

Χοριακή γοναδοτροφίνη (HCG)
Ορμόνη που παρασκευάζεται από τα ούρα έγκυων γυναικών. Χρησιμοποιείται κυρίως σε παχύσαρκους άντρες, σε συνδυασμό με δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων. Μπορεί βέβαια οι άντρες αυτοί να μη χάνουν ούτε γραμμάριο λίπους, αλλά τουλάχιστον βιώνουν το πώς αισθάνεται μια έγκυος: σύνδρομο «πρωινής αδιαθεσίας», ναυτίες, εμετοί και πρηξίματα.

Αυξητική ορμόνη (GH)
Χορηγείται με υποδόρια ένεση στην περιοχή της κοιλιάς. Ιατρικώς χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του νανισμού και της ελλιπούς ανάπτυξης σε παιδιά. Προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες στο θυρεοειδή, το πάγκρεας, το συκώτι και την καρδιά και επίσης ακρομεγαλία και παραμορφώσεις των οστών.

Διαβάστε περισσότερα στο healthpro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα