Δεύτερη αεροδιακομιδή βρέφους στο εξωτερικό από την Πολεμική Αεροπορία

Δεύτερη αερογέφυρα ζωής μέσα στην ίδια ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία και αυτή τη φορά αφορούσε ένα βρέφος, ένα αγοράκι, ενός έτους, η αεροδιακομιδή του οποίου στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγη ώρα!

Πιο συγκεκριμένα. Έπειτα από σχετικό αίτημα του Εθνικού Κέντρου Αμέσου Βοήθειας (ΕΚΑΒ) προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και σχετική εντολή του Υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου προς το ΓΕΕΘΑ και αυτό προς το ΓΕΑ, νωρίτερα σήμερα

απογειώθηκε ένα αεροσκάφος EMBRAER-135 της 352 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων (352 ΜΜΥΠ) από την 112 Πτέρυγα Μάχης από την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνός με προορισμό το Λονδίνο, μέσω Καβάλας, όπου προσγειώθηκε πρώτα, για τη μεταφορά ενός αγοριού ενός έτους που πάσχει από συγγενή διαφραγματοκήλη. Στην πτήση αυτής σωτηρίας του μικρούλη το συνόδευαν δύο γιατροί και οι γονείς του. Από την Καβάλα το EMBRAER-135 απογειώθηκε με κατεύθυνση το Λονδίνο, όπου προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα και τώρα το αεροσκάφος είναι στη φάση της πτήσεως επιστροφής στη βάση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος αυτό ήταν το VIP αεροσκάφος που στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου είχε μεταφέρει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την υπουργική αντιπροσωπεία του στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για να υπογράψει την συμφωνία μεταφοράς αερίου ΤΑΡ και σημειώθηκε μία βλάβη στα flaps του πάνω από τα Μέθανα με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ελευσίνα και να προσγειωθεί. Τότε η πτήση δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο αεροσκάφος. Βεβαίως η βλάβη αποκαταστάθηκε – Ελληνική προεδρία της ΕΕ γαρ – και σήμερα το αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την αερογέφυρα σωτηρίας.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα