Δημοψήφισμα στη Βενετία για απόσχιση από την Ιταλία

Με το δημοψήφισμα στην Κριμαία και τις εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση των κατοίκων της χερσονήσου να ψηφίσουν μαζικά την απόσχιση από την Ουκρανία και την ένωσή τους με την Ρωσία να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης και τα πρωτοσέλιδα των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, περνάει σε δεύτερη μοίρα, σχεδόν απαρατήρητο για τους περισσότερους, ένα άλλο, κρίσιμο, δημοψήφισμα

που ομοίως έχει ως αντικείμενο την απόσχιση μιας περιοχής από ευρωπαϊκό κράτος. Και δη γειτονικό μας...

Ο λόγος για την ιταλική περιοχή Veneto, οι κάτοικοι της οποίας κλήθηκαν στις κάλπες, ήδη από την περασμένη Κυριακή και έως σήμερα το βράδυ, για να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της απόσχισης της περιοχής τους από την Ιταλία και την ανακήρυξή της σε αυτόνομη, κυρίαρχη Δημοκρατία!

Για όσους τυχόν δεν τα πάνε καλά με την γεωγραφία της γείτονος χώρας, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη στην περιοχή του Veneto είναι η... Βενετία. Η πόλη που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από το ήμισυ των τουριστών που καταφτάνουν στην Ιταλία και φυσικά συνεισφέρει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό στα έσοδα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας!

Keywords
Τυχαία Θέματα